وزیر راه و شهرسازی گفت: مدیریت راهها به ۸۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که کل بودجه ما ۲۰۰۰ میلیارد ریال است و همه آن نیز تخصیص داده نمیشود.
عباس آخوندی ، وزیر راه و شهرسازی با اشاره به برف اخیر و با بیان اینکه در امریکا نیز با بارش برف جاده ها و فرودگاه ها بسته می شود در این جلسه اظهار داشت: در فرودگاه مهرآباد ۳۲ سانتیمتر برف و درجه حرارت منفی ۱۴، در فرودگاه امام بارش برف ۷۰ سانتیمتر، درجه حرارت منفی ۱۲ درجه و در جاده کرج میزان برف ۲۳ سانتیمتر و درجه حرارت منفی ۱۳ بود که در چنین شرایطی همانند شرایط عادی اقدامات صورت نمی گیرد.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در فرودگاه مهرآباد دید کمتر از ۳۰۰ متر بود که برای پرواز به ۸۰۰ متر دید نیاز است، فرودگاه بسته شد کسی نمی تواند فرودگاه را ببندد، جاده قم نیز در محدوده فرودگاه امام که بارش ۷۰ سانتیمتر بود، گفت: می شد بهتر از این عمل کرد اما معتقد به این نیستیم که بدون ایراد کارها را انجام می دهیم و نیاز به نوسازی تجهیزات است.
وی ادامه داد: ۱۰ محور شریانی به تهران داریم که روزانه ۵۵۰ هزار خودرو وارد و خارج می شود، ۹۲۱ کیلومتر جاده به تهران وصل می شود که نیاز به ۲۰۰ دستگاه برف روب و نمک پاش دارد این در شرایطی است که ما ۹۶ دستگاه با عمر بالا داریم و تنها ۵۵ دستگاه از آن ها عملیاتی بودند.
آخوندی تصریح کرد: برای اینکه جاده قم را نگهداری کنیم شخصا با پیمانکار تماس گرفتم تا گریدرهای خود را به جاده بیاورد، کل گریدرهای فعال در جاده قم به طول ۱۳۰ کیلومتر، ۶ دستگاه بود، اگر می خواهید اقدامی داشته باشید در زمان بودجه داشته باشید، تاب آوری کشور در برابر حوادث پایین آمده است و با یک زلزله ۵ ریشتری راه های تهران بسته شد.
وزیر راه و شهرسازی با اشاره به اینکه مدیریت راه های به ۸۰۰۰ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد که کل بودجه ما ۲۰۰۰ میلیارد ریال است و همه آن نیز تخصیص داده نمی شود، ادامه داد: برای نوسازی ناوگان در سال ۹۳، پانصد میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شد که ۱۰۰ میلیارد آن تخصیص یافت، در سال ۹۴ مجلس ۶۰۰ میلیارد برای نوسازی در نظر گرفت که هر سه سال تخصیص آن صفر بود. کل اعتبار ما در بودجه سال آینده ۹۰۰ میلیارد تومان است.
وی با تاکید بر اینکه مسئولیت بستن جاده ها بر عهده وزارت راه و شهرسازی نیست، وظیفه ما زیرساخت است، اضافه کرد: سه محور ساوه، قم و کرج درگیر انسداد بودند که از این سه محور ۳۸۳ هزار خودرو وارد تهران شد، از شروع برف ۳۰۰ هزار خودرو از تهران خارج شد که ۸۰ هزار خودرو بدون سرپناه در تهران باقی ماند.
وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در چنین شرایطی در اروپا فرودگاه ها را سه روز می بندند و بعد از پاکسازی کامل مجددا فرودگاه ها را باز می کنند، گفت: در ایران هیچ راه جایگزینی غیر از دو فرودگاه مهرآباد و امام نداریم و بستن سه روزه برای منطقه ای است که صدها راه، راه آهن و مترو دارد، کل امکان هتل در فرودگاه امام ۴۰۰ اتاق است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: منابع ما در حال گرایش به صفر است و در سال ۹۷ از ۸۰۰۰ میلیارد بودجه ما به حدود ۵۰۰۰ میلیارد کاهش یافته است در حالی که ۱۲ هزار میلیارد بدهی مستقل داریم.
سید مهدی فرشادان نماینده مردم سنندج و دیواندره در مجلس شورای اسلامی در ادامه این جلسه با بیان اینکه بارش برف بسیاری از افراد را دچار مشکل کرد، گفت: در فرودگاه حضور داشتند که هیچ برنامه ای برای اسکان مسافران وجود نداشت و در ۵۰ کیلومتری تهران برف و یخ ایجاد ترافیک کرده بود و کسی نیز حضور نداشت که به مردم کمک کند.
همچنین حسین مقصودی نماینده مردم سبزوار، جغتای، جوین، خوشاب در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه جلسه با اشاره به اینکه استعفای شما چقدر صحت دارد، ادامه داد: در حوزه سبزوار در بارش برف مردم و سپاه طی ۲۴ ساعت مشکل را برطرف کردند، معاونان شما با شما همراه نیستند زیرا هیچ کدام از نامه هایی را که دستور داده اید عملی نمی کنند.
شهرام کوسه غراوی نماینده مردم مینودشت، کلاله، مراوه تپه، گالیکش در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه جلسه با تاکید بر اینکه اگر دوباره چنین شرایطی صورت بگیرد باید چه اقدامی انجام دهیم، عنوان کرد: آیا باید شرایط به همین گونه ادامه داشته باشد پس مدیریت ما چگونه است؟
قاسم احمدی لاشکی نماینده مردم نوشهر، چالوس در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه برخی مشکلات به مدیران برمی گردد، گفت: در زمان بارش برف جاده چالوس بسته نشد زیرا مدیران آن امکانات موجود مردمی را نیز به کار گرفتند، در دوران آقای احمدی نژاد ۳۸۰۰ دستگاه را به بهانه خصوصی سازی واگذار کردند.
مهرداد بائوج لاهوتی نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی نیز در ادامه جلسه با اشاره به اینکه سهم حمل و نقل جاده ای در کشور ما بالاست و باید این موضوع را حل کنیم، عنوان کرد: روز گذشته اتفاق بزرگی در مجلس افتاد که ۱۵ درصد سهم فاینانس کشور تامین شد و این مسأله آزمون بزرگی برای وزارت راه است.
محسن بیگلری نماینده مردم سقز و بانه در مجلس شورای اسلامی در پایان جلسه با بیان اینکه از شرکت فرودگاه های کشور گلایه شدیدی دارم، اظهار داشت: بعد از گذشت دو سال ساخت فرودگاه سقز آغاز نشده و همچنین بعد از گذشت ۶ ماه از دستور وزیر راه و شهرسازی نیز اقدامی صورت نگرفته است.