معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف از برگزاری سوگواره یاس نبوی در ۲ هزار و ۷۸۸ امامزاده و بقعه متبرکه سراسر کشور همزمان با سالروز شهادت بانوی دوعالم خبر داد و گفت: ۳ هزار و ۳۰۷ مُبلغ در ایام فاطمیه به سراسر کشور به منظور اجرای برنامه های تبلیغی اعزام می شوند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف از برگزاری سوگواره یاس نبوی در ۲ هزار و ۷۸۸ امامزاده و بقعه متبرکه سراسر کشور همزمان با سالروز شهادت بانوی دوعالم خبر داد و گفت: ۳ هزار و ۳۰۷ مُبلغ در ایام فاطمیه به سراسر کشور به منظور اجرای برنامه های تبلیغی اعزام می شوند.
به گزارش یوپنا به نقل از روابط عمومی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام والمسلمین احمد شرفخانی؛ معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه پیش از ظهر امروز در نشست خبری تشریح برنامههای ۶ ماهه تبلیغی اداره کل اعزام مُبلغ سازمان اوقاف در ایام فاطمیه اظهار کرد: در ۲ هزار و ۷۸۸ بقعه متبرکه و حرم مطهر امامزادگان در سراسر کشور، مراسم عزاداری شهادت حضرت زهرا (س) با عنوان سوگواره یاس نبوی برگزار میشود.
وی با بیان اینکه ۱۹۰ هزار موقوفه با ۷۰۷ نوع نیت در سراسر کشور به ثبت رسیده است، تصریح کرد: یکی از این نیات، مربوط به موقوفاتی است که در ارتباط با حضرت زهرا (س) وقف شدهاند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: ۳۶۵ موقوفه در ایران برای برپایی روضهخوانی شهادت حضرت زهرا (س) و ۵۲۲ موقوفه در ارتباط با تعزیهخوانی به همین مناسبت وجود دارد که هر یک دارای شرح نیت هستند.
حجتالاسلام والمسلمین شرفخانی با اشاره به اینکه در مجموع ۹۶۶ موقوفه در ارتباط با سوگواری فاطمه زهرا (س) در سراسر ایران وجود دارد، تاکید کرد: اجرای امینانه نیت واقفان یکی از وظایف مهم سازمان اوقاف و امور خیریه به شمار میرود.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه با بیان اینکه براساس سند چشمانداز سازمان اوقاف، بقاع متبرکه باید به قطب فرهنگی تبدیل شوند، تصریح کرد: یکی از ظرفیتهای رسیدن به این هدف، برگزاری مراسم و بزرگداشت برای ائمهاطهار (ع) است.
حجتالاسلام والمسلمین شرفخانی با اشاره به نشر معارف دینی بهعنوان دیگر وظیفه سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: سوگواره یاس نبوی از برنامههای مختلف فرهنگی و معنوی تشکیل شده که بهصورت تخصصی در سراسر کشور برنامهریزی و اجرایی میشوند تا بتوانیم براساس اهداف سازمان، به وظایف خود عمل کنیم.
وی به سرفصلهای این سوگواره اشاره کرد و گفت: حضور روحانیون مُبلغ برای ترویج و نشر سیره فاطمی و فضائل حضرت زهرا (س) یکی از این سرفصلهاست؛ برهمین اساس در سراسر ایران، اعزام مُبلغان در ایام فاطمیه صورت میگیرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: یک هزار و ۳۶۰ نفر از روحانیون متخصص و آموزشدیده از حوزه علمیه قم و یک هزار و ۹۴۷ نفر از مُبلغان حوزههای علمیه خراسان و اصفهان و سایر استانها طی سال جاری در قالب سوگواره یاس نبوی به نقاط مختلف اعزام شدهاند؛ ودر مجموع ۳ هزار و ۳۰۷ مُبلغ نیز در ایام فاطمیه در سراسر کشور برنامه تبلیغی دارند.
شرفخانی به دومین سرفصل سوگواره یاس نبوی اشاره کرد و گفت: تجمع عزاداران فاطمی در سالروز شهادت حضرت زهرا (س) در آستان مقدس امامزادگان دیگر برنامه این طرح به شمار میرود.
وی ادامه داد: سومین برنامه، برگزاری همایش «رهروان یاس نبوی» است که دو ساعت مانده به نماز مغرب و عشاء در سالروز شهادت حضرت زهرا (س) در بقاع متبرکه برگزار میشود؛ این همایش ویژه بانوان بوده و امسال در ۵۳۰ حرم مطهر امامزادگان اجرایی خواهد شد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه به مراسم شام غریبان شهادت حضرت فاطمه (س) با عنوان تجمع سادات و فرزندان حضرت زهرا (س) اشاره کرد و افزود: امسال ۴۶۶ بقعه در سراسر کشور میزبان این تجمع هستند
شرفخانی به دیگر برنامههای ایام فاطمیه بقاع متبرکه اشاره کرد و یادآور شد: کتاب مسابقه کتابخوانی با محوریت خطبه حضرت زهرا (س) یا همان خطبه فدکیه در سراسر کشور بهصورت رایگان در اختیار شرکتکنندگان قرار میگیرد؛ همچنین در سالروز شهادت بانوی دو عالم، مراسم قرائت این خطبه نیز در بقاع متبرکه برگزار میشود.
وی درباره برپایی نمایشگاه «انقلابیترین بانوی تاریخ» تصریح کرد: در یک هزار و ۷۰۰ حرم مطهر امامزادگان و بقعه متبرکه نیز نمایشگاه «انقلابیترین بانوی تاریخ» مشتمل بر تابلوهای گرافیکی با محوریت تبیین شخصیت ولایتمدار حضرت زهرا (س) برپا شده و خیمههای معرفت نیز که جزو برنامههای تخصصی سازمان اوقاف به شمار میرود، با حضور کارشناسان روحانی در ۵۱۵ بقعه متبرکه دایر هستند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه افزود: با توجه به استقبال از خیمههای معرفت از سوی اقشار مختلف و از آنجا که باید روشهای تبلیغی را به روزرسانی کرد، مُبلغان روحانی این سازمان شیوههای نوین تبلیغی را طراحی و در خیمههای معرفت اجرایی میکنند که از آن جمله میتوان به مشاوره خانواده و تربیت فرزند براساس سیره فاطمی اشاره کرد.
شرفخانی ادامه داد: علاوه بر اینها پوستری با عنوان «الامام مثل الکعبه» و با موضوع روایات و کلمات حضرت زهرا (س) در تیراژ ۲۰ هزار نسخه طراحی و در سراسر کشور توزیع شده است.
وی با بیان اینکه نرمافزارهای ویژه تلفن همراه نیز در همین زمینه طراحی شدهاند، تصریح کرد: «بهشت فدک»، «یاس نبوی» و «خطبه فدکیه حضرت زهرا (س)» نرم افزارهایی هستند که از سوی سازمان اوقاف بهصورت رایگان در اختیار مردم قرار داده میشوند و برای دانلود آنها میتوان به سایت www.mfpo.ir مراجعه کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه به برنامههای آموزشی ویژه مُبلغان روحانی اشاره کرد و افزود: مجموعهای از همایشها با محوریت آموزش مُبلغان و تبیین برنامهها برای مدیران اوقاف برگزار شده است.
شرفخانی گفت: طی روزهای ۱۹ و ۲۰ بهمنماه همایش آموزشی مُبلغان در قم اجرا شد و فردا نیز در مدرسه امام موسی کاظم (ع)، همایش بزرگ مُبلغان سوگواره یاس نبوی با حضور آیتالله سبحانی و نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف برگزار خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: تأکید سازمان اوقاف در برنامههای آموزشی، حفظ و تقویت وحدت در این ایام است تا از نشر مباحث اختلافانگیز در جامعه پرهیز شود.
معاون فرهنگی اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه تاکید کرد: هرچند نیاز داریم در ارتباط با موقوفات مربوط به حضرت زهرا (س) اقدامات ترویجی گستردهای صورت بگیرد اما میبینیم که در برخی استانها موقوفاتی در این زمینه وجود ندارد.
شرفخانی ادامه داد: ایجاد موقوفات فاطمی یکی از سرفصلهای اصلی سازمان اوقاف به شمار میرود البته در این زمینه رسانهها نیز باید همکاری لازم را داشته باشند تا شاهد توسعه اینگونه نیتها در بین واقفان باشیم
وی به دیگر برنامههای سازمان اوقاف در حوزه فرهنگ و اندیشه پرداخت و افزود: طرح «آرامش بهاری» یکی از برگزیدهترین این موارد به شمار میرود که در ایام عید و با محوریت برنامههای فرهنگی ویژه زائران نوروزی اجرایی میشود.