وزيربهداشت با بیان اینکه اگر مسلمانان باهم باشند و باور کنند که قدرت از مسیر دانش و فناوری حاصل می شود، بدون تردید می توان به دوران شکوهمند گذشته بازگشت، گفت: اگر برادری اسلامی دستور کار همه کشورهای اسلامی قرار گیرد، قطعا شرایط ما با آنچه امروز در آن قرار داریم، متفاوت خواهد بود.
وزيربهداشت با بیان اینکه اگر مسلمانان باهم باشند و باور کنند که قدرت از مسیر دانش و فناوری حاصل می شود، بدون تردید می توان به دوران شکوهمند گذشته بازگشت، گفت: اگر برادری اسلامی دستور کار همه کشورهای اسلامی قرار گیرد، قطعا شرایط ما با آنچه امروز در آن قرار داریم، متفاوت خواهد بود.
به گزارش یوپنا به نقل از پایگاه خبری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی (وبدا)، دکتر سیدحسن هاشمی در نشست منطقه ای روسای پزشکی قانونی گفت: خوشحالم از اينكه نمايندگان كشورهاي اسلامي امروز در تهران در مورد موضوع مهمي كه دفاع از حقوق شهروندان است، گرد هم آمده اند تا راهكارهايي را براي همكاري هاي متقابل جستجو كنند.
دکتر هاشمی ادامه داد: ما در منطقه اي زندگي مي كنيم كه ظرفيت هاي خيلي خوبي داريم به ويژه اينكه كشورهاي مسلماني هستيم كه باورهاي مشتركي داريم و مي دانيم كه در عرصه بين المللي و همچنين منطقه اي در سايه گفت و گو و استفاده از تجربه جهاني، دانش بشري و هم تجربه كشورهاي اسلامي و منطقه ای خود، در جهت رفع نيازها، مي توانيم تلاش کنیم و از این مسیر بتوانیم به ملت مان و هم به هویت دینی مان که اسلام عزیز است، کمک کنیم.
وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: اسلام، جدای از اینکه پیامبر عظیم الشان ما قبل از اینکه از بسیاری از قدرت های امروزی اثری باشد، همه ما را به اینکه بهداشت چه در بخش روحی و چه در بخش جسمی از ایمان نشات می گیرد، آشنا کرد.
دکتر هاشمی ادامه داد: خوشحالیم که مسلمانان در سراسر جهان به خصوص در دوره عزت و افتخار اسلامی، دانشمندان بزرگی را در حوزه علوم پزشکی به جهان اسلام تقدیم کردند، مانند ابوعلی سینا، رازی و فارابی؛ و امروز هم اگر مسلمانان باهم باشند و باور کنند که قدرت از مسیر دانش و فناوری حاصل می شود، بدون تردید می توان به دوران شکوهمند گذشته بازگشت. اگر که برادری اسلامی دستور کار همه کشورهای اسلامی قرار بگیرد، قطعا شرایط ما با آنچه امروز در آن قرار داریم فرق می کند. به ویژه اینکه در منطقه ای زندگی می کنیم که متاسفانه قدرت های بزرگ طمع دارند و حضور تروریست ها به جنگ و خونریزی دامن می زنند.
وزیربهداشت خاطرنشان کرد: ایران در دوران بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به رغم همه موانع و تحریم هایی که وجود داشته، بیش از دو دهه است که بی نیاز از اعزام بیماران به خارج از کشور است. و البته اگر هر کسی علاقه مند باشد با هزینه شخصی می تواند برای درمان برود.
دکتر هاشمی با بیان اینکه خوشبختانه ما در همه رشته های طب اعم از تخصص و فوق تخصص نیروهای زیادی را پرورش داده ایم، گفت: دانشمندان مسلمان در هرکدام از کشورهای اسلامی، باعث فخر عالم اسلام هستند و بخشی از نیروی متخصص کشورهای اروپایی و امریکایی را نیز تشکیل می دهند.
وزیر بهداشت به بیان اقدامات حوزه بهداشت و درمان ایران برای حمایت از مردم گفت: ۹۶ درصد مردم ایران تحت پوشش بیمه ای هستند و در روستاها که حدود ۲۳ میلیون جمعیت داریم، همه خدمات بهداشتی رایگان است، همچنین در حاشیه شهرها نیز تمامی خدمات بهداشت و درمان رایگان است و هزینه بستری در بیمارستان های دولتی برای روستایی ها ۵ درصد و برای شهری ها ۱۰ درصد پرداختی از جیب است.
وزیر بهداشت گفت: درعین حال ایران رتبه اول تولید علم را در منطقه دارد و علیرغم تمام فشارها و محدودیت ها در این ۴۰ سال در انتقال تکنولوژی، ۹۶ درصد داروی مصرفی کشور در داخل تولید می شود و همچنین ۳۵ درصد تجهیزات پزشکی نیز تولید داخل است.
وزیر بهداشت ادامه داد: بیش از ۲۰۰ هزار دانشجو در رشته های مختلف پزشکی مشغول تحصیل هستند و آموزش عالی ما جدا از وزارت علوم است، بنابراین آموزش و خدمت ادغام یافته است و لذا درصدد هستیم خدمات را بهینه و سطح دسترسی را عادلانه کنیم.
دکتر هاشمی با بیان اینکه وزارت بهداشت رابطه خوب و موثری با سازمان پزشکی قانونی دارد، خاطرنشان کرد: تاکنون حدود ۳۰۰ نفر از بهترین ها در این مجموعه تربیت شده اند، در عین حال این سازمان کمک های شایانی را در کسب مهارت های آموزش طب انجام می دهد و بخشی از محتوا را برای دانشجویان تهیه می کند، با کارگاه های آموزشی و موادی که در اختیار آنها قرار می دهد، به دانشجویان در فراگیر اعمال جراحی پیشرفته کمک می کند.
وزیر بهداشت درخصوص همکاری عربستان در رابطه با حادثه منا گفت: لازم می دانم از برادرانم در پزشکی قانونی عربستان تشکر کنم، چند سال گذشته در حادثه منا کمک های قابل توجهی کردند، آن ایام، دوران سختی بود که با علم و تدبیر توانستیم، در بازگشت پیکرهای مطهر شهدای منا همکاری کنیم.
دکتر هاشمی ادامه داد: در رشته پزشکی قانونی فرصت های بسیاری وجود دارد برای اینکه بتوانیم همکاری ها را با کشورهای اسلامی توسعه دهیم، مثلا دوره های مختلف کوتاه مدت برگزار کنیم و تبادل دانشجو داشته باشیم.
وزیربهداشت تصریح کرد: ظرفیت ایران به دلیل فتاوی مختلفی که بین روحانیت ما و بعضی از کشورها در جهت استفاده از جسد، پیوند اعضا و بخشی از اعضای بدن وجود دارد، این فرصت را می دهد تا بعضی از کشورهای اسلامی که در این حوزه مشکلاتی دارند، بتوانند از فرصت ایجاد شده استفاده کنند.
دکتر هاشمی درخصوص تشکیل بانک ژنتیک در سازمان پزشکی قانونی گفت: برای تشکیل بانک ژنتیک در پزشکی قانونی تشکر می کنم، این نیز فرصتی است که اگر به اشتراک گذاشته شود، فرصت خوبی است و تصورم این است که اگر پیشنهاد جمع، تشکیل مجموعه ای فراملی باشد، شاید بتواند برنامه ای راهبردی را تعریف کند تا از ظرفیتهای موجود حداکثر استفاده را ببریم.
وزیربهداشت در رابطه با پذیرش دانشجویان پزشکی قانونی و تاثیر تجمیع این دانشجویان در سازمان پزشکی قانونی کرد: با توجه به اینکه پزشکی قانونی مستقل بوده و زیرمجموعه قوه قضاییه است، هرزمانی هر کمکی از دستمان بربیاید دریغ نخواهیم کرد. درعین حال ما آموزش در این رشته را منوط به تقویت بنیه علمی خود سازمان پزشکی قانونی کرده ایم و خارج از آن هیچ کدام از دانشگاه های ما در تربیت دانشجویان ورود پیدا نخواهند کرد، از طرفی این مسیر از رفتارهای سویی که ممکن است از فارغ التحصیلان این رشته متبادر شود، پیشگیری خواهد کرد. کمااینکه در بعضی از کشورها این اتفاق می افتد.
دکتر هاشمی در پایان گفت: امروز در جمع شما حاضر شدم تا آمادگی خود و استفاده کشورهای اسلامی را از تمام ظرفیت های جمهوری اسلامی ایران اعلام کنم