سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هر ایرانی به طور متوسط سالانه ۲۰ هزار تومان مکمل مصرف می کند.
سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: هر ایرانی به طور متوسط سالانه ۲۰ هزار تومان مکمل مصرف می کند.
به گزارش یوپنا، ایرج حریرچی امروز در نشست خبری در خصوص مکمل های غذایی اظهار داشت: در صورتی که در برنامه های غذایی روزمره دو اصل تنوع و تعادل رعایت شود، دیگر نیاز به مکمل های غذایی نیست و مردم نباید مکمل های غذایی را به عنوان دارو مورد استفاده قرار دهند.
وی تصریح کرد: در زندگی امروز مصرف برخی از مکمل ها برای گروهی از افراد ضروری است که از آن جمله می توان به استفاده مولتی ویتامین مینرال و اسید فولیک برای مادران باردار، مصرف قطره مولتی ویتامین و قرص آهن برای کودکان ۶ تا ۱۲ ماهه و یا قرص آهن برای نوجوانان دختر ۱۲تا ۱۸ سال اشاره کرد که به صورت رایگان در مراکز بهداشت و درمان و مدارس توزیع می شود.
حریرچی با تأکید مجدد بر این موضوع که مصرف یک رژیم غذایی معمول، نیاز به مصرف انواع مکمل های غذایی را از بین می برد از آمار مصرف مکمل ها در کشور سخن به میان آورد و گفت: در سال ۹۵ حدود یک میلیارد و ۳۲۰ هزار تومان برای مکمل ها هزینه شده که از این میزان ۹۰۰ میلیارد تومان مکمل های خارجی و ۴۲۰ میلیارد مربوط به مکمل های تولید داخل بوده است.
سخنگوی وزارت بهداشت همچنین سهم بازار قاچاق را در این میان ۲۲۵ تا ۲۶۰ میلیارد تومان عنوان کرد.
وی در ادامه با بیان این مطلب که برخی از مردم از مکمل های رایگان وزارت بهداشت استفاده می کنند و برخی هم اصلاً مکمل مصرف نمی کنند، افزود: بر همین اساس هر ایرانی به طور متوسط سالانه ۲۰ هزار تومان مکمل مصرف می کند.
وی در پایان مکمل های تولید داخل را مطابق با استاندارد و نیازهای افراد ایرانی عنوان کرد و مصرف هرگونه نمونه های مشابه خارجی را غیرضروری دانست.
خبرنگار: میثم خاکپور