روز دوشنبه قیمت نفت آمریکا نسبت به قیمت بسته شده در اواخر روز جمعه افزایش یافت و به ۶۱.۴۲ دلار رسید. از دلایل افزایش قیمت نفت در روز جاری می توان به انتظار بازار نفت از افزایش قیمت این محصول پیش از نشست نهاد اوپک با تولید کنندگان نفت شل آمریکا در رابطه با کاهش مازاد عرضه بر تقاضا اشاره کرد.
به گزارش یوپنا به نقل از رویترز، امروز قیمت آتی نفت خام برنت نسبت به قیمت بسته شده در اواخر روز جمعه ۱۹ سنت (۰.۳ درصد) افزایش یافت و این نفت در بازار بشکه ای ۶۴.۵۶ دلار معامله شد. این در حالی است که معاملۀ آتی نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با افزایشی ۱۷ سنتی (۰.۲۸ درصد) بشکه ای ۶۱.۴۲ دلار صورت گرفت.
از دلایل افزایش قیمت نفت در روز جاری می توان به انتظار بازار نفت از افزایش قیمت این محصول پیش از نشست نهاد اوپک با تولید کنندگان نفت شل آمریکا در رابطه با کاهش مازاد عرضه بر تقاضا در بازارهای جهانی اشاره کرد. قرار است که این نشست امشب برگزار شود. همچنین، باید به این نکته اشاره گردد که افزایش تولید نفت شل توسط آمریکا در ماه های اخیر یکی از موانع افزایش بیش از پیش قیمت نفت در بازارهای جهانی توسط اوپک بوده است.
لازم به ذکر است که ادامه ی اجرای قرارداد کاهش تولید اوپک و همپیمانان آن در ماه های اخیر باعث شده است که میزان کلی تقاضای نفت افزایش یافته و در نتیجه قیمت این محصول افزایش یابد. در این خصوص، سازمان کشور های صادر کننده نفت و ۱۱ کشور دیگر از جمله روسیه در اواخر سال ۲۰۱۶ توافق کرده بودند تا برای ایجاد تعادل میان عرضه و تقاضا و در پی آن افزایش قیمت نفت، تولید خود را از اول سال ۲۰۱۷ در مجموع روزانه ۱.۸ میلیون بشکه کاهش دهند. در تاریخ ۲۵ می سال ۲۰۱۷، تولید کنندگان تصمیم گرفتند که قرارداد کاهش تولید نفت را که در ابتدا ۶ ماهه بود، برای ۹ ماه دیگر تمدید کنند، و تا ماه مارس ۲۰۱۸ به کاهش تولید ادامه دهند. علاوه بر این، در روز ۳۰ ام نوامبر سال ۲۰۱۷ اعضای اوپک به همراه کشورهای غیر عضو به رهبری روسیه توافق کردند که تا پایان سال ۲۰۱۸ میلادی قرارداد مزبور را تمدید کرده و تولید نفت را کاهش دهند. در این خصوص، گزارش های منتشر شده توسط اوپک نشان می دهد که میزان پایبندی این نهاد و همپیمانان آن به قرارداد کاهش تولید در ماه ژانویه ی سال جاری ۱۳۳ درصد بوده است. گزارش ها حاکی از آن است که اوپک هنوز در خصوص تمدید مجدد قرارداد کاهش تولید برای سال ۲۰۱۹ تصمیم گیری نکرده وممکن است روسیه در خصوص امکان خروج از این قرارداد بر اعضای اوپک فشار وارد کند.
همچنین، گزارش های موسسه ی بیکر هیوز نشان می دهد که در هفته ی منتهی به ۲ مارچ آمریکا با افزودن ۱ دکل نفتی مجموع دکل های نفتی خود را به ۸۰۰ عدد رسانده است. تعداد فعلی دکل های نفتی فعال در آمریکا در بالاترین حد خود از ماه آپریل سال ۲۰۱۵ تا کنون قرار دارد. همچنین، این برای نخستین بار از ماه ژوئن سال ۲۰۱۷ تا کنون است که تعداد دکل های نفتی آمریکا برای پنجمین هفته ی متوالی افزایش یافته است.
افزون بر این، اطلاعات منتشر شده نشان می دهد که آمریکا با رسیدن به تولید ۱۰.۲۸ میلیون بشکه ای نفت در روز به دومین صادر کننده ی بزرگ نفت بعد از روسیه تبدیل شده است.