۲٫۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای اجرای طرح های مرتبط با انرژی های تجدیدپذیر از آغاز دولت یازدهم تاکنون جذب شده است.
۲٫۵ میلیارد دلار سرمایه گذاری برای اجرای طرح های مرتبط با انرژی های تجدیدپذیر از آغاز دولت یازدهم تاکنون جذب شده است.
به گزارش یوپنا به نقل از ایرنا، ایران با دارا بودن بیش از ۳۰۰ روز آفتابی در طول سال و همچنین مناطق مهیا برای تولید برق از باد، ظرفیت قابل توجهی برای توسعه انرژی های تجدیدپذیر دارد که در سالهای گذشته نسبت به آن توجهی نشده بود.
به زعم کارشناسان صنعت برق، انرژیهای تجدیدپذیر ارزانترین انرژی در ایران است، به نوعی که هزینه تمام شده یک کیلووات ساعت برق خورشیدی چهار سنت است که طبق پیشبینیهای صورت گرفته این عدد تا سال ۲۰۲۰ به سه سنت و در سالهای بعد به ۲ سنت و کمتر از آن کاهش می یابد.
به همین سبب، انرژیهای تجدیدپذیر در سالهای اخیر بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته و در پنج سال اخیر ۲٫۵ میلیارد دلار برای توسعه این بخش سرمایه گذاری شده است.
بر اساس آمارهای وزارت نیرو، ۷۰ درصد از این منابع (معادل ۱,۷۵ میلیارد دلار) از محل سرمایه گذاری خارجی و ۳۰ درصد( معادل ۷۵۰ میلیون دلار) از محل سرمایه گذاری داخلی تامین شده است.
تا سال ۱۳۹۲، ۱۶۵ مگاوات نیروگاه تجدیدپذیر در کشور احداث شده بود که ۱۳۱مگاوات از آن با سرمایه گذاری دولتی و ۳۴ مگاوات آن با سرمایه گذاری بخش خصوصی اجرا شده بود.
به این ترتیب، ظرفیت نیروگاه های تجدیدپذیر کشور در مدت چهار سال دولت یازدهم، ۱۷۶ مگاوات افزایش یافت و به ۳۴۱ مگاوات رسید.
از سال ۹۲ تاکنون ۴۷۰ مگاوات انرژی های نو در کشور به بهره برداری رسیده که ۱۷۱ مگاوات توسط بخش دولتی و ۳۶۹ مگاوات توسط بخش خصوصی سرمایه گذاری شده است.
حجم قراردادهای مبادله شده در بخش انرژی های تجدیدپذیر نیز از سال ۱۳۹۲ تاکنون، ۲ هزار و ۹۶۱ مگاوات افزایش یافته است.
در این مدت، توجه به انرژی های تجدیدپذیر افزایش یافت و تعداد شرکتهای خصوصی و مشترکان از چهار شرکت به بیش از ۳۵۰ شرکت و مشترک خانگی در بخش انرژی های تجدیدپذیر فعال شدند.