وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مسابقات بینالمللی قرآن میتواند یکی از این فرصتها باشد و قرآن باب مکالمات با ملل مختلف قرار داده شود، گفت: دهه پنجم انقلاب را باید به دهه هنر تبدیل کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه مسابقات بینالمللی قرآن میتواند یکی از این فرصتها باشد و قرآن باب مکالمات با ملل مختلف قرار داده شود، گفت: دهه پنجم انقلاب را باید به دهه هنر تبدیل کنیم.
به گزارش یوپنا، سید عباس صالحی؛ وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور در محل برگزاری سی و پنجمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم طی سخنانی اظهار کرد: این کشور با قرآن متولّد شد و مسیر خود را با قرآن طی کرد؛ رهبران این کشور چه امام راحل (ره) و چه رهبر معظم انقلاب علاوه بر کمالات مختلفی که در علوم مختلف داشتهاند به عنوان مفّسر شناخته میشوند.
وی با اشاره به اینکه جمهوری اسلامی ایران با قرآن پیوند عمیق و گستردهای دارد، تصریح کرد: اخیراً از رهبر فرزانه انقلاب، تفسیر سوره «برائت» منتشر شده است؛ تفسیری که پیش از انقلاب تالیف شد و هماکنون در مجلدی منتشر شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه جمهوری اسلامی در سطوح مختلف، ارتباط با قرآن کریم را گسترانیده است، تاکید کرد: قرآن، گل و گلاب است و هرکس با گل بنشیند، معطّر میشود؛ قاریان در گوشه گوشه این کشور به نغمههای قرآنی میپردازند؛ حافظان با حفظ آیات قرآن هنرنمایی میکنند و هنرهای قرآنی دیگری که همگی ناظر بر اهتمام این کشور به قرآن کریم است.
صالحی انس معنایی با قرآن را ضروری دانست و گفت: انس معنایی با قرآن کریم یعنی افراد از لفط عبور کنند و به معنا برسند؛ امروزه در حوزه ترجمه که پیش از انقلاب مهجور بود، موفق بودیم و به دهها ترجمه دست یافتیم؛ دهها دانشگده تشکیل و هزاران پایاننامه قرآن تدوین شده است.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی توانسته گنجینهای از قرآن را نشان دهد، تصریح کرد: نکته دیگری که مورد توجه است، ارتباط وجودی با قرآن است اینکه انسان وجوداً قرآنی شود و طعم قرآن را پیدا کند؛ این ارتباط در انقلاب، دفاع مقدس و مدافعان حرم نمود داشت، کسانی که با آیات قرآن وجودشان تحوّل یافته و این اندیشه در فکر و وجود و عملشان متبلور شده است؛ کسانی که با یک آیه حرکتشان را پیش بردند تا جایی که به مقام «عند سدرة المنتهی» رسیدند.
وزیر ارشاد با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران در سه ساحت لفظی، معنوی و وجودی اتفاقات قرآنی زیادی را رقم زده است و این اتفاقات قابل قیاس با پیش از انقلاب نیست، تاکید کرد: قالب هنر و ادبیات، قالبی است که از معنا به وجود میزند و هنرهای اسلامی ما باید ارتباط بیشتری با قرآن داشته باشند؛ چراکه قرآن هنر اعجاز را در بر دارد و چنانچه هنرها با قرآن نزدیک شوند از مائده قرآنی بهرهمند خواهند شد.
صالحی با بیان اینکه در بخش هنرهای نمایشی و فیلنامهها باید نمود قرآنی وجود داشته باشد به اثرگذاری انیمیشین «فیلشاه» اشاره کرد و گفت: دهه پنجم انقلاب را باید به دهه هنر و قرآن تبدیل کنیم؛ رهبر فرزانه انقلاب، مقطع کنونی جوامع بشری را مقطع توجه به فضای مجازی دانستند که طبق این فرمایش باید قرآن در این فضا ظهور و بروز داشته باشد و حتماً کسانی که به قرآن تعلّق خاطر دارند باید فضای مجازی را معطّر به قرآن کنند.
وی با بیان اینکه قرآن حلقه ارتباط مسلمانان است، خاطر نشان کرد: فرصتهای بینالمللی برای ارتباطات قرآنی بیش از گذشته تعمیق و تطبیق داده شود و مسابقات بینالمللی قرآن میتواند یکی از این فرصتها باشد و قرآن باب مکالمات با ملل مختلف قرار داده شود.