مسؤول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه پیام نور گفت: ترغیب دانشجویان به کسب علم و دانش و توجه به معنویات مهمترین وظیفه استاد است.
به گزارش خبرگزاری یوپنا، حجت الاسلام و المسلمین نبوی در آستانه فرارسیدن سالروز گرامیداشت مقام استاد افزود: قرآن مجید نخستین معلم را خداوند متعال و نخستین شاگرد را حضرت آدم میداند که آگاهی از اسرار آفرینش را به او آموخت.
وی با عنوان اینکه بعد از خداوند متعال، شغل معلمی به پیامبران الهی سپرده شده است، شأن و جایگاه این شغل را بسیار ارزشمند و مقدس دانست.
حجت الاسلام و المسلمین نبوی با اشاره به صفات مهم استاد، نخستین منظر برای بررسی این صفات را شخصیت استاد عنوان کرد و گفت: استاد موفق، باید از متانت، وقار، آراستگی ظاهری و حسن خلق برخوردار باشد و بتواند با عشق به شغل معلمی بپردازد.
وی اخلاص، شجاعت در بیان، همت، ایثار و فداکاری را از دیگر صفات یک استاد موفق برشمرد و افزود: برای اینکه بتوانیم شغل انبیاء را به درستی ادامه دهیم باید ضمن کسب فضائل بالای اخلاقی، بهترین الگو برای دانشجویان باشیم.
مسئول نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری، رابطه استاد و دانشجو را دومین منظر برای بررسی صفات استاد موفق عنوان کرد و گفت: استاد باید در بالندگی و نشاط دانشجویان، با انگیزه برخورد کند و در ترغیب دانشجویان به کسب علم و دانش و توجه به معنویات پیشگام باشد.
وی سعه صدر، استقلال فکری و پرهیز از عصبانیت را لازمه رابطه صحیح بین استاد و دانشجو دانست و افزود: استاد باید بتواند با ابتکار و خلاقیت در علم و دانش و نحوه کلاس داری، انگیزه حضور پررنگ دانشجویان در کلاس درس را ایجاد کند.
حجت الاسلام و المسلمین نبوی داشتن تخصص و ابتکار عمل را سومین ویژگی استاد موفق عنوان کرد و گفت: استادی موفق خواهد بود که در به روز رسانی اطلاعات علمی خود اهتمام ورزد و با حضور کامل و منظم در ساعات موظفی خود، به درستی به وظیفه معلمی عمل کرده و منشاء خدمات ارزندهای باشد.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که استادان با رعایت این سه ویژگی بتوانند ضمن حفظ شأن مقام استاد شهید مرتضی مطهری، در ایجاد دانشگاهی پویا و ارزشمند نقشی ویژه ایفا کنند.