بنیادکودک، به استناد نامه “مارک آندره دورل” مدیرعامل بخش غیردولتی دفتر پشتیبانی و هماهنگی ECOSOC گروه امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در تاریخ ۱۷ آوریل ۲۰۱۸ ( ۲۸ فروردین ۱۳۹۷)، برای چهارمین مرتبه موفق به تمدید مقام مشورتی این سازمان شد.
بنیادکودک، به استناد نامه “مارک آندره دورل” مدیرعامل بخش غیردولتی دفتر پشتیبانی و هماهنگی ECOSOC گروه امور اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد در تاریخ ۱۷ آوریل ۲۰۱۸ ( ۲۸ فروردین ۱۳۹۷)، برای چهارمین مرتبه موفق به تمدید مقام مشورتی این سازمان شد.
به گزارش یوپنا، قائم مقام مدیرعامل بنیادکودک با اعلام این خبر گفت: این بنیاد، با توجه به سوابق درخشان و صلاحیتی که در حمایت از دانش آموزان با استعداد کمبرخوردار دارد برای اولین بار در سال ۲۰۰۵، از سوی مجمع اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد(اکوسوک، ECOSOC )، مفتخر به تمدید عنوان مقام مخصوص مشورتی این سازمان ملل (UN) شد؛ و تاکنون نیز توانسته است در دوره های مختلف با ارائه عملکرد خود این مقام را تمدید کند.
“حرمت ناظری” در توضیح اخذ این مقام مشورتی در ادامه گفت: شورای اقتصادی و اجتماعی در قلب سیستم سازمان ملل متحد برای پیشبرد سه بعد توسعه پایدار – اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی است. این پلتفرم مرکزی برای پرورش بحث و تفکر نوآورانه است، ایجاد توافق در مورد راه های پیشرو و هماهنگ کردن تلاشها برای دستیابی به اهداف مورد توافق بین المللی است. منشور ملل متحد ECOSOC در سال ۱۹۴۵ به عنوان یکی از شش بخش اصلی سازمان ملل تاسیس شده، دارای ۵۴ عضو است که تمامی آنها برای دوره ۳ ساله توسط مجمع عمومی برگزیده می شوند. هر یک از اعضای اکوسوک، دارای یک حق رای هستند و تصمیمات مجمع بر اساس نظر اکثریت حاضر، اتخاذ می شود.
“ناظری” اظهار داشت: مؤسسه های غیر دولتی (NGO)، که میخواهند در تصمیمهای رسمی سازمان ملل متحد سهیم باشند؛ باید نخست از سوی شورای اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد – اکوسوک – گواهی مقام مخصوص مشورتی UN را دریافت کنند تا بتوانند خود را به عنوان مرجعی موثق و دارای صلاحیت معرفی کنند. امروزه بیش از ۳۳۳۶ سازمان غیر دولتی، عضو اکوسوک هستند.
لازم به ذکر است؛ NGO ها برای دریافت گواهی “مقام مخصوص مشورتی UN “علاوه بر این که لازم است مقر معینی داشته و حداقل ۲سال از تاریخ تأسیس آنها به عنوان NGO گذشته باشد؛ باید دارای اساسنامه مورد تأیید اعضا، ساختار روشن، سیستم پاسخگویی مناسب و روشی دموکراتیک در اتخاذ تدابیر نیز باشند.
شایان ذکر است؛ دارندگان مقام مشورتی میتوانند از دبیرکل سازمان ملل متحد برای در دستور کار قرار دادن موضوعات مرتبط و مورد علاقه سازمانهای غیر دولتی برای جلسات شورا درخواست کنند. همچنین بیانیه کتبی یا شفاهی خود را در شورا اقتصادی و اجتماعی مطرح کنند.
گفتنی است؛ بنیادکودک، با توجه به سوابق درخشان و حمایت از دانشآموزان بااستعداد کمبرخورداری که در سراسر کشور دارد برای اولین بار در ۲۵ جولای سال ۲۰۰۵، از سوی مجمع اقتصادی و اجتماعی سازمان ملل متحد(اکوسوک، ECOSOC )، مفتخر به کسب عنوان مقام مخصوص مشورتی این سازمان (UN) شد و پس از آن هر ۳ سال به صورت متمادی این مقام تا به امسال تمدید شده است. این گواهی توسط سازمان ملل برای چهارمین مرتبه دوره گزارش سال ۲۰۱۳-۲۰۱۶ برای بنیادکودک تمدید شد.