تعداد زخمی شدگان در مرزهای نوار غزه در جریان تظاهرات به بیش از ۹۰۰ تن رسیده است.

تظاهرات غزه علیه انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس

در راستای برگزاری تظاهرات میلیونی طی امروز (دوشنبه) همزمان با انتقال سفارت آمریکا به قدس و هفتادمین سالروز “نکبة” فلسطینی‌ها به سمت مرزهای غزه حرکت کردند و در مرزهای غزه تجمع کردند،‌ همچنین شهرها و روستاهای مختلف کرانه باختری شاهد تظاهرات فلسطینی‌ها هستند. وزارت بهداشت فلسطین نیز از شهادت بیش از ۵۰ فلسطینی و زخمی شدن بیش از ۲۲۰۰ تن خبر داد.

به گزارش سایت العهد لبنان، در جریان تظاهرات امروز در پی تیراندازی ارتش رژیم صهیونیستی به تظاهرکنندگان در مرزهای غزه چهل  فلسطینی به شهادت رسیدند.

تظاهرات غزه علیه انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس

تعداد زخمی شدگان در مرزهای نوار غزه در جریان تظاهرات به بیش از ۹۰۰ تن رسیده است. خالد البطش از رهبران جنبش جهاد اسلامی بر اثر استنشاق گازهای سمی دچار مسمومیت شد. دیده بانی مقاومت در جبالیا در شمال غزه هدف گرفته شد.

نیروهای رژیم صهیونیستی خاکریزها در طول مرزهای غزه؛ جایی که چادرهای “بازگشت” برپا شده، بیشتر کرده‌ و تجهیزات نظامی بیشتری را به منطقه فرستادند.

همچنین خبر می‌رسد در راستای برگزاری تظاهرات میلیونی “بازگشت” اعتصاب تجاری سراسری امروز غزه را دربرگرفته و تمامی مغازه‌ها و فروشگاه‌ها تعطیل هستند.

در عین حال رژیم صهیونیستی برخی مسیرهای رام‌الله را برای ممانعت از برگزاری تظاهرات میلیونی مسدود کرد، این در حالی است که تظاهرات بازگشت در روستاها و شهرهای کرانه باختری برگزار شده است.

جوانان فلسطینی یک پهپاد صهیونیستی را که در مسیرش قصد آتش زدن چادرهای بازگشت در شمال غزه را داشت،‌ منهدم کردند،‌ ارتش رژیم صهیونیستی نیز به سقوط پهپاد خود اذعان کرد.

همچنین درگیری‌هایی بین جوانان فلسطینی با نظامیان صهیونیست در شهرک نقوع در جنوب بیت لحم درگرفت.

شاهدان عینی گفتند، یک تانک مرکاوا در نزدیکی چادرهای بازگشت در شرق بیت حانون واژگون شد و اشغالگران در صدد بردن آن از منطقه هستند. پنج نظامی اسرائیلی نیز در این حادثه زخمی شدند.

تظاهرات غزه علیه انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس

تظاهرکنندگان فلسطینی لاستیک‌های خودروها را در شرق اردوگاه بازگشت آتش زدند.

شبکه هفت اسرائیل گزارش داد، فرمانده منطقه جنوب در ارتش اسرائیل به سربازانش دستور داده تا اجازه ندهند تظاهرکنندگان فلسطینی به مرزهای اسرائیل نفوذ کنند.

اشغالگران از پهپادها برای شلیک گاز اشک‌آور به تظاهرکنندگان در ادوگاه بازگشت در شرق غزه استفاده کردند.

تک تیراندازهای رژیم صهیونیستی به طور مستقیم به تظاهرکنندگان در شرق جبالیا تیراندازی می‌کنند.

المیادین خبر داد، تظاهرات فلسطینی عصر امروز در قدس اشغالی همزمان با افتتاحیه سفارت آمریکا برگزار می‌شود.

جوانان فلسطینی به دیوار حایل در شرق محله التفاح در شرق غزه حمله کردند.

سربازان رژیم صهیونیستی به سمت تظاهرکنندگان در ایست بازرسی قلندیا بمب‌های صوتی شلیک کردند،‌ همچنین اشغالگران اجازه ندادند کادر خبرنگاران روند تظاهرات و حملات به فلسطینی‌ها را در گذرگاه قلندیا پوشش دهند.

جوانان فلسطینی با تجاوزات اشغالگران در گذرگاه قلندیا در شمال قدس درگیر و جلوی آنها را سد کردند.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند، یک هواپیمای مقوایی از غزه آتش گسترده‌ای در یکی از شهرک‌ها به نام شاعر هنغیف در اطراف غزه ایجاد کرد.

زنان فلسطینی در راس تظاهرات بازگشت بوده و به دیوار حائل نزدیک شدند.

تظاهرات غزه علیه انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس/ ۱۸ فلسطینی شهید شدند

شب گذشته چه گذشت؟

گفتنی است شب گذشته در پایتخت سرزمین اشغالی ضیافتی برای انتقال سفارت آمریکا به قدس برگزار شد که تعدا چشمگیری از مقامات متهم ایالات متحده آمریکا در آین مراسم حضور نداشتند. این در حالی است که امروز دوشنبه قرار است به طور رسمی انتقال سفارت انجام شود.

رژیم صهیونیستی در حالی جشن‌های خود برای رخداد انتقال سفارت آمریکا از تل‌آویو به قدس را آغاز کرده که اکثر نمایندگان کشورهای خارجی در سرزمین‌های اشغالی در این مراسم‌ که به میزبانی بنیامین نتانیاهو،‌ نخست وزیر آن برگزار می‌شود، غایب خواهند بود.

بسیاری از کشورها نگران هستند که این اقدام آمریکا باعث شعله‌ورتر شدن آتش ناآرامی‌ها در کرانه باختری و نوار غزه شود چراکه در آستانه آغاز تشکیل رژیم صهیونیستی موسوم به روز “نکبة” انجام می‌شود.

اکثر کشورها می‌گویند وضعیت شهر قدس باید در توافق صلح نهایی تعیین شود و انتقال سفارتخانه در این زمان به این شهر ناشی از قضاوت زودهنگام است.

نخست وزیر اسرائیل در سخنرانی خطاب به جمعی از مقام‌ها در وزارت خارجه اسرائیل شامل استیون منوچین، وزیر خزانه‌داری آمریکا و ایوانکا ترامپ و جارد کوشنر، دختر و داماد ترامپ از کشورهای دیگر خواست تا از این اقدام واشنگتن پیروی کنند.

نتانیاهو گفت: سفارتخانه‌هایتان را به شهر قدس منتقل کنید چون این کار درستی است. سفارتخانه‌هایتان را به شهر قدس منتقل کنید چون باعث پیشرفت صلح شده و اینکه چون شما نمی‌توانید صلح را بر پایه دروغ‌ بنا کنید.

نتانیاهو گفت: تحت هر توافق صلحی شما احتمالا می‌توانید تصور کنید، شهر قدس پایتخت اسرائیل باقی خواهد ماند.

در آستانه مراسم امروز شهر قدس که شهری مقدس هم برای یهودیان، هم برای مسلمانان و هم مسیحیان محسوب می‌شود با گلکاری‌هایی به شکل پرچم آمریکا و پوسترهایی که روی آن نوشته شده بود “ترامپ اسرائیل را دوباره عظمت ببخش” تزیین شده بود.

نمایندگی سازمان آزادی بخش فلسطین در آمریکا در این باره اظهار کرد: به شکل غم‌انگیز دولت آمریکا تصمیم گرفته تا از ادعاهای انحصارطلبانه اسرائیل در قدس که چندین قرن برای همه مذاهب مقدس محسوب می‌شده جانبداری کند.

این هیات در بیانیه‌ای گفت: انتقال سفارت آمریکا به قدس به جای حمایت از صلح باعث تشدید درگیری‌های مذهبی شود.

اسرائیل اعلام کرده که تمامی ۸۶ کشور دارای هیات دیپلماتیک در سرزمین‌های اشغالی برای مراسم امروز دعوت شده‌اند و از این میان تنها ۳۳ کشور حضورشان را تایید کرده‌اند. از جمله حاضران در این نشست فرستاده‌های گوآتمالا و پاراگوئه هستند که قصد دارند اواخر ماه جاری میلادی سفارتخانه‌هایشان را در قدس افتتاح کنند.

در این مراسم نمایندگان مجارستان، رومانی و جمهوری چک نیز حضور خواهند داشت اما هیچ نماینده‌ای از سوی کشورهای غرب اتحادیه اروپا در مراسم شرکت نخواهند کرد که این نشان دهنده اختلاف در داخل این اتحادیه بر سر اقدام ترامپ است.

تظاهرات غزه علیه انتقال سفارت آمریکا به بیت‌المقدس/ ده‌ها شهید و هزاران مجروح

راهپیمایی بازگشت پیوند نسل دیروز با امروز

در حالی که اسرائیلی‌ها برای عملی کردن تصمیم جنجالی دونالد ترامپ برای انتقال سفارت به بیت المقدس خود را آماده می کردند، فلسطینی‌ها برای گرمیداشت “راهپیمایی میلیونی بازگشت” مهیا می شدند.

هیئت ملی راهپیمایی بازگشت و شکستن محاصره، از تمام فلسطینی‌ها درخواست مشارکت گسترده و فعالانه در راهپیمایی امسال شد.

“راهپیمایی بازگشت”، به مراسمی گفته می‌شود که از سال ۱۹۹۸ هر سال یک بار برگزار می‌شود. در ۳۰ آوریل ۱۹۹۸ انجمن دفاع از حقوق آوارگان برای نخستین بار راهپیمایی مسالمت‌آمیزی با هدف زنده نگه داشتن یاد و خاطره فلسطینی‌ها در مناطقی که به زور از آنها ستانده شده، برگزار کرد. این روز که به روز نکبه (به عربی به معنای فاجعه)، معروف شده، دلالت خاصی برای اسرائیلی‌ها و فلسطینی‌ها دارد. در حالی که اسرائیلی‌ها این روز را روز استقلال اسرائیل می‌نامند، فلسطینی‌ها روز تاسیس اسرائیل را روز نکبه یا فاجعه خواندند. بدین ترتیب هر سال در روز نکبه، اسرائیلی‌ها با جشن گرفتن “روز استقلال” نمک روی زخم کهنه فلسطینی‌ها می‌پاشند.

امسال، اما، راهپیمایی بازگشت به دلیل اصرار آمریکا بر انتقال سفارتش به بیت المقدس در روز نکبه، تلخ‌کامی خاصی برای فلسطینی‌ها آورده است.

فلسطینی‌ها می‌گویند هدف راهپیمایی بازگشت، آشنا ساختن نسل‌ها امروز با شهرها و روستاهایی است که در گذشته توسط اسرائیلی‌ها غصب شده است. به همین دلیل، در روز راهپمایی بازگشت، فلسطینی‌ها از روستاها و شهرهای پدران‌شان، که امروز جولانگاه اشغالگران شده‌اند، بازدید می‌کنند. فلسطینی‌ها این روز را به این دلیل نکبه نامیدند، که به اسرائیلی ها بگویند “روز استقلال شما، روز فاجعه ماست”.