مدیرکل عتبات سازمان حج در آستانه آغاز دومین مرحله‌ی اعزام زائران ایرانی به عراق از دهم خردادماه، درباره بسته سفر ارزان قیمت عتبات عالیات و نحوه دریافت وام بدون بهره زیارت توضیحاتی داد.

مرتضی آقایی با یادآوری این‌که ثبت‌نام در کاروان‌های عتبات که در فاصله ۱۰ خرداد تا ۲۰ تیرماه اعزام می‌شوند، با این‌که از ۲۹ اردیبهشت‌ماه آغاز شده، اما همچنان ادامه دارد، به ایسنا گفت: با ایجاد سهمیه فوق‌العاده برای سفر عتبات عالیات عراق، اعزام روزانه به ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ نفر رسیده است که مشتاقان زیارت می‌توانند با مراجعه به دفاتر خدمات زیارتی تحت پوشش سازمان حج و زیارت و یا از طریق Atabatorg.haj.ir در این کاروان‌ها ثبت‌نام کنند.

وی با اشاره کاهش هزینه این سفر تا ۲۰ درصد، یادآور شد: این سفر یک هفته‌ای شامل سه شب اقامت در کربلا، سه شب اقامت در نجف و یک شب توقف در کاظمین است که در کنار آن زیارت گذری حرمین سامرا و امامزاده سیدمحمد نیز در برنامه سفر لحاظ شده است.

او سپس درباره بسته زیارت ارزان عراق که مشمول وام ۵۰۰ هزار تومانی می‌شود و هزینه این سفر را به کمتر از ۹۰۰ هزار تومان رسانده است، توضیح داد: سفر ارزان بیشتر به استان‌ها و مناطق محروم تعلق دارد و قرار شده این وام از طریق دفاترخدمات زیارتی به افرادی که مستطیع و توانمند نیستند تعلق گیرد. بنابراین قرار نیست وام زیارت به هر شخص مراجعه‌کننده‌ای پرداخت شود، شرایطی دارد که شرکت‌های زیارتی در استان‌ها آن را اعمال می‌کنند.

وی با بیان این‌که اعتبار این وام از طریق شرکت مرکزی دفاتر زیارتی سراسر کشور (شمسا) تامین شده و ارتباطی به بودجه سازمان حج و زیارت ندارد، افزود: این شرکت اعتباری را در بانک رسالت قرار داده که از طریق شرکت‌های مرکزی استان‌ها، افراد کم‌توان و مشتاق زیارت عتبات عالیات را شناسایی و به این بانک برای دریافت وام معرفی می‌کند که این اشخاص نیز با ارائه تضمین‌های لازم از وام ۵۰۰ هزار تومانی بهره‌مند می‌شوند. البته این وام به حساب شرکت مرکزی زیارتی در استان واریز می‌شود و زائر مابه‌التفاوت هزینه سفر خود را پرداخت می‌کند که سرجمع هزینه آن به کمتر از ۹۰۰ هزار تومان می‌رسد که حدود ۵۰۰ هزار تومان آن، وام زیارت است.

وی توضیح داد: این وام بدون بهره است و فقط دو درصد کارمزد دارد که حدود ۱۰ هزار تومان می‌شود و از اصل مبلغ کسر و باقی مانده آن به حساب شرکت مرکزی زیارتی استان واریز می‌شود. بازپرداخت این وام نیز ۱۲ ماهه است که مبلغی بیش از ۴۱ هزار تومان در هر ماه خواهد شد.

مدیرکل عتبات سازمان حج و زیارت درباره سطح کیفیت خدمات در کاروان‌های ارزان قیمت، گفت: این سفرها زمینی خواهد بود و طبیعتا کیفیت خدمات در بخش‌هایی از جمله هتل پایین خواهد بود، ولی این به منزله کاستن از حجم خدمات و یا تفاوت در نوع آن نیست.

آقایی با بیان این‌که بسته سفر ارزان موقتی نیست و سعی می‌شود در ادامه سال اجرا شود، افزود: ممکن است در ماه‌های پر سفر به عتبات عالیات همچون نوروز، عرفه، اربعین و محرم به علت حجم زیاد سفرها این بسته اجرا نشود، اما تمام تلاش سازمان حج بر این است که این سفر ارزان موقتی نباشد.