روز جمعه در حالی مردم فلسطین در نوار غزه در حال برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز علیه اشغالگری و محاصره غزه به دست رژیم اشغالگر قدس بودند، در نیویورک نیز بار دیگر تلاش های جامعه جهانی برای حمایت از مردم فلسطین و مسئول کردن رژیم اشغالگر علیه جنایت های خود بی نتیجه ماند و با وتوی آمریکا به قطعنامه پیشنهادی کویت، تلاش ها شکست خورد.
روز جمعه در حالی مردم فلسطین در نوار غزه در حال برگزاری تظاهرات مسالمت آمیز علیه اشغالگری و محاصره غزه به دست رژیم اشغالگر قدس بودند، در نیویورک نیز بار دیگر تلاش های جامعه جهانی برای حمایت از مردم فلسطین و مسئول کردن رژیم اشغالگر علیه جنایت های خود بی نتیجه ماند و با وتوی آمریکا به قطعنامه پیشنهادی کویت، تلاش ها شکست خورد.
به گزارش یوپنا به نقل از ایرنا، در حالی که روز جمعه بار دیگر گلوله نظامیان صهیونیست در دهمین هفته از تظاهرات بازگشت به سوی مردم فلسطین نشانه رفت و یک امدادگر زن فلسطینی شهید و بیش از یکصد نفر زخمی شدند، اما این رژیم اشغالگر صهیونیستی بود که با حمایت آمریکا بار دیگر از مهلکه جهانی گریخت و از وظایف خود در قبال جامعه جهانی و قوانین بین المللی شانه خالی کرد.
البته این نکته را نباید از یاد برد که وتوی آمریکا هرچند باعث فرار رژیم صهیونیستی از پاسخگو نگهداشتن این رژیم در مقابل اقدامات جنایتکارانه اش شد؛ اما موافقت ۱۱ عضو با قطعنامه پیشنهادی نشان از خشم جامعه جهانی از جنایت های رژیم صهیونیستی و وجود یک اراده جهانی برای مقابله با اقدامات این رژیم است.
نماینده فرانسه در جلسه شورای امنیت با اشاره به وتوی نماینده آمریکا به قطعنامه پیشنهادی گفت: شرایط در غزه قابل قبول نیست و این مساله باعث تضعیف جایگاه شورای امنیت می شود.
ریاض منصور نماینده فلسطین نیز به وتوی آمریکا واکنش نشان داد و گفت: شورای امنیت مسئولیت های خود در قبال جامعه جهانی را بپذیرد و متاسفیم که شورای امنیت به دلیل رای منفی و جانبدارانه یکی از اعضای این شورای به صورت مستمر در قبال بحران ما ناتوان است.
منصور العتیبی نماینده کویت در شورای امنیت با ابراز تاسف از اینکه شورای امنیت در حمایت از مردم فلسطین ناتوان است گفت: وتوی آمریکا نشان دلیلی بر مستثنی بودن کشور اشغالگر از قوانین بین المللی است و این وتو باعث گسترش تنش ها و خشونت ها خواهد شد.
ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه نیز در توییتی نوشت: وتوی آمریکا به قطعنامه پیشنهادی کویت در خصوص حمایت از مردم فلسطین جای تعجب ندارد و بار دیگر حمایت آمریکا از قوی که حق با او نیست را نشان داد.
از طرف دیگر قطعنامه پیشنهادی آمریکا در خصوص سرزمین های اشغالی تنها با موافقت خود آمریکا همراه بود و این قطعنامه نیز بدون هیچ رای مثبتی رای نیاورد و از دستور کار شورای امنیت خارج شد.
شکست قطعنامه پیشنهادی آمریکا نشان از انزوای دولت ترامپ در جامعه جهانی به ویژه در مساله فلسطین است. دولتی که رئیس آن در صدد طرح معامله ای برای سازش میان فلسطینی ها و رژیم صهیونیستی است و به نظر می رسد این طرح با شرایط کنونی حتی پیش از مطرح شدن با شکست مواجه شده است.
از سوی دیگر ناکارآمدی مکانیزم شورای امنیت در به نتیجه رساندن یک خواست جهانی بار دیگر نیاز ها برای بازبینی در شکل و ساختار این نهاد تصمیم گیری مهم بین المللی را نشان داد. خواسته ای که بیشتر بارها از سوی برخی از کشورهای عضو سازمان ملل متحد از جمله ایران مورد تاکید قرار گرفته است.
** شهادت پرستار فلسطینی در غزه
منابع فلسطینی شامگاه جمعه گزارش دادند که «رزان اشرف النجار» پرستار زن فلسطینی که در جریان دهمین جمعه از تظاهرات بازگشت در مرز غزه و سرزمین های اشغالی در حال امدادرسانی بود به ضرب گلوله نظامیان صهیونیستی شهید شد.
شهادت این جوان داوطلب ۲۱ ساله فلسطینی با واکنش گروه ها و شخصیت های فلسطینی مواجه شد. جنبش جهاد اسلامی با صدور بیانیه ای شهادت رزان اشرف النجار را تسلیت گفت و خواستار حضور گسترده مردم در تظاهرات علیه اشغالگری رژیم صهیونیستی شد.
در بخشی از این بیانیه آمده است: حضور مردم غزه در تظاهرات بازگشت دلیلی بر قدرت و اصرار مردم در مقابله با سیاست های رژیم اشغالگر و تجاوز آن ها است.
جنبش فتح نیز شهادت پرستار فلسطینی را جنایت تازه صهیونیستها خوانده که به فهرست طولانی جنایت هایی افزود شد که رژیم صهیونیستی علیه مردم فلسطین و اراضی و مقدسات این کشور مرتکب شده است.
اسامه القواسمی سخنگوی فتح گفت: شهادت رزان اشرف النجار بیانگر تفکر فاشیستی و تروریستی رژیم صهیونیستی است که بر پایه کشتار، نابودی و ظلم استوار است.
علی ابو دیک وزیر دادگستری فلسطین هم در بیانیه ای با محکوم کردن شهادت پرستار فلسطینی اعلام کرد: شهادت رزان النجار شاهدی بر جنایت های رژیم اشغالگر است و بیانگر سیاست ترور سازمان یافته اسرائیل است.
همچنین، جواد عواد وزیر بهداشت فلسطین شهادت پرستار فلسطینی را جنایت جنگی خواند و از جامعه جهانی خواست تا برای حمایت از مردم فلسطین اقدام فوری و عملی انجام دهند.
در همین حال سازمان آزادیبخش فلسطین روز جمعه در گزارشی اعلام کرد که طی ماه گذشته (می) ۸۴ فلسطینی به ضرب گلوله نظامیان صهیونیستی شهید و ۶۷۰۰ تن نیز زخمی شدند.
** تظاهرات جمعه آینده مردم غزه با عنوان «جمعه قدس» برگزار می شود
برگزار کنندگان تظاهرات بازگشت روز جمعه شب در بیانیه ای با تشکر از مردم غزه که در راهپیمایی روز جمعه که با عنوان « جمعه از غزه تا حیفا» شرکت کردند، افزودند: تظاهرات بازگشته جمعه آینده با عنوان «جمعه قدس» برگزار خواهد شد.
در این بیانیه با اشاره به سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز مردم غزه به دست اشغالگران، برگزار کنندگان تظاهرات بازگشت خواستار حمایت مردم فلسطین از سوی جامعه جهانی شدند.
در همین حال روز باوجود افزایش تدابیر امنیتی صهیونیست ها، بیش از ۲۷۰ هزار فلسطینی در سومین نماز جمعه ماه مبارک رمضان در مسجدالاقصی شرکت کردند.