سمینار “آشنایی با مفاهیم پایه ای مسئولیت اجتماعی و توسعه پایدار با هدف “زندگی سالم وارتقاء رفاه”، “آموزش با کیفیت”، “رشد اقتصادی پایدار و کارشایسته”، “ارتقاء زیر ساخت های تاب آور و صنعتی فراگیر”، ” دارا بودن شهرها وجوامع پایدار” ، “الگوی تولید ومصرف پایدار”، “ارتقای اکوسیستم وجلوگیری ازبین رفتن تنوع زیستی” و “احیای مشارکت جهانی برای توسعه پایدار برگزار شد.
سمینار “آشنایی با مفاهیم پایه ای مسئولیت اجتماعی و توسعه پایدار با هدف “زندگی سالم وارتقاء رفاه”، “آموزش با کیفیت”، “رشد اقتصادی پایدار و کارشایسته”، “ارتقاء زیر ساخت های تاب آور و صنعتی فراگیر”، ” دارا بودن شهرها وجوامع پایدار” ، “الگوی تولید ومصرف پایدار”، “ارتقای اکوسیستم وجلوگیری ازبین رفتن تنوع زیستی” و “احیای مشارکت جهانی برای توسعه پایدار برگزار شد.
به گزارش یوپنا به نقل از روابط عمومی سازمان مدیریت صنعتی، سمینار “آشنایی با مفاهیم پایه ای مسئولیت اجتماعی و توسعه پایدار” با حضور دکتر ابوالفضل کیانی بختیاری، مدیرعامل سازمان مدیریت صنعتی و جمعی از کارشناسان وزارتخانه ها، سازمان ها و بنگاه ها در ساختمان آموزش سازمان مدیریت صنعتی برگزار شد.
از دیگر شرکت کنندگان در این سمینار محمدرضا حیدرزاده نائینی، نماینده وزارت امور خارجه، آیت زایر، نماینده سازمان امور مالیاتی کشور، محمد طاهری، نماینده سازمان توسعه و نوسازی معدن و صنایع معدنی ایران، سید امیر طالبیان، نماینده وزارت نفت، بهنام صیفوری، نماینده شرکت پتروشیمی فجر، مسلم بیات، نماینده سازمان ملی استاندارد ایران، زهرا محبی آشتیانی، نماینده سازمان توسعه تجارت همچنین، نادره رضایی، نماینده وزارت صنعت معدن و تجارت، سید ولی حسینی، نماینده سازمان سرمایه گذاری و کمک های اقتصادی و فنی ایران و شهرزاد مشیری، نماینده بانک کشاورزی بودند.
علاوه بر این؛ فرشید احمدی سرتختی، نماینده صندوق ضمانت صادرات، حسین چراغی، نماینده سازمان بنادر و دریانوردی، محمد کرمانی، نماینده شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، مهدی اکبر صفت، نماینده وزارت نیرو، بهروز حسن الفت، نماینده سازمان توسعه تجارت، امیرمسعود دانشخو، نماینده سازمان توسعه تجارت، مهرداد جلالی پور، نماینده سازمان توسعه تجارت، مهین خیری، نماینده سازمان توسعه تجارت، اکرم فاتحی، نماینده سازمان توسعه تجارت و لیلا عطایی، نماینده سفارت هلند در این سمینار حضور داشتند.
در این سمینار عنوان شد که توسعه پایدار پاسخگوی نیازهای نسل امروز بدون به خطر انداختن توانایی نسل های آینده در برطرف کردن نیازهای آنها است.
بنا به این گزارش، توسعه پایدار بر آن است که توامان به اهداف “کیفیت بالای زندگی”؛ “سلامتی و موفقیت” در کنار “عدالت اجتماعی” و حفظ ظرفیت سیاره زمین برای حمایت از حیات در ابعاد متنوع و گوناگون آن دست یابد چرا که در توسعه پایدار، اهداف اقتصادی، اجتماعی و زیست محیطی به هم وابسته بوده و یکدیگر را تقویت می کنند.
برخی از اهداف توسعه پایدار عبارت اند از: “زندگی سالم وارتقاء رفاه”، “آموزش با کیفیت”، “رشد اقتصادی پایدار و کارشایسته”، “ارتقاء زیر ساخت های تاب آور و صنعتی فراگیر”، ” دارا بودن شهرها وجوامع پایدار” ، “الگوی تولید ومصرف پایدار”، “ارتقای اکوسیستم وجلوگیری ازبین رفتن تنوع زیستی” و “احیای مشارکت جهانی برای توسعه پایدار.”
در بخش دیگری از این سمینار عنوان شد که مسئولیت اجتماعی نشانگر تمایل یك سازمان به در نظر گرفتن ملاحظات اجتماعی، زیست محیطی در تصمیم گیری ها و پاسخگویی نسبت به تاثیر فعالیت ها و تصمیم های خود بر جامعه و محیط زیست است.
مسئولیت اجتماعی سازمان، مستلزم رفتار شفاف و اخلاقی است که به توسعه پایدار کمك می کند و با قوانین موجود مطابقت و با هنجارهای رفتاری بین المللی نیز سازگار است.
در این سمینار با تاکید بر پیوسته بودن فرایند مسئولیت اجتماعی سازمان در تعامل با ذینفعان عنوان شد که سازمان ها در قبال تصمیم ها و فعالیت های خود به سازمان های اداره کننده، مسئولان قانونی و بطور وسیع تر، به تمامی ذینفعان باید پاسخگو باشند.
در بخش دیگری از این سمینار درباره ” گزارش دهی پایداری” مباحثی مطرح و چنین بیان شد که یک گزارش پایداری، به انتشار اطلاعاتی در مورد اثرات مثبت و منفی سازمان برسه محور تشکیل دهنده مفهوم توسعه پایدار، یعنی اقتصاد، محیطزیست و جامعه می پردازد.
در اين جلسه همچنين نحوه گزارش دهي بر اساس استانداردهاي مرتبط مورد بررسي قرار گرفت و نمونه هاي متنوع گزارش از كشورها و در رشته صنعت هاي مختلف در اختيار شركت كنندگان قرار گرفت و در پايان مقرر شد گزارش وضعيت فعاليت هاي CSR جمهوري اسلامي ايران توسط سازمان مديريت صنعتي آماده و در آژانس كسب و كار هلند ارائه شود.