یک دیپلمات مجرب آمریکایی در اعتراض به سیاستهای دولت فعلی این کشور از سمت خود استعفا داد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه هشتم تیر ماه خبر استعفای آقای ملویل بعد از ۳۳ سال خدمت را تأئید کرد.
یک دیپلمات مجرب آمریکایی در اعتراض به سیاستهای دولت فعلی این کشور از سمت خود استعفا داد. سخنگوی وزارت خارجه آمریکا روز جمعه هشتم تیر ماه خبر استعفای آقای ملویل بعد از ۳۳ سال خدمت را تأئید کرد.
به گزارش یوپنا به نقل از یورونیوز، جیمز دی ملویل، سفیر ایالات متحده آمریکا در استونی با انتشار پیامی در صفحه فیسبوک خود نوشت به دلیل اظهارات «دلسرد کننده» دونالد ترامپ در مورد متحدان اروپایی این کشور از سمت خود کنارهگیری میکند. او در این پیام خطاب به دوستان خود نوشته است: «این که رئیس جمهوری بگوید “اتحادیه اروپا تأسیس شده برای این که از ایالات متحده نفع ببرد و به بانک چاق و چله ما حمله کند”، یا این که میگوید “ناتو از نفتا [پیمان تجارت آزاد آمریکای شمالی] هم بدتر است”، نه تنها حرفهایی غلط است، بلکه برای من نشانه آن است که دیگر جای ماندن نیست.»
آقای ملویل از سال ۲۰۱۵ یعنی در زمان ریاست جمهوری باراک اوباما سفیر آمریکا در استونی بوده است. او پیش از این نیز دارای پستهای دیپلماتیک در کشورهای اروپایی بوده و به زبانهای روسی، آلمانی و فرانسوی نیز مسلط است.
جنگ تجاری آمریکا با برخی کشورها از جمله چین و حتی متحدان غربی آمریکا مانند کانادا و کشورهای اروپایی انتقادات زیادی را برانگیخته است. دونالد ترامپ با افزایش تعرفه گمرکی برخی کالاهای وارداتی از این کشورها، عملا آغاز کننده یک روند جدایی بیسابقه میان آمریکا و متحدان سنتی این کشور بوده است.
متحدان آمریکا در پیمان ناتو نیز به دلیل انتقادات بیپرده ترامپ از میزان مشارکت مالی آنها، به شدت از او رنجیدهاند.
پیشینه استعفای دیپلماتها در دولت ترامپ
این نخستین بار نیست که یک دیپلمات آمریکایی در اعتراض به سیاستهای دونالد ترامپ از سمت خود استعفا میدهد. در ماه ژانویه گذشته نیز جان فیلی، سفیر آمریکا در پاناما با اظهار این که قادر به خدمت زیر فرمان دونالد ترامپ نیست، از این پست دیپلماتیک کنار کشید.
یک ماه پیش از آن نیز الیزابت شاکلفورد، دیپلمات آمریکایی مسئول امور سومالی در نایروبی (پایتخت کنیا)، در اعتراض به سیاستهای رئیس جمهوری آمریکا استعفانامه خود را به مقامات مافوق تسلیم کرد. او در این نامه علت استعفای خود را «از دست رفتن اولویت حقوق بشر» در سیاستهای آمریکا ذکر کرد.