نباید آرزوی مرگ برجام را داشته باشیم که سیه روزی برای مردم و کشورمان ببار خواهد آورد، همچنانکه چشمه ای از آن را داریم لمس میکنیم. اما تصمیم برجام در دستان ایران است چونکه ایران تنها عضو ۱+۴ است که از نظر فنی میتواند مرگ برجام را اعلام کند
مرگ یا حیات برجام؛ کدام به نفع ماست؟
به گزارش یوپنا یک تحلیلگر مسائل بینالملل گفت: «اروپاییها، چین و روسیه منتظر ایران هستند که بدنامی تاریخی حقوقی خروج از برجام گردن آنها را نگیرد. اروپاییها توان خود را به استخدام گرفته اند که در مقابل این غول زنگی یعنی ترامپ که جز زبان زور چیز دیگری نمیفهمد، بایستند نه فقط بهخاطر ایران بلکه بهخاطر اصول خودشان. حال فرض کنیم ایران میخواهد این بازی اعصاب خورد کن با ترامپ را با خروج از برجام و اعلام مرگ آن، به پایان برساند. خوب تبعات آن چیست و آلترناتیوها چه هستند؟»
علی خرم دیپلمات سابق کشورمان اظهار کرد: «درست است که عدهای در داخل و خارج از کشور برای مرگ برجام لحظه شماری میکنند، ولی برجام برخلاف کج فهمان داخلی، برای ایران در شرایط سال ۱۳۹۲ یک موهبت بود. برای دونالد ترامپ، تندروها و جمهوریخواهان آمریکا، اسرائیل، عربستان و پیروانش، قطعا برجام یک پیروزی ایران و یک شکست برای بدخواهان ایران محسوب میشود. پس دلیل آنها از این بابت قابل درک است که چرا برای مرگ برجام، لحظه شماری میکنند. اما تعجب از بداندیشان داخلی است که چرا پای بر روی منافع و امنیت ملی ایران میگذارند و سیه روزی مردم ایران و نابودی صنعت هستهای را میخواهند، ولی برای تسویه حساب سیاسی با دکتر روحانی یا بهره مندی شخصی از سودهای کلان اعمال تحریم ها، مرگ برجام را سه سال است، آرزو میکنند.
وی ادامه داد: «جالب است که مجموع این اتفاقات در حالی رخ میدهد که امروز جمهوری اسلامی با تمام وجود بهدنبال عدم تحریم نفتی ایران، آزاد بودن تجارت ایران با جهان، حفظ سوئیفت برای تبادلات بانکی، ارتباط داشتن بانکهای داخلی با بانکهای جهان، جذب سرمایه گذاری خارجی، بالا نرفتن نرخ بیمه و کشتیرانی، خرید ایرباس و بوئینگ برای حفظ جان مردم ایران، احداث کارخانجات بنزو رنو و پژو… است.»
او تصریح کرد: «عجیب است که اینهمه و دهها مسئله گفته نشده همه از مواهب برجام بودند که پس از توافق هسته ای، به ایران بازگشت. امروز دونالد ترامپ ایستاده تا این مواهب که حق طبیعی هر ملتی است را از ایرانیان بگیرد و آنها را فارغ از مواهب برجام کند. اگر اینها مواهب نبودند چرا در جمهوری اسلامی از صدر تا ذیل بهدنبال حفظ این “دست آورد ها” هستیم؟ و اگر در اثر تنگی شرایط مثل بالا رفتن دلار هشت هزار تومانی و سکه دو میلیون و هشتصد هزار تومانی، بی ثباتی اجتماعی، گرانی و تورم لجام گسیخته، کمی فهمیده ایم آنها واقعا مواهب بودند پس چرا اینهمه ناسپاسی میکنیم؟ قرآن کریم وعده داده آنها که ناسپاسی کنند خداوند نعمت را از آنها میگیرد. نکند دونالد ترامپ عامل جبران این ناسپاسی است؟»
این استاد دانشگاه ادامه داد: «اینها را گفتم تا بگویم که ما و برجام در کجا قرار داریم و نباید آرزوی مرگ برجام را داشته باشیم که سیه روزی برای مردم و کشورمان ببار خواهد آورد، همچنانکه چشمهای از آن را داریم لمس میکنیم. اما تصمیم برجام در دستان ایران است، چونکه ایران تنها عضو ۱+۴ است که از نظر فنی میتواند مرگ برجام را اعلام کند.»
وی تاکید کرد: «اروپاییها، چین و روسیه منتظر ایران هستند که بدنامی تاریخی حقوقی خروج از برجام گردن آنها را نگیرد. اروپاییها توان خود را به استخدام گرفته اند که در مقابل این غول زنگی یعنی ترامپ که جز زبان زور چیز دیگری نمیفهمد، بایستند نه فقط بهخاطر ایران بلکه بهخاطر اصول خودشان. حال فرض کنیم ایران میخواهد این بازی اعصاب خورد کن با ترامپ را با خروج از برجام و اعلام مرگ آن، به پایان برساند. خوب تبعات آن چیست و آلترناتیوها چه هستند؟»
او افزود: «در چنین شرایطی طبیعتا کشورهایی که به احترام ایران و یا به احترام تعهدات حقوقی بین المللی، تاکنون به آمریکا نه میگفتند، خیالشان راحت شده، اعلام برائت از ایران کرده و در صف طرفداران ترامپ میایستند. اما آلتراناتیو ایران، این خواهد بود که رنج و سختی طاقت فرسا را برخود هموار کند و به روز واقعه بیندیشد و یا با خروج از ان پی تی و یا شروع فعالیتهای هسته ای، اعلام آمادگی تقابل با آمریکا و دیگر بازیگران بین المللی کند.»
این تحلیلگر مسائل بینالملل عنوان کرد: «به قول دیل کارنگی، این راه دراز است و شب تاریک! کسی نمیداند چه میشود؟ ولی این را میدانیم که اگر سال ۱۳۵۷ میشد علف بخوریم و سنگ بر شکم ببندیم و این راه صعب العبور را طی کنیم، امروز زمانه عوض شده، به جای سنگ، بخشی ازمردم از سرو کول هم بالا میروند که سکه بیشتری خریداری کنند و نیروی گریز از مرکز مردم و اقوام مختلف در اثر بی سیاستیها، شتاب گرفته است.»
خرم تاکید کرد: «اما به جای برطبل “مرگ برجام” کوبیدن، ما میتوانیم احترام این موجود فرتوت را خودمان حفظ کنیم. همه قوانین و مقررات حقوقی بین المللی در حمایت ما و برعلیه دونالد ترامپ و یارانش است. اجماع جهانی پشت سر ما قرار دارد. اروپا هم که اراده حمایت از برجام را دارد، سعی کنیم در کنار اروپا هر اندازه میتوانیم نفت بفروشیم که یک سوم صادرات نفت ما به اروپاست. بخش دیگر نفت را هم به چین و هند و دیگران صادر کنیم.»
او ادامه داد: «با کمک خانم مرکل و آقای ماکرون و خانم می، سوئیفت را برای کمک به بانکهای خودمان زنده نگهداریم. شرکتهای خارجی را هرچند کوچک، در ایران با کمک اروپاییها پابرجا نگه داریم و اقداماتی دیگر. اما به این بسنده نکنیم، کانال مذاکراتی با آمریکا را همچون گذشته فعال نگهداریم، نه در مورد برجام بلکه در مورد روابط دو جانبه که تقدس برجام بهعنوان یک توافقنامه مستحکم بین المللی باید دست نخورده باقی بماند. در برجام این ترامپ است که به ما حمله میکند، ولی در روابط دو جانبه، این ایران خواهد بود که فهرست طویلی از مطالبات دارد و میتواند تهاجمی باشد، اما باید شنونده خوبی هم برای گفتههای آمریکا باشد.»
خرم در پایان گفت: «تا زمانیکه چنین مذاکراتی در حال انجام باشد، ضمن کاهش خصومت بین طرفین و ضمن استیصال دشمنان منطقهای ایران، آمریکا را از هر اقدام غیر منتظرهای علیه ایران برحذر میدارد؛ بنابراین بین سه راه حل تسلیم به سبک رهبر کره شمالی، مقاومت و تعمیق این بحران و انتخاب برون رفت از این بحران بنظر میرسد راه حل سوم بیشتر مورد حمایت عقلا و مردم و منطبق با منافع و امنیت ملی قرار داشته باشد.»
لینک کوتاه :
https://upna.ir/?p=72216
برچسب ها
این مطلب بدون برچسب می باشد.
سرپرست معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور خبر داد؛ اعضای جدید هیات ممیزه دانشگاه پیام نور انتخاب شدند
سرپرست معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور خبر داد؛
اعضای جدید هیات ممیزه دانشگاه پیام نور انتخاب شدند
سرپرست معاونت آموزشی و تحصیلات تکمیلی دانشگاه پیام نور از ترکیب جدید اعضای هیات ممیزه دانشگاه خبر داد.
تهران، بهشت دزدان؛ ۸۹ درصد کل سرقتها برای دو خودرو
۸۹ درصد از کل سرقتهای خودرو در ایران، در سال ۱۴۰۲ مربوط به پراید و انواع پژو بوده است آمارهای پلیس نشان میدهد خودروهای مدل سال ۸۹ به پایین، بالاترین آمار سرقت را در کشور دارند.
شایعترین سرطان در زنان ایرانی؛ هر ۲۰ دقیقه یک نفر
«سرطان پستان نه تنها شایعترین سرطان در میان زنان جهان است، بلکه شایعترین سرطان در زنان ایرانی نیز محسوب میشود؛ به طوری که یک زن ایرانی در هر ۲۰ دقیقه به سرطان پستان مبتلا میشود.»
ثبت دیدگاه
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.