بلاول بوتو زرداری، پسر بینظیر بوتو، نخستوزیر سابق پاکستان کارزار انتخاباتی خود را برای نخستوزیری این کشور آغاز کرده است.
بلاول بوتو زرداری، پسر بینظیر بوتو، نخستوزیر سابق پاکستان کارزار انتخاباتی خود را برای نخستوزیری این کشور آغاز کرده است.
به گزارش یوپنا به نقل از یورونیوز، آقای بوتو زرداری، ۲۹ ساله که در رشتههای سیاست و تاریخ در دانشگاه آکسفورد تحصیل کرده، نخستین بار است که از سوی حزب مردم پاکستان نامزد مقام نخست وزیری این کشور میشود.
مادر او بینظیر بوتو در سال ۲۰۰۷ برای فعالیت سیاسی در پاکستان تحت سلطه ارتش دیگر بار وارد کارزار انتخاباتی شد اما در یک حمله تروریستی جان باخت. بلاول بوتو زرداری در آن زمان هنوز دانشجو بود.
خود وی درباره ورودش به سیاست میگوید: «من این زندگی را انتخاب نکردم. من عملا به دنبال چنین زندگیای نبودم. مادرم میگفت زندگیاش او را انتخاب کرده است، نه او زندگیاش را. فکر میکنم این در مورد من هم صدق میکند.»
به نوشته رویترز خانواده بوتو در پاکستان را میتوان با خاندان کندی در ایالاتمتحده مقایسه کرد. هوادارن جوانترین عضو خانواده بوتو کاروان حامی این رهبر جوان را روز دوشنبه گلباران کردند. او در پاسخ به این سوال که آیا برگزاری کارزار انتخاباتی ترس نیز برای او به همراه داشته است گفت: «خیر».
این در حالی است که یک روز قبل یعنی، یکشنبه اول ژوئیه، تظاهرکنندگانی خشمگین در منطقه لیاری کراچی، مسیر حرکت کاروان او را بستند و علیه او شعارهایی سر دادند و حتی شیشه یکی از ماشینهای کاروان او را شکستند.
یوسف بلوچ، رهبر کنونی حزب مردم پاکستان در این باره گفت این تظاهرکنندگان متعلق به حزب مردم نبودند و حرکت آنها به تحریک احزاب رقیب از جمله «جنبش متحده قومی» انجام شد. همچنین سخنگوی بلاول بوتو نیز در این زمینه گفت: «احزابی که درگیر خشونت سیاسی هستند نمیتوانند مانع ما شوند.»
انتخابات پارلمانی پیش رو بناست روز ۲۵ ژوئیه/ سوم مرداد ماه برگزار شود. عمران خان نیازی، رئیس حزب «جنبش عدالت پاکستان»، از احزاب مخالفت دولت این کشور میتواند یک نامزد بالقوه ائتلاف در مجلس برای بلاول بوتو باشد.
اما بلاول بوتو زرداری در نخستین مصاحبه خود در این باره از عملکرد عمران خان انتقاد کرده است. یکی از چالشهای پیش روی این سیاستمدار جوان ترمیم تصویری است که از پدر وی آصف علی زرداری به جا مانده است.
آصف علی زرداری که در سال ۲۰۰۸ به ریاست جمهوری پاکستان رسید به اتهام فساد مالی و قتل سالها را در زندان سپری کرده است. گرچه وی هرگز به این جرمها اعتراف نکرد و از سوی دادگاه نیز محکوم نشد.
یک نظرسنجی ملی تازه نشان داد که محبوبیت حزب مردم پاکستان ۱۷ درصد است در حالیکه حزب عمران خان، یعنی «جنبش عدالت پاکستان» ۲۴ درصد و حزب راستگرای «مسلم لیگ پاکستان» در میان رأی دهندگان پاکستانی ۳۶ درصد محبوبیت دارند.