«سمیح صعب» روزنامه نگار لبنانی در گفت و گو با ایرنا تاکید کرد که ایران در مقابل فشار آمریکا دست بسته و نظاره گر نیست، بلکه تلاش می کند تا از طریق روابط خارجی و نیز ابزارهای دفاعی خود، با فشارها و تحریم ها مقابله کند.

به گزارش یوپنا به نقل از ایرنا، صعب که از روزنامه نگاران و مقاله نویس های روزنامه معروف و پرسابقه «النهار» لبنان است، بر این باور است که در طول ماه اوت (مرداد) که تحریم های جدیدی علیه ایران اجرایی خواهد شد، آمریکایی ها با دقت، واکنش ایرانی ها را به این تحریم ها می سنجند و بررسی می کنند.
وی افزود: آمریکایی ها تا ماه نوامبر (آبان ماه) منتظر خواهند شد تا زمان تحریم های جدید فرا برسد و به تعبیری اکنون «مرحله انگشت گزیدن» است. مرحله ای که دو طرف، منتظر هستند تا طرفی که صدایش را بلند کرده، پای میز گفت و گو بیاید.
مقاله نویس رورنامه النهار تاکید کرد: اگر ایرانی ها تا آبان ماه احساس کنند که صادرات نفت شان توسط آمریکا متوقف شده است، این را به معنای اعلام جنگ تلقی می کنند و به سمت دفاع از خود حرکت خواهند کرد.

** ایرانی ها اهل مذاکره زیر فشار نیستند
صعب در بخش دیگری از گفت و گو با ایرنا معتقد است که «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا می خواهد در قبال ایران همان روشی را پیش بگیرد که با کره شمالی از آن بهره برد.
وی نام این سیاست ترامپ را «لبه پرتگاه» گذشت و در تشریح آن گفت: او تنش ها را تا بالاترین حد افزایش می دهد؛ با این هدف که مواضع طرف دیگر را نرم تر کند تا طرفش بپذیرد که پای میز مذاکره بیاید. آنچه ترامپ می خواهد این است که ایران را به پای میز مذاکره بکشاند .
صعب در همین حال، تهدیدهای ترامپ را جدی ندانست و گفت: آمریکایی ها قادر به راه اندازی جنگ نیستند و فقط بقیه را از این گزینه می ترسانند. ترامپ و دولتش می دانند که هرگونه افزایش تنش نظامی، هزینه بسیار هنگفتی برای آمریکا خواهد داشت.
روزنامه نگار لبنانی افزود: ایران نمی تواند به سمت مذاکره و گفت و گو برود، در حالی که سلاح روی شقیقه اش گذاشته اند و تهدید می کنند.

** پرونده های منطقه وابسته به روابط بین ایران و آمریکا است
روزنامه نگار لبنانی، تفاوت میان ایران و کره شمالی را در این نکته عنوان کرد که «بازیگران منطقه ای در ماجرای کره شمالی، مانند چین و ژاپن، خواهان جنگ نیستند و به سمت مذاکره و سازش حرکت کردند، اما در منطقه ما، عربستان، امارات و اسرائیل، به سمت تنش و استفاده از گزینه نظامی حرکت می کنند».
وی اضافه کرد: با این حال این آمریکا است که در نهایت تصمیم مناسب خود را اتخاذ می کند.
صعب، مرحله فعلی در منطقه را «مرحله ابهام آلود و نامشخص» توصیف کرد و گفت: در این مرحله شاهد خواهیم بود که در میدان های نبرد، تنش ها بیشتر شود؛ چرا که نمی توان بین روابط ایران و آمریکا و پرونده های منطقه ای تفاوت قائل شد و آنها را از هم جدا کرد.
نویسنده النهار پیش بینی کرد که در یمن، جنگ نظامی با شدت ادامه خواهد یافت و در عراق و لبنان، فشارهای سیاسی برای به تعطیلی کشاندن روند تشکیل دولت ادامه خواهد داشت.
وی گفت: در سوریه، توازن قدرت به سمت ایران و روسیه است و به نظر نمی رسد که احتمال تغییر مهمی وجود داشته باشد، اما ممکن است اسرائیل، با نقش خود مداخله ای کند، البته نه در حدی که به یک جنگ بزرگ بیانجامد.