وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری معتقد است: اجماع عمومی بر دخالت نکردن در فعالیت های سیاسی دانشجویان است درعین حال که نباید نگران امور تشکیلاتی آنها در محیط های دانشگاهی شد.
وزیرعلوم، تحقیقات و فناوری معتقداست: اجماع عمومی بر دخالت نکردن در فعالیت های سیاسی دانشجویان است درعین حال که نباید نگران امور تشکیلاتی آنها در محیط های دانشگاهی شد.
به گزارش یوپنا، منصور غلامی روز یکشنبه افزود: اگر اجازه فعالیت های سیاسی را بدهیم و خارج دانشگاه دخالت بیش از اندازه ای صورت نگیرد ، امکان نقد توسط استادان و کسانی که در بیرون از این محیط فعالیت های سیاسی – اجتماعی انجام می دهند ، فراهم می شود.
وی تصریح کرد : در این صورت است که دانشجویان با رویکردی علمی و محیطی دانشگاهی به ادامه تحصیل، تدریس و پژوهش می پردازند و می توانند از دستاورد نشست های سیاسی، تجربه ای برای آینده خود بدست آورند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد: رویکرد استادان، دانشجویان و فعالان مجموعه دانشگاهی اصلاح و تقویت است و تجربه نشان می دهد که در یک سال گذشته هیچ حرکتی در درون دانشگاه ها برای ایجاد اشکال در سطح جامعه اتفاق نیفتاده، در حالی نقد و صدای فعالان دانشجویی را می شنویم که ایجاب می کند بیش از پیش به این روند کمک کرده و نگرانی بیش از حدی وجود نداشته باشد.
وزیر علوم درباره تاکید رهبر معظم انقلاب برای گسترش کرسی های آزاد اندیشی در دانشگاه ها و سیاسی بودن دانشگاه ها، نیز گفت: مباحث سیاسی و اجتماعی درمحیط های دانشگاهی جزو زمینه های فعالیت تشکل های دانشجویی بوده و هست، ولی اینکه سیاست زدگی اتفاق بیافتد و انتقال مباحث سیاسی و جناحی از بیرون به دانشگاه صورت گیرد جزو آسیب هایی بود که در گذشته کم و بیش با نوساناتی رخ داد.
وی ادامه داد: از این رو تاکید رهبر معظم انقلاب این است که دانشجویان باید سیاست را بفهمند و دانشجویی که سیاست را بفهمد، مفید و مورد توجه است، اما باید جلوی سیاست زدگی گرفته شود.
غلامی با بیان اینکه در پنج سال گذشته تلاش این بود که از ایجاد فرصت و فعالیت تشکل های دانشجویی از نظر تنوع سلایق حمایت شود، اظهار داشت: عموما در دانشگاه ها این اتفاق افتاده است و براساس گزارش ها فعالیت های بسیار خوبی نیز انجام شده است.
وزیرعلوم خاطر نشان کرد: اینکه بحران های ناشی از فعالیت های دانشجویی به بیرون منتقل نشده و نمی شود نقطه مثبتی است، ولی به این معنا نیست که دانشجویان فعالیت سیاسی نکنند بلکه در واقع تمرین و ممارست در نقد و بررسی صورت می گیرد و حتی ممکن است به این اظهارات من هم گروهی از تشکل های سیاسی و فعالان نقد داشته باشند.
وی تصریح کرد: به طور مثال در هفته ۱۶ آذر سال گذشته بیش از یک هزار و ۲۰۰ نشست دانشجویی اعم از سخنرانی، مناظره، کرسی، نقد و بررسی در دانشگاه ها برگزار شد ولی با همه حجم بسیار فعالیت ها، سطوح مباحث و مطالب مطرح شده، تنش و تلاطمی به بیرون از دانشگاه ها منتقل نشد.
وی افزود اگر بتوانیم به حفظ جایگاه دانشگاه کمک کنیم نه می توان گفت که باید دانشگاه سیاسی تر شود و نه این که باید سیاست زدگی در دانشگاه ها اتفاق بیافتد.
«درباره آسیب شناسی روند سیاسی شدن دانشگاه و آنچه در دو دهه گذشته اتفاق افتاده نیز حرف زیاد است که تاریخ گذشته فعالیت های دانشجویی کجا دچار چه چالش هایی شده و برای حل راهکارها چه اقداماتی باید انجام شود. »
** باید روند ورود نخبگان تسهیل شود
وی درباره جلوگیری از مهاجرت نخبگان و ایجاد فضای مناسب برای ورود ایرانیان خارج به داخل کشور گفت: وظیفه دانشگاه تربیت دانشجو، نخبگان و تغییر مثبت جامعه است و اینکه چگونه این نخبگان را حفظ کنیم بحث دیگری است که فقط یک بخش کوچک آن به دانشگاه ها مرتبط می شود.
غلامی تاکید کرد: وزارت علوم فقط می تواند این افراد را در دانشگاه به عنوان محقق و هیات علمی بکار گیرد البته شرایط حضور نخبگان در شکل گیری شرکت های دانش بنیان و بخش های خدماتی، اقتصادی و فناوری داخل کشور ایجاد شده و شاید تا اندازه ای بتوان به این موضوع پاسخ مناسب داد.
وی گفت: چرخش نخبگان در دنیا در شرایط عادی، موضوع بدی نیست و تعداد زیادی از تحصیل کردگان ایرانی در خارج از کشور نیز دستاوردهای علمی و تجربی خوبی دارند، اما به وطن خود بازگشتند و برخی دیگر هم بعد از تحصیلات دکتری برای تحقیق و پژوهش رفته اند و آنها نیز به موطن خود مراجعت کرده اند.
وزیر علوم تصریح کرد: در سال های گذشته ارتباط خوبی برای آمد و رفت نخبگان ایرانی مستقر در خارج از کشور فراهم شده بود که اگر به آمار توجه کنیم می بینیم، تعداد بسیار زیادی از ایرانیان در خارج از کشور، حضور چشمگیری در سخنرانی های علمی، کارگاه ها و همکاری های تحقیقاتی دانشگاه ها و مراکز علمی مهم دنیا داشته اند.
وی با بیان اینکه آمار قابل توجهی از رفت وآمد دانشجویی و استادان برای استفاده از فرصت های مطالعاتی در خارج از کشور از همین راه اتفاق افتاده است، اظهار داشت: از این رفت و آمدها می توانیم در شرایط خاص و در مسیر پیشرفت کشور استفاده کنیم، البته گاهی در شرایط منفی داخلی و به دلیل کمبود فضای اشتغال، مهاجرت ها افزایش می یابد.
غلامی تصریح کرد: همه مسوولان کشور باید هرچه بیشتر تلاش کنند تا زمینه های بازگشت، استقرار و رفت و آمدهای نخبگان به داخل را فراهم کنند و احیانا سفر قطعی را به عنوان سفر دایمی تلقی و تبلیغ نکنند اما از طرفی نیز همه نهادها و دستگاه ها دیگر باید تلاش کنند تا زمینه ورود نخبگان به داخل کشور فراهم شود، زیرا فقط وزارت علوم نمی تواند و نباید همه بار این مسئولیت را بردوش گیرند./ایرنا