گوگل با تغییر لوگو جشن استقلال پاکستان را تبریک گفت
گوگل با تغییر لوگو جشن استقلال پاکستان را تبریک گفت

موتور جستجوگر «گوگل» به عنوان معروف ترین موتور جستجوگر، لوگوی صفحه نخست خود را به مناسبت هفتاد و یکمین سالروز استقلال پاکستان تغییر داد.

موتور جستجوگر «گوگل» به عنوان معروف ترین موتور جستجوگر، لوگوی صفحه نخست خود را به مناسبت هفتاد و یکمین سالروز استقلال پاکستان تغییر داد.

موتور جستجوگر «گوگل» به عنوان معروف ترین موتور جستجوگر، لوگوی صفحه نخست خود را به مناسبت هفتاد و یکمین سالروز استقلال پاکستان تغییر داد.به گزارش یوپنا، امروز سه شنبه چهاردهم آگوست سال ۲۰۱۸ میلادی، مصادف با هفتاد و یکمین سالروز استقلال پاکستان است.
طرح زیبایی که سایت جستجوی اینترنتی گوگل از ساعاتی پیش برای صفحه نخست خود انتخاب کرده است، مربوط به پرچم پاکستان و تغییر فونت لوگوی این موتور جستجوگر به رنگ پرچم این کشور است.
تغییر لوگوی موتور جستجوگر ‘گوگل’ همه ساله در سالروز استقلال پاکستان به وقوع می پیوندد به عنوان مثال، این سایت سال گذشته به مناسبت سالروز استقلال این کشور، بنای تاریخی ‘منار پاکستان و نقش هلال پرچم این کشور و رنگ سبز پرچم را به عنوان لوگوی صفحه نخست خود انتخاب کرد.
سال ۲۰۱۴ میلادی ( سال ۱۳۹۳)، مصادف با شصت و هشتمین سالروز استقلال پاکستان نیز، گوگل، یک بنای یادبود در پایتخت پاکستان موسوم به «شکر پریان» را برای ساعاتی به عنوان لوگوی خود انتخاب کرد.


همچنین سایت گوگل در سال ۹۴، برای ساعاتی با تغییر لوگوی صفحه اول خود و استفاده از تصویر یکی از بناهای تاریخی معروف پاکستان در لاهور به نام ‘قلعه شاهی’ یا ‘دژ لاهور’، سالروز استقلال این کشور را به صورت نمادین تبریک گفت.
پاکستان در روز چهاردهم آگوست سال ۱۹۴۷ (۲۳ امرداد ۱۳۲۶) به رهبری ‘محمدعلی جناح’ معروف به قائد اعظم بنیانگذار این کشور از استعمار حکومت وقت بریتانیا آزاد شد و کشور جداگانه ای به مرکزیت شهر «کراچی» اعلام موجودیت کرد.
آن روز، ‘قائد اعظم’ در سخنانی گفت که سرانجام پس از ۱۰ سال کوشش امروز به خواست خداوند متعال کشور پاکستان تشکیل شد که هدف از تشکیل آن، ایجاد کشوری برای مسلمانان است تا بتوانند بنا به خواست خود و طبق فرهنگ و تمدن اسلامی زندگی خود را شکل دهند.
۱۴ و ۱۵ آگوست ۱۹۴۷ سالگرد جدایی هند و پاکستان است و این دو کشور هر سال در این تاریخ طی مراسمی با نام «روز آزادی» این استقلال را جشن می گیرند.
بیست و سوم مارس سال ۱۹۴۰ میلادی مسلمانان شبه قاره هند در قطعنامه رسمی، عزم قاطع خود را برای تشکیل کشوری مستقل که بتوانند در آن بر اساس ارزش‌ها، فرهنگ و سنت‌های خود زندگی کنند اعلام کردند.
مسلمانان شبه قاره به رهبری جناح و بنیانگذار نظریه جنبش آزادی مسلمانان ، به مدت هفت سال با اتحاد و جدیت برای تشکیل کشوری مستقل تلاش کردند و سرانجام در چهاردهم ۱۴ آگوست سال ۱۹۴۷ تلاش‌های آنان به ثمر نشست و کشوری به نام ‘پاکستان’ تشکیل شد.
برای نخستین بار «علامه اقبال لاهوری» شاعر معروف و پر آوازه موضوع تشکیل کشوری مستقل برای مسلمانان را مطرح کرد و محمدعلی جناح با پیروی از این نظریه جنبش آزادی بخش مسلمانان را پایه‌گذاری کرد.
خدمات اندیشمندانی همچون «سرسید احمد خان»، «شاه‌ولی‌الله» و «سید اسماعیل شهید» و بسیاری دیگر از مسلمانان راه را برای تشکیل پاکستان هموار کرده و در سرعت بخشیدن به آن تأثیر زیادی داشت.
نام پاکستان به معنی کشوری که از وجود کفار پاک است در ۱۴ اگوست ۱۹۴۷ این نام برای نخستین بار بر روی نقشه جهان ظاهر شد.
همزمان با هفتاد و یکمین سالروز استقلال پاکستان، شهروندان اسلام آباد و دیگر شهرها دوشنبه شب با حضور در خیابان ها و حمل پرچم های کشورشان، به جشن و سرور پرداختند./ایرنا