ظریف: بیشترین تمرکز آمریکا بر جنگ روانی است
ظریف: بیشترین تمرکز آمریکا بر جنگ روانی است

وزیر امور خارجه گفت: آمریکایی ها بیشترین تمرکز را روی جنگ روانی دارند و بیشترین کار آنها فشار روانی روی ایرانیان و شرکای بین المللی ما است.

وزیر امور خارجه گفت: آمریکایی ها بیشترین تمرکز را روی جنگ روانی دارند و بیشترین کار آنها فشار روانی روی ایرانیان و شرکای بین المللی ما است.
به گزارش یوپنا به نقل از ایرنا، «محمدجواد ظریف» روز یکشنبه در برنامه تلویزیونی «حالا خورشید » گفت:وقتی تیرآمریکایی ها در همه موارد به سنگ می خورد کما اینکه تیرشان در مقابل نزدیکترین متحدانشان به سنگ خورده سراغ شرکت ها می روند، یعنی با ایجاد فضای روانی می خواهد شرایط را عوض کنند.
وزیر امور خارجه در پاسخ به سوالی درباره تفاوت شرایط دوران امضای توافق هسته ای و امروز گفت: آن گفت و گو در شرایطی بود که تازه برجام به نتیجه رسیده بود و توقعات جامعه از برجام بسیار بالا بود. شاید ما هم در دولت و بعضی رسانه ها در بالا رفتن توقعات نقش داشتیم.البته من همیشه سعی کرده ام که واقع بینانه به شرایط نگاه کنم اما با توقعات و بالا و امید بسیاری به آینده با مردم مواجه بودیم.
ظریفادامه داد: امروز شرایط با توجه به خروج آمریکا و فضای روانی که ایجاد شده، بسیار تفاوت کرده است . متاسفانه تلاشی هم در داخل شد برای اینکه امید مردم را به یاس تبدیل کنند و حرفهای نامناسبی زده شد.
وزیر امور خارجه گفت: من فکر می کنم در مورد برجام در کشور در سطح بالا توافق شده بود و قرار بود ما مشکل را حل کنیم البته هیچ توافق چند جانبه تمامی آن چیزی نیست که شما می خواهید.
وی اضافه کرد: می بینید که آمریکایی ها می گویند بدترین توافق در تاریخ است به خاطر اینکه آمریکایی ها عادت ندارند به توافقی بپیوندند که تمامی منافع آنها را در بر نداشته باشد، حتما منافع آمریکا را آن طور که می خواستند در بر نداشت.
رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: به جای اینکه از امکاناتی که فراهم شده بود استفاده کنیم دعوای سیاسی را ادامه دادیم و این دعوای سیاسی باعث یاس و نا امیدی در بین مردم شد.
ظریف فزود: البته بی اعتمادی ما به آمریکایی ها امر واضحی است . ما یک تفاوتی با همه در منطقه داریم و آن این است هر کسی را در منطقه نگاه کنید یا فکر می کند از طریق خرید امنیت می تواند برای خود امنیت و پیشرفت حاصل کند یا از طریق خرید تسلیحات و یا سلاح های هسته ای اما جمهوری اسلامی هیچ کدام از اینها نیست . جمهوری اسلامی در حوزه امنیت و پیشرفت خود را وابسته به مردم است . برای همین است که ۴۰ سال است همه جور فشار به مردم آوردند.
وی تصریح کرد: البته وظیفه دولت این است که بر این فشارها نیفزاید و باعث شود فشارها کم شود . وظیفه وزارت خارجه هم همین است که فشارها را کم کند اما این وجه تمایز ما با کشورهای همجوار است که همه چیز را از مردم داریم لذا امید مردم به آینده از هر چیزی مهمتر است.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: الان آمریکایی ها بیشترین تمرکز را روی جنگ روانی دارند و بیشترین کار آنها فشار روانی روی ایرانی ها وهم روی شرکای بین المللی ما است.آنها تلاش می کنند به آنها بگویند آیا نمی خواهید به آمریکا بیایید چرا با ایرانی ها معامله می کنید.

** نزدیکترین متحدان آمریکا در برابر آن ایستاده اند
رئیس دستگاه دیپلماسی در پاسخ به سوال دیگر مبنی بر اینکه آیا راهکاری وجود نداشت که هزینه هایی برای آمریکا در صورت خروج از برجام ایجاد شود ، گفت: در روابط بین الملل هزینه ها این طور نیست که یک پلیس داشته باشیم تا هر کس تخلفی کرد با آن برخورد و افراد را جریمه کند.
وی اضافه کرد: آمریکایی ها عضو دائم شورای امینت هستند، تمام امکانات را در اختیار دارند، اما امروز چه اتفاقی برای آمریکا افتاده ؟ امروز نزدیکترین متحدان آمریکا در برابر آن ایستاده اند،به هر حال واقعیات روابط بین الملل این است.
ظریف ادامه داد: رژیم صهیونیستی قوانین بین المللی و منشور ملل متحد را نقض می کند، آمریکا منشور را نقض می کند، عربستان سعودی در بمباران یمن اساسی ترین حقوق بشر دوستانه را نقض می کند، چه اتفاقی می افتد؟ آیا به این معناست که موازین ایراد دارند یا به این معناست در جامعه بین المللی سازو کارهای ایجاد فشار سازو کارهایی نیست که در داخل کشور توقع داریم.
وی خاطرنشان کرد: در جامعه بین الملی سازوکار فشار این است ؛ کشوری مثل آمریکا در برابر نزدیکترین متحدان خود که الزاما رابطه خوبی با ما ندارد- با کانادا حتی رابطه سیاسی نداریم در دولت نهم و دهم قطع شده حتی دفتر حفاظت منافع هم در کانادا نداریم- اما در مورد برجام دولت کانادا در برابر دولت آمریکا ایستاده است.
ظریف اضافه کرد: همه متحدان آمریکا در ناتو در برابر آن ایستادند، فقط دو سه کشور در جنوب ما به دلایل واقعا کوتاه بینانه و رژیم صهیونیستی در کنار آمریکا هستند این هزینه ای است که آمریکا پرداخت می کند اینکه مجبور شده هیاتهایی به مناطق مختلف بفرستد.

**۱۸ میلیون یورواروپایی ها برای همکاری شرکت های متوسط است
وزیر امور خارجه در ادامه به کمک ۱۸ میلیون یورویی اروپایی ها به شرکت های کوچک و متوسط اشاره کرد و گفت: اقدامی که اروپایی ها کردند اقدام خیلی جزئی در حوزه به خصوص بود . آنها برای حفظ برجام ۱۲ تعهد داده اند که یکی از آنها حمایت از شرکت های کوچک و متوسط است.
رئیس دستگاه دیپلماسی افزود:اروپایی ها مبلغی را تعیین کردند برای اینکه از شرکت های کوچک و متوسط حمایت کنند بعضی ها خیال کردند این ما به ازای برجام است . در داخل کشور نیز هم بعضی ها در این بوق نا امیدی می دمند که کار خوبی نیست.
وی خاطرنشان کرد:اروپا ۱۸ میلیون یورو کمک کرده برای شرکت ها کوچک متوسط که باهم بتوانند کار کنند،این رقم ۵۰ میلیون یورو است که در آن روش های همکاری را تعیین می کنند پول نمی دهند.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: در اروپا موتور پیشرفت، شرکت های کوچک و متوسط هستند. به طوری که بعضی کشورها ۹۰ درصد اقتصاد آنها را شرکتهای کوچک و متوسط اداره می کنند. نقش شرکت های بخش خصوصی بسیار حیاتی است، اما گروهی در داخل می گویند این ما به ازای برجام است.
وی گفت: از آن طرف نماینده ویژه رئیس جمهوری آمریکا مسئول به اصطلاح «گروه اقدام» هم می گوید چرا اروپایی ها سیگنال غلط به ایران می دهند.

**آمریکا به اهداف خروج از برجام نرسیده است
ظریف تصریح کرد: از زمانی که ترامپ اعلام کرده که از برجام خارج می شود آمریکایی ها به آن اهدافی که می خواستند نرسیدند؛ مایک پمپئو وزیر امور خارجه آمریکا دو سه تا سخنرانی کرد یا ترامپ نیز یک نمایش اجرا کرد و گفت که «می خواهیم مذاکره کنیم» اما آنها بعد گروه اقدام را تشکیل دادند. بعضی از دوستان این اقدامات را یک سلسله اقدامات از پیش تعیین شده می دانند، در صورتی که این طور نیست.
وزیر امور خارجه اضافه کرد: آمریکایی ها واقعا باور نمی کردند که در برابر توافقی قرار گرفته باشند که استحکامی دارد که نتوانند به راحتی به هم بزنند، آنها فکر می کردند در یک سال و نیم اول با آزار و اذیت می تواند ایران را از توافق خارج کند یا بهانه ای پیدا کنند ایران را به نقض توافق متهم کند.
وی گفت: نمایش تلویزیونی که نتانیاهو -نخست وزیر رژیم صهیونیستی- اجرا کرد برای این بود که می خواست راهی پیدا کند بگوید ایران برجام را نقض کرده، اما نتوانست.
** سیاست خارجی باید تلاش کند بار را از دوش مردم بردارد
وزیر امور خارجه در خصوص نوسانات ارزی وحضور شرکت های بزرگ و یا فعالیت شرکت های متوسط و کوچک و استفاده از بازار بزرگ ۸۰میلیونی ایران گفت: این طور هم نیست، وقتی شما با توتال قرارداد می بندید، توتال می رود قرارداد خود را با همین شرکت های کوچک و متوسط می بندد که می آیند در ایران کار می کنند.
ظریف توضیح داد: معتقدیم اروپایی باید بتوانند دربرابر آمریکایی ها مقاومت کنند، این واقعیت جایی نمی رود که اقتصاد آمریکا اقتصاد بزرگی است، ولی ما دوست داشتیم توتال این دو کار را انجام دهد، اما همان وقتی هم توتال می آمد، یکی اینکه شرکت های کوچک و متوسط را مدیریت می کرد و دوم امکانات فاینانس را فراهم و امکانات تسهیلات مالی را فراهم می کرد.
وی گفت: سیاست خارجی همان طور که من بارها عرض کردم باید تلاش کند که بار را از دوش مردم بردارد، ما این تلاش را کردیم، شما فراموش نکنید ما در یک ظرف واقعی زندگی می کنیم، سیاست خارجی همه چیز کشور نیست، سیاست خارجی همه کارها را انجام نمی دهد.
وزیر امور خارجه افزود: سیاست خارجی در زمان های متفاوت به دلایل سیاست های دیگری که ما داریم، به دلایل برنامه هایی که ما داریم ویا به دلیل قدرتی که ما داریم می تواند زمینه ای برای فشار بیشتر و یا زمینه ای برای برداشتن فشار از کشور باشد و یا می تواند یک زمینه ای باشد برای این که فشارها را در حد ممکن تعدیل کند،.
ظریف: مجموعه سیاست های یک کشور در واقع روابط خارجی آن کشور را شکل می دهد، فقط سیاست خارجی نیست، مانند این که سیاست های این که ما می خواهیم مستقل باشیم، یا این که در داخل ما نمی خواهیم (در نظام بین المللی) کسی به ما دستور بدهد، ما می خواهیم حقوق مردم خود را بر اساس مقررات داخلی خودمان رعایت کنیم، ما می خواهیم نوع حکومت مورد نظر کشور خود را داشته باشیم، ما نمی خواهیم دیگران بیایند در کشور ما از امکانات ما برای خودشان استفاده کنند.
وی خاطر نشان کرد: البته در جامعه بین الملل همیشه یک قلدری وجود دارد، که آن قلدر یک وقت صدام حسین است که به کشور ما حمله می کند، این که یک کسی به ایران حمله می کند گناه ایران نیست، این که صدام حسین به ایران حمله کرد، این که صدام حسین جنگ را ادامه داد، اینکه صدام حسین از بمب شیمیایی استفاده کرد، همیشه یک کشور قلدری وجود دارد.
ظریف افزود: این که رژیم صهیونیستی در حال نقض حقوق فلسطین است، گناه فلسطینی ها نیست، گناه دیپلماسی فلسطین هم نیست، فلسطینی ها وظیفه ای که دارند و باید انجام دهند این است که در دنیا اجماع ایجاد کنند که روی رژیم صهیونیستی فشار ایجاد شود. دیپلماسی چگونه می تواند آمریکا را متوقف کند، کاری که دیپلماسی می تواند انجام دهد این است که فشار و هزینه این اقدام را برای آمریکا بالا ببرد
وزیر امور خارجه در خصوص وجود برخی فشارهای جهانی بر ضد ایران گفت: ما خودمان انتخاب کردیم که جور دیگری زندگی کنیم، من به دوستان عزیزم، به کسانی که سن فرزندان من هستند می خواهم یک نکته ای را بگویم، شما آیا دوست دارید که یک رییس جمهوری خارجی بیاید و بگوید اگر من چتر حمایت خود را از روی کشور شما بردارم، شما سه هفته دوام نمی آورید؟ طبیعتا هیچ ایرانی دوست ندارد چنین حرفی را بشنود.
ظریف گفت: آقای ترامپ به صراحت این حرف ها را درباره برخی از کشورهای همسایه ما، می زند چون آنها هیچ سرمایه ای دیگری ندارند، این که ما توانسته ایم این سرمایه های مردمی را داشته باشیم، این که علیرغم همه این دشمنی هایی که با جمهوری اسلامی دارند.
وی گفت: ببینید واقعیت امر این است، ایران کشوری بوده که همه چیزی آن در اختیار آمریکایی ها بوده است، آنها یک دور آمدند به خاطر این که مرحوم دکتر مصدق با سلطه انگلیس بر ایران مقابله کرد ، حکومت وی را سرنگون کردند، حدود ۲۵ سال توانستند بر تمام مقدرات مردم ما حاکم شوند، تصمیم های ما را آنها برای ما بگیرند، سیاست های ما را آنها تعیین کنند، بعد که این جریان بهم خورد، آمریکایی ها بیکار ننشستند، کودتا کردند، و یا این که صدام را به جنگ با جمهوری اسلامی تشویق کردند، این موارد واقعیاتی نیست که در برای کشورهای دیگر هم بوده باشد.