مقام های شرکت کننده در پنجاهمین اجلاس وزیران اقتصاد کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا ‘آسه آن’ در سنگاپورضمن تاکید بر تقویت همگرایی و همکاری های منطقه ای و جهانی و پرهیز از یکجانبه گرایی اعلام کردند این بلوک اقتصادی تا بیش از یک دهه دیگربا یک پله ارتقا چهارمین اقتصاد بزرگ دنیا خواهد بود.

مقام های شرکت کننده در پنجاهمین اجلاس وزیران اقتصاد کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا ‘آسه آن’ در سنگاپورضمن تاکید بر تقویت همگرایی و همکاری های منطقه ای و جهانی و پرهیز از یکجانبه گرایی اعلام کردند این بلوک اقتصادی تا بیش از یک دهه دیگربا یک پله ارتقا چهارمین اقتصاد بزرگ دنیا خواهد بود.

به گزارش یوپنا به نقل از ایرنا، لی هسین لونگ نخست وزیر سنگاپور روز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه اجلاس وزیران اقتصادی کشورهای عضو آسه آن گفت که در حال حاضر آسه آن پنجمین اقتصاد بزرگ دنیاست اما برنامه ریزی ها به گونه ای است که این بلوک اقتصادی تا سال ۲۰۳۰ به چهارمین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شود.
وی تاکید کرد آسه آن نمونه بسیار خوبی از همکاری های اقتصادی و قدرت یافتن یک منطقه را از خود برای دیگر بخش های جهان برجای گذاشته است.


نخست وزیر سنگاپور و رئیس کنونی آسه آن افزود: با این وجود این گروه عظیم اقتصادی اکنون در معرض نااطمینانی های ژئوپولیتیکی فزاینده از جمله تشدید تنش های تجاری میان آمریکا و سایر شرکای گفتگویی آسه آن روبه رو شده که همکاری های چند جانبه تجاری در جهان را مورد تهدید قرار داده است.
وی از تمام اعضای آسه آن خواست تا برای مقابله با یکجانبه گرایی و تهدیدات علیه مبانی پیشرفت اقتصادی آنها که تجارت روزافزون بوده متحد باشند.
رئیس سنگاپوری آسه آن از وزیران اقتصادی کشورهای عضو شامل مالزی، اندونزی، برونئی، تایلند، ویتنام، کامبوج، لائوس، میانمار و فیلیپین خواست تا برخلاف جنگ تجاری ایجاد شده با انسجام برنامه و چشم انداز این اتحادیه برای پیشرفت ۲۰۲۵ را کاملا مورد توجه و رعایت قرار دهند و با همکاری گسترده خود بستر ادغام بیشتر اقتصادهای منطقه و همگرایی های اقتصادی را فراهم سازند.
آسه آن بر مبنای گسترش روابط تجاری میان اعضا در سال ۱۹۶۷ تاسیس شد و به همین دلیل اقدامات یکجانبه آمریکا در به راه انداختن جنگ تجاری علیه چین و کشورهای عضو آسه آن را نیز به طور غیرمستقیم تهدید کرده است چراکه این کشورها تعاملات گسترده تجاری با پکن دارند و هرنوع محدودیت در تجارت چینی ها اعضای این کشورها را نیز متاثر می سازد.
وی همچنین گفت که مذاکرات درمورد پیمان جامع شرکای اقتصادی منطقه ای (RCEP) به یک مرحله حساس رسیده و پس از انجام کارهای بزرگ این مذاکرات اکنون در مسیر منطقی خود پیش می رود .
لی هسین لونگ ابراز امیدواری کرد قرارداد همکاری جامع اقتصادی منطقه ای ( آر سی ایی پی) تاپایان سال جاری میلادی نهایی شود.
۱۶ کشور عضو این قرارداد درصدد هستند تا بزرگترین قرارداد آزاد تجاری درجهان را ایجاد کنند.
این پیمان علاوه بر ۱۰ کشور عضو آسه آن (مالزی، اندونزی، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، کامبوج، لائوس، میانمار،ویتنام و برونئی) کشورهای چین، هند، استرالیا، کره جنوبی، نیوزیلند و ژاپن را بزرگترین قرارداد تجاری جهان گردهم می آورد.
‘چان چون سینگ’ وزیر صنایع و تجارت سنگاپور که ریاست این اجلاس را برعهده دارد نیز یکجانبه گرایی و حمایت گرایی اقتصادی را چالش اصلی رشد و توسعه اقتصادی در جهان دانست و گفت کشورهای آسه آن ضمن رد هر نوع یکجانبه گرایی درصدد افزایش همکاری های اقتصادی برای گسترش پیشرفت و رفاه اقتصادی برای ملل منطقه است.
موضع گیری آسه آن در قبال جنگ تجاری است که آمریکا علیه چین و بسیاری از کشورهای دیگر درجهان راه انداخته است.