قدرت اتحادیه اروپا در برابر بی‌تعهدی آمریکا
قدرت اتحادیه اروپا در برابر بی‌تعهدی آمریکا

ژان کلود یونکر برای چهارمین و آخرین بار در مقام رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا روز چهارشنبه ۲۱ شهریور سخنرانی سالیانه خود را در برابر نمایندگان پارلمان ایراد می‌کند. انتظار می‌رود که او با انتقاد از «عدم پایبندی» دولت آمریکا به تعهدات خود در قبال مسائل مهم جهانی، اتحادیه اروپا را به اعمال نقش مؤثرتر به عنوان یک قدرت جهانی فراخواند.

به گزارش یوپنا به نقل از یورونیوز، پا گرفتن گرایش‌های راست افراطی در اروپا و به قدرت رسیدن احزاب مهاجرستیز در برخی کشورهای این قاره، چالش مهم دیگری است که احتمالا آقای یونکر درباره آن سخن خواهد گفت.

بخشهایی  از سخنرانی رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا:

«نه» به ناسیونالیسم
«قاره اروپا به لطف وجود اتحادیه اروپا به قاره‌ آشتی بدل شده است. ما باید به ناسیونالیسم نه بگوییم، زیرا نمی‌گذارد با هم زندگی کنیم.»

یونان
«به مردم یونان به خاطر فائق آمدن بر مشکل بزرگ مالی تبریک می‌گویم. من همواره به یونان به دلیل پایداری و وفاداری‌اش به اتحادیه اروپا افتخار کرده‌ام».

قدرت مالی اروپا
«اتحادیه اروپا یک قدرت اقتصادی بزرگ در جهان است. درآمد ناخالص اتحادیه اروپا ۴۰ درصد ناخالص جهانی را تشکیل می‌دهد.»

گفتگو با دونالد ترامپ در مورد تعرفه‌ها
«من در واشنگتن از اروپا دفاع کردم. برخی توافق من با رئیس جمهوری ترامپ را غافلگیرانه توصیف کردند. اما این توافق غافلگیرانه نبود، زیرا یکجانبه نبود، بلکه حاصل گفتگوی دوجانبه بود.»

ثبات اروپا
«ما باید برای ایجاد اروپایی مستحکم‌تر تلاش کرده و ثبات موجود در این قاره را به سایر نقاط به ویژه همسایگان بی‌واسطه‌مان یعنی بالکان صادر کنیم.»

سوریه
«نخستین نگرانی ما اکنون ادلب است. ما نمی‌توانیم در برابر فاجعه انسانی بزرگ در ادلب ساکت بمانیم.»

تجارت جهانی
«دنیای تجارت امروز به یک اروپای قدرتمند و یکپارچه بیشتر نیاز دارد. ما نمی‌توانیم یکجانبه‌گرایی در اقتصاد جهانی را تاب بیاوریم.»

قدرت نظامی
«ما در پی نظامی‌تر کردن اروپا نیستیم. بلکه به دنبال تحکیم و قدرتمندتر کردن اتحادیه برای تأمین امنیت این قاره هستیم.»

حاکمیت اروپا
«حاکمیت اروپا متکی بر حاکمیت ملی اعضا است، اما حاکمیت ما علیه حاکمیت دیگران نیست. ما یک قلعه بسته یا یک جزیره نیستیم، بلکه چندجانبه‌گرا و در تعامل با سایر کشورهای جهانیم.»

انتخابات پارلمانی اروپا
«انتخابات پارلمانی اروپا در ماه مه ۲۰۱۹ برگزار خواهد شد. لازم است که ما تا آن زمان بر مشکل جدایی و اختلاف میان شمال و جنوب و شرق و غرب اروپا فائق آئیم.»

پیشنهادهای تصویب شده
«پارلمان اروپا از سال ۲۰۱۴ تا کنون تمام پیشنهادهای ما را تصویب کرده است. ۴۰ درصد این پیشنهادها به ویژه در مورد بحران پناهجویان پس از مذاکراتی دشوار به تصویب رسیدند.»

تروریسم
«قطعا کشورهای عضو اتحادیه اروپا باید برای امنیت خود تلاش کنند، اما این تلاش به تنهایی و به طور فرادا ممکن نیست زیرا تروریست‌ها مرز نمی‌شناسند.»

بحران پناهجویان
«نیروهای مرزبانی اروپا کافی نیستند. ما تصمیم گرفته‌ایم شمار پست‌های مرزبانی اتحادیه اروپا را ۱۰ هزار برسانیم. برای بازگرداندن مهاجران غیرقانونی پیشنهادهایی داده‌ایم. تکرار می‌کنم که تمایل من باز کردن راه‌های قانونی مهاجرت به اروپا برای پناهجویان قابل پذیرش است.»

برکسیت
«در مورد برکسیت اصولی وجود دارد. نخست آن که ما به تصمیم بریتانیا برای جدایی از اتحادیه اروپا احترام می‌گذاریم. اما بریتانیا باید این را درک کند که اگر از اتحادیه خارج شد، دیگر نمی‌تواند در موقعیت قبلی باشد و دیگر بخشی از یک بدنه واحد نیست. دوم آن که همه اعضا اتحادیه در کنار ایرلند باقی می‌مانند و برای همین هم هست که ما می‌خواهیم راه حلی برای پرهیز از ایجاد “مرز سخت” پیدا کنیم. این بریتانیاست که می‌خواهد در ایرلند شمالی مرز سخت ایجاد کند.»

تخطی از ارزش‌های اروپا
«مطبوعات باید آزاد باشند. روزنامه‌نگاران زیادی در زندان هستند. بدون آزادی بیان دموکراسی امکان ندارد. پارلمان اروپا باید همچنان ماده ۷ (برای برخورد با موارد تخطی اعضا از ارزش‌های اروپا) را اعمال کند.»

سیاست خارجی
«اتحادیه اروپا باید بتواند نقش مهم‌تری در جهان ایفا کند گرچه فدریکا موگرینی (کمیسر روابط خارجی) تا کنون در عرصه بین‌المللی عملکرد بسیار قابل توجهی داشته است.»

ملی‌گرایی در اروپا
«می‌توان وطن‌پرست بود و با دیگر کشورهای اروپا یکپارچه و متحد ماند. وطن‌پرستی یک فضیلت است، اما ملی‌گرایی دروغ مهلکی است.»