نخست‌ وزیر بریتانیا: با اتحادیه اروپا بر سر برکسیت به بن‌بست رسیده‌ایم
نخست‌ وزیر بریتانیا: با اتحادیه اروپا بر سر برکسیت به بن‌بست رسیده‌ایم

یک روز پس از رد طرح پیشنهادی لندن در اجلاس غیررسمی سران اتحادیه اروپا در سارلزبورگ اتریش، ترزا می، نخست وزیر بریتانیا از «بن‌بست» در مذاکرات برکسیت خبر داد.

به گزارش یوپنا به نقل از یورونیوز، نخست‌وزیر بریتانیا که ظهر روز جمعه، ۲۱ سپتامبر در دفترش در برابر خبرنگاران حاضر شده بود گفت: «این غیرقابل قبول است که پیشنهاد ما بدون توضیح کافی و بدون پیشنهاد جایگزین رد شود.»

خانم می گفت: «ما خواهان یک توافق هستیم اما دو مشکل مهم بر سر راه قرار دارد. یکی مسئله روابط اقتصادی است که اتحادیه اروپا ۲ گزینه پیش روی ما گذاشته است. گزینه اول این است که بریتانیا باید از تمامی قوانین تجاری اتحادیه تبعیت کند. این به تمسخر گرفتن رای رفراندوم برکسیت است.»

نخست‌وزیر بریتانیا در ادامه گفت: «گزینه دو شامل توافق ابتدایی بر سر یک منطقه آزاد تجاری برای بریتانیا است که در مرز اتحادیه اروپا و بریتانیا در دریای ایرلند برقرار خواهد شد. اما بدتر این است که ایرلند شمالی با این توافق از نظر اقتصادی از مابقی بریتانیا جدا خواهد شد. پیشتر مجلس به اتفاق آرا هرگونه کشیدن خط فرضی را رد کرده است چرا که ایرلند شمالی بخشی از تمامیت ارضی بریتانیای کبیر به شمار می‌رود. نه من چنین طرحی را خواهم پذیرفت و نه به اعتقادم هیچ نخست‌ وزیری در بریتانیا به آن تن‌ در خواهد داد. اگر اتحادیه اروپا اینطور فکر می‌کند، اساسا در اشتباه قرار دارند.»

ترزا می با اظهار اینکه «هیچ‌کس بیشتر از من خواهان یک توافق خوب نیست»، گفت: «هر چیزی که باعث بی‌احترامی به رفراندم شود یا به طور موثری کشورمان را دوپاره کند یک توافق بد است و نداشتن یک توافق، از یک توافق بد بهتر است.»

برکسیت و نشست سالزبورگ؛‌ «زمان حقیقت فرا رسیده است»
اظهارات خانم می در حالی ایراد می‌شود که رسانه‌های بریتانیایی از «تحقیر» نخست‌ وزیر این کشور در جریان نشست غیررسمی سران بیست و هشت کشور اروپایی در سالزبورگ اتریش خبر داده بودند.

دونالد توسک، رییس شورای اروپا روز پنج‌شنبه درباره طرح رد‌شده بریتانیا در این جلسه گفته بود: «با اینکه همه توافق داشتند که جنبه‌های مثبتی در طرح ارائه شده کابینه خانم می وجود دارد اما چارچوب در نظر گرفته شده برای همکاری های اقتصادی به دلایل متعدد از جمله به خطر انداختن بازار واحد اروپا، جواب نخواهد داد.»

امانوئل ماکرون، رییس جمهوری فرانسه نیز در راستای صحبت های رییس شورای اروپا، برنامه پیشنهادی بریتانیا را به خاطر «عدم احترام به قواعد بازار واحد اروپا» غیرقابل قبول دانست و گفت: «اکنون زمان حقیقت فرارسیده است. باید از هفته های آتی برای پیشرفت در مذاکرات استفاده کرد. ما در انتظار پیشنهادات جدید بریتانیا در ماه اکتبر خواهیم بود.»

آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان نیز دراین باره اظهار داشت: «شما نمی‌توانید وقتی به بازار واحد تعلق ندارید، بخشی از آن باشید؛ اما می‌شود خلاق بود و راه‌هایی عملی برای همکاری‌های نزدیک یافت.»