بریان هوک، رئیس گروه اقدام ایران اعلام کرد که ایالات متحده آمریکا قبل از اعمال تحریمهای نفتی در ۴ نوامبر، اطمینان خواهد یافت که جایگزینی برای نفت ایران در بازارها وجود دارد.
به گزارش یوپنا به نقل از یورونیوز، او در حاشیۀ نشست سازمان ملل گفت: «ما قبل از اعمال دوبارۀ تحریمها اطمینان خواهیم یافت که نفت مورد نیاز در بازارها بخوبی تامین میشود.»
این سخنان در حالی بیان میشود که صادرات نفت خام و میعانات گازی ایران از ماه آوریل تا سپتامبر ۲۰۱۸ میلادی ۸۰۰ هزار بشکه در روز کاهش یافته و از ۲.۸ میلیون بشکه به حدود ۲ میلیون بشکه رسیده است.
بنا بر گزارش موسسۀ مالی بینالمللی (IFC) این کاهش صادرات در حالی روی داده که ایران برای فروش نفت خود تخفیفهای قابل توجهی در نظر گرفته است و از جمله برای فروش محصولاتش به هند و چین از تانکرهای خود آن هم بدون دریافت هرگونه هزینۀ اضافه استفاده میکند.
ایران برای ادامه دادن به معاملات نفتی خود، حتی یورو و یوان چین را نیز به جای دلار آمریکا میپذیرد؛ بویژه آنکه در حال حاضر و با توجه به تحریمهای مالی آمریکا، دریافت پول نقد یا معاملۀ پایاپای برای تهران از اهمیت بالایی برخوردار است.
تلاش ایران برای حفظ بازارهای نفتی در حالی انجام میشود که روز دوشنبه در آستانۀ سخنرانی رهبران دو کشور ایران و آمریکا در مجمع عمومی سازمان ملل، طرفهای باقی مانده در توافق هستهای بر ادامۀ همکاریهای تجاری خود با ایران با وجود اعمال تحریمهای واشنگتن تاکید کردند؛ اقدامی که اعتراض دونالد ترامپ را به همراه داشت.
رئیس جمهوری آمریکا همچنین در جریان سخنرانی خود در سازمان ملل به تصمیم اوپک در مخالفت با افزایش تولید اعتراض کرد و به ملتها برای قطع واردات نفت از ایران و کمک به منزوی کردن تهران هشدار داد.
مخالفت تولیدکنندگان بزرگ جهان با پیشنهاد دونالد ترامپ برای افزایش تولید، منجر به آن شد که بهای نفت در روز سهشنبه به ۸۲.۵۵ دلار در هر بشکه برسد که بالاترین قیمت در چهار سال گذشته محسوب میشد. با این وجود روز چهارشنبه بهای نفت در بازارهای مالی بار دیگر کاهش یافت و با وجود انتظار ادامۀ روند صعودی آن، به زیر ۸۲ دلار در هر بشکه رسید.