سازمان هواپیمایی کشوری اعلام کرد که خلبانان با سن بالای ۶۵ سال اجازه پرواز ندارند.
رضا جعفرزاده – مدیر کل روابط عمومی سازمان هواپیمایی کشوری – اعلام کرد: طبق قوانین سازمان هواپیمایی کشوری و بر اساس کنوانسیون شیکاگو خلبنانی که سنی بالاتر از ۶۵ سال دارند اجازه پرواز نخواهند داشت.
به گفته وی، این قاعده شامل حال ایرلاین های دولتی و ایرلاین خصوصی می شود و در این زمینه استثنایی وجود ندارد.
بر اساس اطلاعات ارائه شده از سوی جعفرزاده، خلبانان در ایرلاین های دولتی پس از ۳۰ سال بازنشسته می شوند اما امکان آن وجود دارد که پس از آن نیز تا سن ۶۵ سالگی به کار خود ادامه دهند. شرکتهای هواپیمایی غیر دولتی نیز با همین سن اجازه استفاده از خلبنان خود را خواهند داشت.
مدیر روابط عمومی سازمان هواپیمایی این را نیز گفت که محدودیت سنی فعلی در رابطه با هواپیماهای باری و پستی نیز صدق می کند اما خلبانان برای پرواز با هواپیمای شخصی نیازی به رعایت این قانون وجود ندارند.
طبق مقررات موجود خلبنان تا ۶۰ سالگی باید سالانه از نظر پزشکی معاینه شوند و برای خلبانان بالای ۶۰ سال این قاعده به هر شش ماه یک بار کاهش می یابد.
به گزارش یوپنا، پس از حادثه سقوط هواپیمای شرکت آسمان و تردیدهایی که درباره سن و شرایط سلامت خلبنان این پرواز صورت گرفت، بسیاری از تحلیل گران این مسئله را مطرح کردند که باید به منظور جلوگیری از ابهام های آینده سخت گیری های بیشتری برای پرواز خلبانان مسن صورت گیرد.
در گزارش کمیته بررسی حادثه سازمان هواپیمایی کشوری از سقوط هواپیمای آسمان، سن و سلامت خلبان به عنوان عامل تاثیرگذار در حادثه مطرح نشد.