مشاور ارشد پروژه جایکا (آژانس همکاریهای بین المللی ژاپن) از اجرایی شدن این طرح بین المللی در حوزه کارون بزرگ در ۶ استان کشور خبر داد.
به گزارش یوپنا به نقل از ایرنا، آتسوشی هیسامیچی افزود: اجرای طرح مدیریت یکپارچه حوضه آبخیز کارون بزرگ در ۶ استان لرستان، اصفهان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خوزستان با محوریت چهارمحال و بختیاری از اواسط تابستان امسال آغاز شده است.
به گزارش ایرنا، پیش از این طرح مدیریت جامع جایکا در ۵ روستای بازفت شهرستان کوهرنگ با همکاری تیم ژاپنی و مشارکت مردم منطقه با هدف افزایش مشارکت جوامع محلی در حفاظت از عرصه های منابع ملی با موفقیت اجرا شد، که با توافق سازمان جنگل ها و مراتع ایران، تداوم این طرح در قالب طرح مدیریت جامع حوضه آبخیز کارون در ۵ استان دیگر با محوریت چهارمحال و بختیاری به مدت ۵ سال تعمیم داده شده است.
هیسامیچی افزود: در طرح مدیریت جامع حوضه آبخیز کارون بزرگ حدود ۹ کارشناس ژاپنی با کارشناسان منابع طبیعی استان های حوضه کارون به مدت ۵ سال در حوضه آبخیزداری همکاری می کنند.
به گفته وی، این همکاری به منظور جلوگیری از فرسایش خاک با حفظ جنگل و پوشش گیاهی با مشارکت جوامع محلی در حوضه کارون ادامه می یابد.
وی گفت: در طرح موجود، جایکا در مناطقی در این حوضه که فرسایش خاک بالاست و یا پوشش گیاهی از بین رفته است، با حمایت جوامع محلی به احیا پوشش گیاهی می پردازند.
مشاور ارشد آژانس جایکا افزود: این طرح با همکای جوامع محلی، سازمان و ارگانهای مختلف در قالب طرح انسجام سازمانی و مشارکت مردمی اجرا می شود .
وی در ادامه با اشاره به اجرای پروژه جایکا در منطقه بازفت شهرستان کوهرنگ از سال ۹۰ گفت:این طرح در روستاهای دورک و تبرک سفلی، گزستان، مازه رشته، طارم و رباط کوه بخش بازفت شهرستان کوهرنگ اجرا شد که جوامع محلی با راه اندازی صندوق های خرد در راستای اشتغال پایدار و حفظ منابع طبیعی فعالیت کردند.
به گزارش ایرنا، مرحله نخست طرح بین المللی جایکا ژاین در بازفت (Japan International Cooperation Agency) از سال ۲۰۱۰ در ۵ روستای شهرستان کوهرنگ از توابع چهارمحال وبختیاری با هدف احیا و حفظ مراتع و جنگل ها و با مشارکت مردمی و تیم سازمان ژاپنی جایکا به منظور اجرای طرح های مرتع داری، جنگل کاری، ایجاد مشاغل محلی نظیر زنبورداری و خیاطی برای زنان روستایی به مدت ۶ سال اجرا شد.
جایکا به عنوان یک سازمان مستقل در حوزه توسعه ای در جهان فعالیت می کند.
کارون یکی از بزرگترین رودخانه های ایران است که از کوههای چهارمحال و بختیاری سرچمشه می گیرد و رودخانه های کوچکتر به این رود در مسیر متصل می شوند و در نهایت این رودخانه به خلیج همیشه فارس وارد می شود.