یک موسسه سودجو با ارسال پیامکی به صورت انبوه مدعی شده است که میتواند سوالات احتمالی وکالت ۹۷ را پیش از طراحی حدسزده و آن را در اختیار داوطلبان قرار دهد.
به گزارش یوپنا آرمان نوشت: یک موسسه سودجو با ارسال پیامکی به صورت انبوه مدعی شده است که میتواند سوالات احتمالی وکالت ۹۷ را پیش از طراحی حدسزده و آن را در اختیار داوطلبان قرار دهد.
قبولی در آزمون وکالت از آن دست آرزوهایی است که بسیاری از فارغالتحصیلان رشته حقوق آن را در دل دارند و برای تحقق آن هزینههای مختلفی هم میکنند. یکی از دلایل افزایش رقابت در آزمون وکالت کم بودن میزان جذب در آزمون وکالت و دیگری تصور درآمد بالا از شغل وکالت است، تصوری که رئیس اسکودا آن را درست نمیداند و پیرامون آن میگوید: بازار وکالت بازار پررونقی نیست و کمتر از پنج درصد وکلا درآمد خیلی خوبی دارند و به نظر بنده حتما ۹۵ درصد آنها یک معیشت معمولی دارند و در برخی کانونها، تقریبا نزدیک به نصف اعضا نمیتوانند حتی پروانه وکالت خود را تمدید کنند.
وجود رقابت زیاد بین فارغالتحصیلان حقوق و دیگر افرادی که مجوز شرکت در آزمون وکالت را دارند، سبب شده است موسسات متعدد، خدمات مختلف تست و کلاس برای این آزمون برگزار کنند، کلاسهایی که گاه با هزینههای گزاف برگزار شده است، اما با این وجود طرفداران زیادی هم دارد. هرچند این روزها که به زمان برگزاری آزمون وکالت در آذر نزدیک میشویم، کلاس و آزمون جای خود را به فروش سوالات تضمینی آزمون وکالت داده است.
فرستنده این پیامک فروش سوالات احتمالی وکالت، آدرس یک سایت نسبتا معتبر را داده است، با شماره ارسال شده تماس میگیرم، اپراتور میگوید سوالات احتمالی بر اساس سوالات سالهای قبل نیست، بلکه به تشخیص اساتید طرح شده است و تا ۸۰ درصد به صورت میانگین با سوالات واقعی تطابق دارد! این تطابق در کمترین حالت ۶۰ درصد با سوالات درس اصول فقه است! درباره قیمت سوالات اپراتور پاسخ میدهد: قیمت سوالات با چاپ سیاه و سفید ۷۰۰ هزار تومان و با چاپ رنگی ۹۰۰ هزار تومان است.
بیتردید کلاهبرداری است
رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران(اسکودا) با بیان اینکه سوالات آزمون وکالت در زمانی نزدیک به آزمون طراحی میشوند، گفت: این قبیل پیامکها بیتردید کلاهبرداری است و داوطلبان مطمئن باشند که با هیچ فناوری و منطقی نمیتوان به سؤالاتی که قرار است، دو ماه دیگر طراحی شوند، دسترسی پیدا کرد و آنها را حدس زد.
مرتضی شهبازینیا افزود: گزارش این تخلف را به مراجع ذیربط منعکس کردهام، زیرا این قبیل موسسات باعث بیاعتمادی داوطلبان آزمون وکالت میشوند. او اضافه کرد: سطح امنیتی آزمون وکالت از طراحی سوالات تا برگزاری مناسب بالاست و قطعا سوالاتی که توسط این افراد سودجو فروخته میشود، ربطی به سوالات اصلی آزمون وکالت ندارد. علاوه بر لزوم هوشیاری داوطلبان آزمون وکالت برای رونق ندادن به بازار سودجویان، مراجع ذیربط نیز درباره فعالیت آزادانه این قبیل موسسات باید مراقبت لازم را کرده و با آنها برخورد کنند.
فروش سوالات آزمون وکلا در حالی انجام میشود که در خرداد سالجاری رئیس اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران(اسکودا) با انتقاد از طرح جامع پذیرش و آموزش وکالت به ایرنا گفت: این طرح بدون نظر ذینفعان اصلی حوزه وکالت تنظیم شده است و با نیازهای جامعه وکالت منطبق نیست. مرتضی شهبازنیا خاطرنشان کرد: قبول داریم که قوانین و مقررات حوزه وکالت نیاز به اصلاح دارد و همیشه برای تغییرات مثبت پیش قدم هستیم و قبل از این هم پیش نویس لایحه و متن اصلاحی قوانین وکالت را به مجلس تقدیم کردیم و دیدگاهها و نظرات جامعه وکالت در آن مشخص شده است.
به گفته او ورود به حرفه وکالت و ظرفیت پذیرش آزمون نیاز به اصلاحاتی دارد و در مورد افراد واجد شرایط و سهمیهها نیز باید از طریق قانونگذاری مجدد، بازاندیشی صورت گیرد، همچنین تامین اجتماعی وکلا هم مساله مهم دیگری است که باید مورد توجه قرار گیرد.