مدیر کارگروه ستاد توسعه فناوری ریاست جمهوری پیش بینی کرد که در سال جاری فعالان حوزه فناوری کشور ۲ هزار و ۳۰۰ میلیارد تومان محصولات نانو تولید کرده و به فروش برسانند.
به گزارش خبرگزاری یوپنا ، دکتر عماد احمدوند روز چهارشنبه در سومین جشنواره سراسری نانو دانشگاههای پیام نور کشور در بابل افزود : پارسال ایران توانست یکهزار و ۴۰۰ میلیارد تومان محصولات نانو تولید کرده و بفروشد و دستیابی به رقم پیش بینی شده سال جاری دور از انتظار نیست.
وی با اعلام این که ایران در حال حاضر به ۴۹ کشور دنیا از آسیای میانه گرفته تا اروپا ، استرالیا و آمریکا فناوری نانو صادر می کند ، گفت : بیشترین صادرات محصولات نانو تولیدی در ایران مربوط به حوزه عمران است.
وی افزود : واژه نانو از سال ۸۰ در ایران مطرح شد و خوشبختانه در این مدت در مسیر تکاملی قرار گرفت و در حال حاضر به جایگاه مطلوبی دست یافته ایم.
احمدوند توضیح داد : شاید در یک مقطعی ارائه مقالات برای ما مهم بود ، اما در حال حاضر تجاری سازی محصولات نانو برای ما اهمیت دارد.
وی گفت: ایران در حال حاضر از نظر علم نانو جزو ۱۰ کشور برتر دنیاست و ۲۰۰ شرکت در داخل کشور ۵۲۰ محصول نانو در رشته های مختلف تولید می کنند.
مدیر کارگروه ستاد توسعه فناوری ریاست جمهوری با تاکید بر این نکته که تجاری سازی فناوری نانو با ارائه نیاز از سوی صنعت سرعت می گیرد ، افزود : خوشبختانه نیازهای حوزه خودروسازی در بخش لاستیک مطرح شده است که نانو توانست عملکرد خوبی از خود ارائه کند.
** ضعف ایمان به توان نانویی کشور
وی اظهار داشت : در حال حاضر بزرگ ترین مشکلی که در حوزه فناوری نانو وجود دارد این است که عدهای در داخل به توان بالای فناوری نانو باور ندارند و همه ما باید تلاش کنیم تا این فرهنگ در وجود آنها نهادینه شود که ما چیزی از کشورهای اروپایی در این حوزه کمتر نداریم.
احمدوند افزود: درخواست ما از تمامی دانشجویان و اساتید این است که بر اساس نیاز روز حرکت کنند و در حوزه فناوری نانو محصولات هشت سال پیش چندان کارایی ندارد ، بلکه ما باید بر اساس نیاز روز و رقابت پذیری خودمان حرکت کنیم.
سومین جشنواره سراسری فناوری نانو با حضور تمامی دانشگاههای پیام نور کشور و ۱۲ دانشگاه غیر پیام نور مازندران از امروز در دانشگاه پیام نور بابل آغاز به کار کرد و به مدت ۲ روز ادامه دارد.
در این جشنواره ۲۲۱ اثر ارائه شده است که ۱۲۷ اثر در حوزه اختراع ، مقاله و طرح پژوهشی از دانشگاههای پیام نور سراسر کشور است و بقیه از ۱۲ دانشگاه معتبر داخل مازندران ارائه شده است.