سرپرست معاونت کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: اگر جمعیت زنان کشور را ۲۷ میلیون نفر در نظر بگیریم، فقط ۶ دهم درصد آنان که معادل ۱۵۶ هزار نفر و ۹ درصد معتادان کشور است، گرفتار اعتیاد هستند.
به گزارش خبرگزاری یوپنا حمید صرامی گفت: در ایران دو میلیون و ۸۰۲ هزار و ۸۰۰ نفر مصرف کننده مستمر مواد مخدر در سن ۱۵ تا ۶۴ سال هستند و از این تعداد ۱۵۶ هزار نفر زن هستند.
وی اظهار داشت: جامعه زنان ایرانی عفیف است و اینکه برخی سیاه نمایی میکنند که خانمها به شدت به سمت مواد مخدر رفته اند، اصلا زمینه علمی ندارد.
صرامی خاطرنشان کرد: البته این میزان اعتیاد در زنان هم پذیرفته و پسندیده نیست و اگر اکنون تعداد زنان معتاد را با دهه ۷۰ یا ۸۰ مقایسه کنیم، تعداد زنان گرفتار این آسیب اجتماعی نسبت به گذشته بیشتر شده است.
سرپرست معاونت ستاد مبارزه با مواد مخدر اضافه کرد: مصرف سیگار، قلیان و مواد در دختران نسبت به پسران کمتر است و نشان میدهد که خانوادهها نسبت به دختران خود حساسیت بیشتری دارند البته انتظار میرود این میزان حساسیت برای پسران هم وجود داشته باشد.
صرامی پیش از این نیز گفته بود: در سالهای اخیر، سن مصرف مواد در جامعه جهانی کاهش و گرایش افراد تحصیلکرده، شاغل و زنان به مصرف مواد مخدر افزایش یافته است.
وی افزود: ضربه پذیری نهاد خانواده، مراکز آموزشی، مدارس و دانشگاهها و محیطهای کاری از مصرف مواد مخدر بیشتر شده و این در حالی است که با طیف گستردهای از انواع مواد مخدر و دسترسی آسان به آنها مواجه هستیم.
* میانگین سن شروع اعتیاد زنان ۲۶ سال است
سرپرست معاونت کاهش تقاضا و توسعه مشارکتهای مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر همچنین گفت: میانگین سن شروع مصرف مواد مخدر در جمعیت ۱۵ تا ۶۴ سال، ۲۴ سال و سه ماه است. این میانگین سنی در مردان ۲۴ سال و یک ماه و در زنان ۲۶ سال و دو ماه است.
صرامی افزود: در ایران دو میلیون و ۸۰۲ هزار و ۸۰۰ نفر مصرف کننده مستمر مواد مخدر در سن ۱۵ تا ۶۴ سال هستند و از این تعداد ۱۵۶ هزار نفر زن هستند.
صرامی به عوامل موثر در انگیزش شروع به مصرف مواد مخدر اشاره کرد و گفت: ۳۳.۸ درصد از کسانی که مواد مصرف میکنند علت آن را تفریح و تفنن اعلام کرده اند همچنین ۱۹. درصد به دلیل جلب توجه، ابراز وجود به سمت مصرف مواد رفته اند.
معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر ادامه داد: ۱۷.۴ درصد علت مصرف مواد را کنار آمدن با مشکلات زندگی، استرس ها، اضطراب ها، افسردگیها و ناامیدیها عنوان کرده اند. ۱۳.۲ درصد افراد هم فقط برای تجربه کردن، سراغ مواد مخدر رفته اند.
لینک کوتاه : https://upna.ir/?p=88142