حساسیت انتخابات هیات رئیسه مجلس اینجاست که لاریجانی و عارف هر دو نیم نگاهی به انتخابات ریاست جمهوری در سال ۱۴۰۰ دارند
سرانجام موسوم چهارمین انتخاب هیات رئیسه مجلس رسید؛ انتخابی که در سه سال گذشته و حتی در سه مجلس دوره اخیر، در اختیار علی لاریجانی بوده است. اما به نظر میرسد سال سوم آبستن حوادث مختلفی باشد. محمدرضا عارف مرد همیشه ساکت فراکسیون امید، روز شنبه رسما برای ریاست مجلس ثبت نام کرد. این ثبت نام اصولگرایان تندرو را در یک دوراهی قرار میدهد: اگر مثل سال اول یک گزینه، مثل حاجی بابایی را معرفی کنند، شکست بخورند (چون انتخاب هیات رییسه انتخابی تشکیلاتی است و بعید است جز ۷-۸ نماینده سطح پایین، کسی در رای سال قبل خود تجدید نظر کند) و بعد به نفع لاریجانی انصراف بدهند یا اینکه از همان نقطه اول از لاریجانی حمایت کنند.
انتخابات هیات رئیسه مجلس و آشتی کنان در اردوگاه باهنر
اصولگرایان در نشستی در اردوگاه باهنر با لاریجانی توافق کردهاند که او تنها نامزد ریاست مجلس از طرف اصولگرایان باشد، در مقابل لاریجانی و فراکسیون مستقلین از نایب رئیسی دهقان (جمعیت ایثارگران و رئیس ستاد قالیباف) و مصری (موتلفه اسلامی و وزیر رفاه احمدی نژاد) حمایت کنند. چنین ائتلافی میتواند صندلیهای نایب رئیسی را از پزشکیان و مطهری پس بگیرد، اما مسئله اینجاست که این افراد نیز در جایگاه هیات رئیسه حاضر به دفاع از باورهای اصلاح طلبان نیستند.
برای سایر صندلیهای هیات رئیسه هنوز خبری به صورت رسمی اعلام نشده است. البته صبح امروز در جلسه فراکسیون امید محمدعلی وکیلی، علی اصغر یوسف نژاد، علیرضا رحیمی، حسن لطفی، رضا کریمی، پروانه مافی، فاطمعه سعیدی، فاطمه حسینی، نورمحمد تربتی نژاد و حسنی جوریانی و حجت الاسلام عبدالحمید خدری برای انتخابات داخلی فراکسیون، نامزد دبیری هیئت رئیسه مجلس شدند.
نشست فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس شورای اسلامی ساعت ۱۴ امروز شنبه ۴ خرداد ماه ۹۸ در محل کمیسیون تلفیق برگزار میشود. به نظر میرسد فراکسیونهای ولایی و مستقلان که انسجام کمتری دارند، منتظر تصمیم فراکسیون امید هستند تا بر اساس آن، لیست نهایی خود را منتشر کنند.