معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری: دانشگاه پیام نور کمک اصلی برای گسترش مهارت آموزی در روستاها
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری: دانشگاه پیام نور کمک اصلی برای گسترش مهارت آموزی در روستاها

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: امروز دانشگاه پیام نور به کمک روستاها آمده و تخصص و امکانات خود را در خدمت توسعه کشور قرار داده است.

به گزارش خبرگزاری یوپنا، دکتر محمد امید در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری مشترک بین معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری و دانشگاه پیام نور که در سازمان مرکزی دانشگاه برگزار شد، افزود: دانشگاه پیام نور با این اقدام و گام مثبت می تواند نقشی بسیار موثر در توسعه کشور در شرایط تحریم اقتصادی ایفا کند و در واقع کمک اصلی برای گسترش مهارت آموزی در مناطق محروم خواهد بود.

وی با تاکید بر لزوم ترویج تعامل با دانشگاه ها و ایجاد فرصت های شغلی بیشتر اذعان داشت: اگر تمامی دانشگاه ها مانند دانشگاه پیام نور، ظرفیت های موجود در روستاها و مناطق محروم را شناسایی کرده و متناسب با آن ظرفیت ها، مهارت های لازم راارائه دهند، می توانند منشاء اتفاقات بسیار خوبی در کشور شده و از کنار این همکاری های مشترک اقدامات موثری در جهت پیشرفت و استفاده از سرمایه های عظیم موجود رقم خواهد خورد.

وی با اشاره به وضعیت روستاها و مناطق محروم کشور افزود: تمامی روستاهای کشور خوشبختانه از زیرساخت ها و خدمت زیربنایی و اصلی برخوردار هستند و دولت دوازدهم نقش بسیار ارزشمندی در توسعه روستاها و مناطق محروم داشته است که می توان با استفاده از این ظرفیت ها و ارائه مهارت های مورد نیاز، زمینه های اشتغال و کارآفرینی را در این مناطق ایجاد کرد.

وی از اختصاص یک و نیم میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای توسعه روستاها و مناطق محروم خبر داد و تصریح کرد: مشکلی اصلی در مهاجرت روستاییان به شهرها، عدم وجود زمینه های اشتغال به ویژه برای فارغ التحصیلان دانشگاهی است، که با کمک دانشگاه ها می توانیم ضمن برگزاری دوره های مهارت آموزی و حمایت از تحصیلکردگان در روستاها و مناطق محروم ، با ارائه تسهیلات لازم، رونق و توسعه را در روستاها افزایش داده و روند مهاجرت از روستا به شهر را معکوس کنیم.

وی ضعف مدیریت را مهم ترین عامل عدم استفاده از پتانسیل های موجود دانست و گفت: با ظرفیت های بسیار مناسبی که دانشگاه پیام نور دارد و فرصت هایی که دولت می تواند برای ایجاد اشتغال فراهم کند، می توانیم در کنار یکدیگر ، گام بزرگی برای اعتلای کشور برداریم.

وی در پایان ضمن ابراز خرسندی از همکاری مشترک با دانشگاه پیام نور آمادگی این معاونت برای حمایت و ارائه تسهیلات اشتغال به کسانی که دوره های آموزشی مهارت آموزی را طی خواهند کرد ، اعلام کرد.

معاون برنامه ریزی و امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی:

اجرای نخستین برنامه تفاهم نامه در ۶ منطقه روستایی کشور به صورت پایلوت

مهندس معراجی معاون برنامه ریزی و امور زیربنایی معاونت توسعه روستایی نیز در این مراسم گفت: بیش از ۸۰ درصد روستاها از وضعیت زیرساختی مناسبی برخوردار هستند و با امضای این تفاهم نامه راهی برای مهارت آموزی تخصصی در روستا باز خواهد شد.

وی مهم ترین مشکل در مناطق محروم و روستاها را بیکاری دانست و افزود:از هر ۱۰ میلیون فارغ التحصیل دانشگاه ها، یک میلیون روستایی هستند که وقتی زمینه اشتغال برای آنها در روستاها وجود ندارد، تصمیم به مهاجرت می گیرند. دیگر بیکاران روستایی نیز که اغلب هم از مهارت لازم برخوردار نیستند، با پذیرش شغل های کم درآمد به شهرها مهاجرت می کنند.

وی با عنوان اینکه دانشگاه پیام نور با امضای تفاهم نامه تخصص و مهارت های لازم را در این مناطق توسعه خواهد داد، تصریح کرد: این تفاهم نامه منشاء اقدامات بسیار موثری در زمینه ایجاد اشتغال و کسب درآمد روستاییان خواهد شد.

وی با عنوان اینکه در حال حاضر این تفاهم نامه در ۶ منطقه به صورت پایلوت اجرایی می شود، گفت: نخستین برنامه اجرایی این تفاهم نامه با برگزاری دوره های مهارت آموزی در۶منطقه شامل؛ نیشابور در حوزه سنگ تراشی، جهرم صنایع و بسته بندی خرما،    در حوزه چوب، سیستان و بلوچستان در حوزه بوم گردی، استان مرکزی در حوزه پوشاک و کرمان در حوزه فرش و گلیم  آغاز خواهد شد.