مولاوردی سرلیست اصلاح طلبان در مجلس می شود؟
مولاوردی سرلیست اصلاح طلبان در مجلس می شود؟

مولاوردی از تشکیل یک ائتلاف برای زنانم اصلاح طلب خبر داد و گفت: «موسس شورای عالی زنان اصلاح‌طلب چهار حزب حقوق بشر زنان، مجمع زنان اصلاح‌طلب، جمعیت زنان مسلمان نواندیش و انجمن روزنامه‌نگاران زن ایران هستند

شهیندخت مولاوردی روز چهارشنبه به خبر‌هایی درباره احتمال قرار گرفتن نامش به عنوان سر لیست اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس شورای اسلامی واکنش نشان داد. او گفت این گزارش‌ها “گمانه زنی انتخاباتی” است.

به گزارش یوپنا، این سیاستمدار اصلاح طلب در این باره اظهار کرد: «این بحث‌ها بیشتر گمانه زنی است که در زمان انتخابات عادی است و هنوز جمع بندی راهبرد‌ها و برنامه‌های جبهه اصلاح طلبان برای انتخابات مجلس نهایی نشده است.»

مولاوردی همچنین درباره این که نامزد انتخابات مجلس خواهد شد یا نه گفت: “فعلا تصمیمی نگرفته است.”

انتخابات مجلس شورای اسلامی برای اصلاح طلبان تبدیل به یک چالش بزرگ شده است. از جنجال طرح “سرا” (سامانه رای سنجی اصلاح طلبان) گرفته تا انتخاب سرلیست محافل سیاسی اصلاح طلبان را به خود مشغول کرده است.

اصلاح طلبان با وجود اینکه قرار است در قالب یک شورای سیاستگذاری درباره استراتژی‌های انتخاباتی تصمیم بگیرند، اما عملا گرفتار اختلاف نظر‌های عمیق شده اند. گروه‌های سیاسی مختلف در مباحث گوناگون با یکدیگر اتفاق نظر ندارند. با این حال این جریان به دنبال رسیدن به انسجام برای انتخابات مجلس است. در این بین مهمترین گروهی که ساز مخالف می‌زند حزب کارگزاران سازندگی است. کارگزاران مخالف جدی “سرا” است.

اما در کنار سازوکار رای سنجی یکی دیگر از مباحث جدی این است که چه کسی به عنوان سر لیست اصلاح طلبان معرفی شود. این بحث پس از آنکه اعلام شد که عارف نامزد انتخابات نمی‌شود حساسیت بیشتری پیدا کرد. تاکنون گزینه‌های مختلفی مطرح شده اند، اما شاید جالب‌ترین گزینه، شهیندخت مولاوردی است.

نام شهیندخت مولاوردی در برخی رسانه‌های اصلاح طلب مطرح شده است، تاکنون هیچ یک از اعضای شورای اصلاح طلبان در این باره اظهار نظری نکرده اند. اما به نظر می‌رسد او جایگاه مهمی در انتخابات مجلس برای اصلاح طلبان خواهد داشت.

اخیرا اعلام شده است که او رابط اصلاح طلبان استان البرز با شورای سیاستگذاری است. برخی رسانه‌ها می‌گویند مولاوردی از کرج نامزد انتخابات می‌شود. اما اگر قرار باشد او سر لیست اصلاح طلبان شود، باید از تهران در انتخابات شرکت کند.

انتخاب یک زن به عنوان سرلیست اصلاح طلبان در انتخابات مجلس شاید بتواند کمی از مشکلات این جریان سیاسی بکاهد، انتخاب یک زن به عنوان سر لیست اقدامی نادر و سنت شکنی آشکار در فضای سیاسی ایران است. با این حال مشخص نیست که این اتفاق ساختارشکنانه نیز بتواند هواداران اصلاح طلبان را به پای صندوق‌ها رای بکشاند.

حضور مردم در پای صندوق‌ها رای مهمترین چالش اصلاح طلبان در انتخابات مجلس است. این چالش در تهران بیشتر از دیگر نقاط کشور بارز است. اصلاح طلبان چهار سال پیش با ارائه لیستی واحد توانستند در تهران با نتیجه ۳۰ به صفر رقیب اصولگرای خود را شکست دهند. اما حالا برای هیچ ناظری قابل تصور نیست که اصلاح طلبان بتوانند موفقیت چهار سال پیش را تکرار کنند.

در همین راستا ممکن است برای کشاندن مردم به پای صندوق‌های رای به دنبال کسب سبد رای زنان باشند. در سال‌های اخیر مطالبات زنان در عرصه عمومی اهمیت بالایی پیدا کرده است و زنان به کنشگران مهمی در عرصه جامعه مدنی تبدیل شده اند.
حالا ممکن است اصلاح طلبان از این فرصت استفاده کرده و از ظرفیت بالای زنان برای کسب پیروزی در انتخابات سود ببرند.

تشکیل ائتلاف زنان اصلاح طلب

در همین راستا سخنان روز گذشته شهیندخت مولاوردی در نخستین نشست «زنان و انتخابات» به همت ائتلاف احزاب زنان اصلاح‌طلب برگزار شد، تامل برانگیز است.

مولاوردی در این جلسه گفت: «این نشست در راستای هم‌اندیشی و همکاری هرچه بیشتر بین ائتلاف زنان اصلاح‌طلب برگزار می‌شود و امید است به هم‌افزایی و مشارکت بیشتر احزاب زنان در انتخابات منجر شود.»

او از تشکیل یک ائتلاف برای زنانم اصلاح طلب خبر داد و گفت: «موسس شورای عالی زنان اصلاح‌طلب چهار حزب حقوق بشر زنان، مجمع زنان اصلاح‌طلب، جمعیت زنان مسلمان نواندیش و انجمن روزنامه‌نگاران زن ایران هستند که به جز جمعیت حقوق بشر زنان، که مردان هم در شورای مرکزی آن عضو هستند، اعضای بقیه احزاب را کاملاً زنان تشکیل می‌دهند.

به گفته مولاوردی “از اهداف این ائتلاف می‌توان به هماهنگی و همگرایی فعالیت زنان در احزاب اصلاح‌طلب، ایجاد وحدت رویه، انسجام و اثربخشی در راستای ارتقای کمی و کیفی مشارکت سیاسی زنان و تاثیرگذاری بر قدرت سیاسی در جهت تحقق عدالت جنسیتی اشاره کرد.”

مولاوردی گفت  بررسی “عملکرد زنان نماینده لیست امید بپردازیم. نه فقط در تهران که در استان‌هایی دیگر نیز زنان در لیست امید حضور داشتند و موفق شدند با کسب اعتماد مردم به مجلس راه پیدا کنند” از برنامه‌های این ائتلاف است.

در این نشست زهرا شجاعی رئیس مرکز امور مشارکت زنان در دولت اصلاحات تاکید کرد که “می‌خواهیم بر تعداد زنان در مجلس افزوده شود. ”

مولاوردی از معاونت زنان تا برگ برنده اصلاح طلبان

شهیندخت مولاوردی از جمله سیاستمدارانی است که پس از پیروزی حسن روحانی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ بین افکار عمومی به شهرت رسید.

او متولد سال ۱۳۴۴ در خوی است.

شهیندخت مولاوردی دارای لیسانس حقوق از دانشگاه شهید بهشتی و فوق لیسانس حقوق بین الملل از دانشگاه علامه طباطبایی است.

او علاوه بر داشتن سابقه تدریس در دبیرستان‌های تهران، سردفتر یکی از دفاتر اسناد رسمی در تهران بوده است. مولاوردی در دوره ریاست‌جمهوری محمد خاتمی معاون مرکز مشارکت امور زنان بود.

او همچنین دبیرکل جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان و مسئول کمیته حقوقی ائتلاف اسلامی زنان بوده است.

او چند کتاب در حوزه حقوق زنان و خشونت علیه زنان منتشر کرده است. حسن روحانی، رئیس جمهور روز ۱۶ مهر ۱۳۹۲ شهیندخت مولاوردی را به معاونت رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده منصوب کرد.

مولاوردی در این سمت توانست رضایت نسبی فعالان حوزه زنان را در کشور کسب کند. اصولگرایان از منتقدان عملکرد مولاوردی در مدت زمان حضورش در این معاونت بودند. او در چهار سال حضورش در معاونت زنان تلاش کرد که ازدواج دختران زیر ۱۵ سال را به لحاظ قانونی ممنوع کند. او از مخالفان جدی کودک – همسری است، اما در این مسیر به موفقیت آنچنانی دست نیافت.

مولاوردی همچنین خواستار آزاد شدن حضور زنان در ورزشگاه‌ها بود و تلاش‌های مهمی نیز در این باره انجام داد، اما تا پایان دوران ماموریتش در معاون زنان به نتیجه مطلوب نرسید.

مولاوردی روز بیست و سوم اسفندماه ۱۳۹۳ در سفر به واتیکان به عنوان اولین مقام رسمی و دولتی ایران با فرانسیس (پاپ) رهبر مذهبی کاتولیک‌ها در واتیکان دیدار و گفتگو کرد. این دیدار بازتاب وسیعی داشت.

مولاوردی همچنین در گزارش‌های از خرید و فروش کودک در ایران خبرداده بود و خواستار رسیدگی به این پدیده اجتماعی شد. او با حضور در برنامه تلویزیونی متن حاشیه دربارهٔ این موضوع و در پاسخ به مجری برنامه گفت: “یعنی ما حرف نزنیم؟ سکوت کنم، چون رسانه‌های خارجی به حرف‌های من می‌پردازند؟ در خصوص آسیب‌های اجتماعی من مسئولیت دارم و نمی‌توانم روی حقیقت سرپوش بگذارم.”

مولاوردی به خاطر اظهاراتش دربارهٔ اعدام در سیستان و بلوچستان و روستا‌هایی که “تمام مردان آن اعدام شده‌اند”، به اتهام نشر اکاذیب به دادگاه احضار شد.

در دولت دوم روحانی مولاوردی از معاونت زنان کنار گذاشته شد و با وجود اعتراض فعالان حوزه زنان، موقعیتش در دولت تضعیف شد. روحانی مولاوردی را به عنوان دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی منصوب و معصومه ابتکار، را جایگزین او در معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری نمود.

براساس قانون منع به‌کارگیری بازنشستگان که در تابستان، شهیندخت مولاوردی در روز شنبه سوم آذر ماه ۱۳۹۷ بازنشسته شد و سمت دستیار رئیس‌جمهور در امور حقوق شهروندی را ترک کرد.

با این حال او همچنان به فعالیت‌های وسیع خود در حوزه زنان ادامه داد تا حالا که اصلاح طلبان به او به عنوان یک برگ برنده نگاه می‌کنند. با این حال این برگ برنده چالش های زیادی دارد. مهمترین آن این است که بتواند از فیلتر شورای نگهبان عبور کند و چالش مهم دیگر این است که بتواند هواداران سرخورده اصلاح طلبان را به پای صندوق رای بکشاند.