«مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا و سایر مقامهای دولت این کشور در روزهای گذشته بارها مدعی شدهاند تحریمهای آمریکا اخلالی در ارسال کمکهای بشردوستانه با ایران ایجاد نمیکند.
سازمان ملل متحد امروز سهشنبه خواستار کاهش تحریمها علیه ایران شد.
به گزارش یوپنا، رئیس کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار بازنگری در تحریمها علیه کشورهایی مانند ایران شدکه با همهگیری ویروس «کرونا» روبهرو هستند.
«میچل باچله»، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل گفت: «در این برهه حساس، تحریمهای وضعشده علیه بخشهای اقتصاد کشورها باید برای رعایت سلامت عمومی جهان و برای حمایت از حقوق و زندگی میلیونها نفر در این کشورها کاهش یافته یا معلق شوند.»
وی اضافه کرد: «در شرایط وقوع یک همهگیری جهانی، اخلال در تلاشهای پزشکی یک کشور خطرات موجود برای همه ما را بالا میبرد.»
«مایک پامپئو»، وزیر امور خارجه آمریکا و سایر مقامهای دولت این کشور در روزهای گذشته بارها مدعی شدهاند تحریمهای آمریکا اخلالی در ارسال کمکهای بشردوستانه با ایران ایجاد نمیکند.
کارشناسان مسائل تحریمی میگویند با آنکه از لحاظ تئوری این نکته ممکن است صحیح باشد در عمل تحریمهای بانکی آمریکا شرکتها را برای انجام هر گونه مبادله با ایران بیمیل میکند.
شیوع ویروس کرونا در ایران موجب شده است که فشارهای جامعه بینالملل به ایالات متحده برای کاهش تحریمها علیه جمهوری اسلامی ایران را افزایش دهد اما این فشارهای بینالمللی تاکنون نتوانسته تکانی به دولت «دونالد ترامپ» دهد.
طی یک ماه اخیر به دنبال شیوع بیماری کووید ۱۹ در کشورهای جهان و ایران، شمار زیادی از سران کشورها مانند ترکیه، روسیه و پاکستان و چین خواستار لغو تحریمهای آمریکا علیه ایران شدهاند. تحریمهای آمریکا باعث شده است ارسال تجهیزات و مواد لازم برای مقابله با ویروس کرونا با مشکل مواجه شود.
دبیرکل حزبالله لبنان نیز اول فروردین ماه طی سخنرانی خود، درباره شیوع بیشتر کرونا در ایران به دلیل تحریم ها هشدار داد و گفت که این تحریمها جنایت علیه بشریت است.
با این حال دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در واکنش به درخواستهای بینالمللی گفته است که با لغو تحریمهای این کشور علیه ایران مخالفت است.