بندر مهم و راهبردی شهید رجایی در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان و در شمال جزیره قشم و تنگه هرمز واقع شده است.
یک مقام مسئول در بندر شهید رجایی ضمن رد ادعای حمله موفق به تاسیسات این بندر گفت: در هفته گذشته برخی اختلالها در سامانههای رایانهای بندر به وقوع پیوست که میتواند ناشی از حمله سایبری باشد.
به گزارش یوپنا، روزنامه واشنگتن پست چاپ آمریکا در گزارشی که روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت منتشر کرد به نقل از یک مقام دولت آمریکا و مقامات رسمی «یک دولت خارجی» مدعی شد که اسرائیل علیه تاسیسات «بندر شهید رجایی ایران» حمله سایبری داشته است.
مسوولان ذیربط در بندر شهید رجایی تاکید کردهاند که با توجه به آمادگی کامل واحدهای پدافند غیرعامل در تاسیسات بندر شهید رجایی و مقابله به موقع و موثر با اشکالات به وجود آمده، هیچگونه اخلالی در روند فعالیتهای جاری ایجاد نشد.
واشنگتن پست مدعی شده این حمله در واکنش به عملیات سایبری صورت گرفته از سوی ایران در ماه آوریل به «تاسیسات آبی روستایی اسرائیل» انجام شده است.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان گفت: علت اختلال در دو سِرور شرکتهای سینا و بتا در بندر شهید رجایی در دست بررسی است.
الله مراد عفیفی پور هفته گذشته با بیان این مطلب اظهار داشت: این اختلال از روز گذشته آغاز و با تلاش کارشناسان فنی شب گذشته برطرف شد.
عفیفی پور تصریح کرد: این اختلال موجب توقف هیچ یک از عملیات پهلوگیری، تخلیه و بارگیری کشتیها نشد.
پس از بروز اختلال در دو سرور مربوط به شرکتهای سینا و بتا در بندر شهید رجایی، شایعهای مبنی بر هک گسترده نرمافزاری و زیرساخت ارتباطی بندر شهید رجایی در فضای مجازی منتشر شد که البته این مساله تا به این لحظه تکذیب شده است.
بندر مهم و راهبردی شهید رجایی در ۲۳ کیلومتری غرب بندرعباس مرکز استان هرمزگان و در شمال جزیره قشم و تنگه هرمز واقع شده است که با داشتن روابط دریایی و مبادله کالا با ۸۰ بندر شاخص بین المللی به عنوان بزرگترین بندرتجاری و کانتینری و همچنین دروازه طلایی اقتصاد ایران مطرح است و سهم ۵۰ درصدی از تجارت ایران را به خود اختصاص داده است.
این بندر با داشتن ظرفیتهای مختلفی همچون پایانه نفتی، کانتینری، کالاهای فله، جرثقیلهای بزرگ ریلی و زرافه ای، اتصال به راه آهن سراسری و اراضی پشتیبانی نقش حیاتی برای اقتصاد دریا محور در کشور ایفا میکند.
موقعیت ممتاز جغرافیایی، دسترسی به آبهای آزاد جهان از طریق خلیج فارس، اتصال به شبکه بین المللی راه آهن و جاده ابریشم، برخورداری از تجهیزات و امکانات مدرن، نزدیکی به مناطق آزاد کیش و قشم و بنادر حوزه خلیج فارس این مجتمع بندری را به پایگاه راهبردی و منحصر به فرد تبدیل کرده است.
این بندر در مرکز کریدور ترانزیتی جنوب به شمال قرار دارد و یکی از مهمترین کریدورهای ترانزیت (جابه جایی) بینالمللی در دنیا محسوب میشود.