دبیرکل شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام با اشاره به بهرهگیری بیش از ۳۰ میلیون دانشجو از آموزشهای مجازی، اتخاذ رویکرد توسعه محور در استفاده از همه ظرفیتهای آموزش مجازی را مورد تاکید قرار داد.
به گزارش یوپنا، به نقل از شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام، در نخستین روز از هفته وحدت و همزمان با برگزاری سی و پنجمین کنفرانس وحدت اسلامی و در آستانه اعطای جایزه بینالمللی مصطفی (ص) توسط جمهوری اسلامی ایران به دانشمندان جهان اسلام، تعدادی از روسای دانشگاههای طراز اول کشورهای اسلامی که به منظور شرکت در مراسم بینالمللی جایزه مصطفی (ص) به تهران سفر کردهاند با حضور در دفتر شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام به نمایندگی از دانشگاههای خود، عضویت این نهاد علمی و فناوری جهان اسلام را پذیرفتند.
در این رویداد، کریم نجفی برزگر، دبیرکل شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام ضمن گرامیداشت هفته وحدت و تبریک میلاد پیامبر اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) با بیان اینکه شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام ۵۷ کشور اسلامی را تحت پوشش خود قرار داده است، اعلام کرد: هماینک بیش از ۳۰ میلیون دانشجو تحت آموزشهای مجازی قرار دارند، بنابراین در فضای محدودیتهای ناشی از همهگیری بیماری کرونا باید با مدنظر قرار دادن رویکرد توسعه محور از ظرفیتهای آموزش مجازی در راستای تقویت ارتباطات میان نخبگان، اندیشمندان، دانشگاهها و کشورهای اسلامی بهرهمند شویم تا هدف والای ایجاد تمدن نوین اسلامی تحقق یابد.
نجفی برزگر در ادامه وحدت را رمز پیروزی جهان اسلام و پیروزی و تداوم انقلاب اسلامی دانست و گفت: دیپلماسی وحدت یکی از مهمترین سیاستهای عصر حاضر به شمار میآید که همواره مورد تاکید حضرت امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری (مدظله العالی) بوده است، زیرا استکبار جهانی وحدت جهان اسلام را نشانه گرفته و تلاش میکند تا میان مذاهب و فرق اسلامی تفرقه ایجاد کند.
دبیرکل شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام تکیه به وحدت را یکی از مهمترین اهداف دیپلماسی علمی و دانشگاهی کشورهای اسلامی دانست و افزود: ایجاد ارتباط میان دانشگاههای جهان اسلام، نخبگان و دانشمندان اسلامی، تبادل و تعامل در جهت تقویت رشد علمی و فناوری کشورهای اسلامی را به ارمغان خواهد آورد.
نجفی برزگر در پایان تاکید کرد: یقین داریم نیازمندی کشورهای اسلامی به کشورهای غربی سبب ایجاد خدشه به وحدت اسلامی خواهد بود بنابراین ضروری است تا ظرفیتهای علمی، فناوری و دانشگاهی به منظور پرهیز از نفوذ استکبار جهانی و در جهت رشد کشورهای اسلامی به کار گرفته شود.
در این رویداد فریدالعالم از دانشگاه علوم پزشکی بنگلادش، محمد دنیز از دانشگاه دوکوز ایلول ترکیه، ون احمد از مرکز ملی ذرات فیزیک دانشگاه مالایا مالزی،عثمان حسن از دانشگاه ملی علم و فناوری پاکستان و العالم از دانشگاه بنگلادش حضور داشتند.
بر همین اساس تقویت همکاریها و بهرهمندی اساتید، دانشجویان و پژوهشگران مسلمان از ظرفیتهای دانشگاهی، علمی و فناوری، محور گفتگوهای صورت گرفته در این رویداد بود.
گفتنی است، شبکه دانشگاههای مجازی جهان اسلام که به اختصار CINVU نامیده میشود، یکی از شبکههای کمیته دائمی همکاریهای علمی و فناوری کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی کامستک COMSTECH میباشد که میزبانی از آن با جمهوری اسلامی ایران است. این شبکه پایگاهی مهم و غنی برای تقویت و توسعه آموزش عالی همگانی در بستر مجازی فناوری اطلاعات محسوب میگردد که باهدف تحقق عدالت در عرصه دانش و اندیشه و تعمیق و تثبیت آموختهها و توانمندسازی آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و مهارتی دانشجویان، اساتید، دانشگاهها و نخبگان جهان اسلام فعالیت میکند./ دانشجو