در آخرین نسخه رتبهبندی وبومتریکس که در ژانویه ۲۰۲۳ منتشر شده است، دانشگاه پیام نور با ۲۴ پله ارتقا نسبت به نسخه پیشین (جولای ۲۰۲۲)، رتبه ۱۳۹۲ جهان و با ۳ پله صعود، جایگاه ۱۸ کشوری را کسب نمود.
به گزارش یوپنا معاون پژوهشی و فناوری دانشگاه پیام نور گفت: در آخرین نسخه رتبهبندی وبومتریکس که در ژانویه ۲۰۲۳ منتشر شده است، دانشگاه پیام نور با ۲۴ پله ارتقا نسبت به نسخه پیشین (جولای ۲۰۲۲)، رتبه ۱۳۹۲ جهان و با ۳ پله صعود، جایگاه ۱۸ کشوری را کسب نمود. این ارتقای رتبه در نتیجه افزایش امتیاز در شاخص دسترسی آزاد (شفافیت) و شاخص برتری است که در شاخص “دسترسی آزاد” افزایش امتیاز ۱۴۸ بوده و همچنین شاخص “برتری” ۱۳ امتیاز رشد داشته است. وبسایت وبومتریکس شاخص دسترسی آزاد (شفافیت ) را اینگونه تعریف میکند: ارزیابی استنادهای ۲۱۰ پژوهشگر برتر دانشگاه. افزایش تعداد پروفایلهای گوگل اسکولار با ذکر وابستگی سازمانی و ایمیل دانشگاه به شناساندن پژوهشگرهای دانشگاه به گوگل اسکولار و وبسایت وبومتریکس کمک شایانی دارد. شاخص برتری نیز مربوط به تعداد مقالههای برتر اعضای دانشگاه است.
دکتر ابراهیمی افزود: نظام رتبهبندی وبومتریکس اولین بار در سال ۲۰۰۴ انجام شد و هر ساله دو مرتبه در تیرماه و دیماه (ژانویه و جولای) نتایج ارزیابی وبها در وبگاه این نظام رتبهبندی اعلام میشود. رتبهبندی وبومتریکس متشکل از یک پایگاه داده شامل ۱۵۰۰۰ دانشگاه و بیش از ۵۰۰۰ موسسه و مرکز تحقیقاتی میباشد. مهمترین منبع بررسی برای تجزیه و تحلیل و رتبهبندی، دامنه دانشگاهی است و رتبهبندیها بر اساس ۳ شاخص اصلی مشاهدهپذیری، شفافیت و برتری ارائه میشود. شاخصهای رتبهبندی وبومتریکس میزان توجه موسسات و دانشگاهها را به نشر اینترنتی نشان می دهند. هر یک از پارامترها دارای جزئیات بسیار است و روشهایی برای محاسبه هر یک وجود دارد.
شاخصهای نظام رتبهبندی وبومتریکس
شاخص تعریف منبع ضریب وزنی
مشاهده پذیری/تاثیر قابلیت دیدهشدن، تبادل پیوند و تعداد لینکهای خارجی backlink- Ahrefs
Majestic 50 %
شفافیت (Transparency) پراستنادترین پژوهشگران دانشگاه- ۲۱۰ نویسنده برتر دانشگاه پروفایل گوگل اسکولار ۱۰ %
برتری (Excellence) تعداد مقالات دانشگاه که در میان ۱۰ % مقالات رشتههای مختلف قرار دارند. سایماگو ۴۰ %