روزنامه جهان صنعت اظهارات اخیر علی لاریجانی درباره اهمیت رفع تحریم و ضرورت تلاش برای آن را مصداق چراغ سبز مشاور رهبری به دولت برای پیگیری این مهم دانسته است.
مصاحبه اخیر علی لاریجانی و مواضع او کمتر مورد توجه قرار گرفت. تعجبی هم ندارد؛ در این اوضاع احوال منطقه و سطح بالای درگیری و تنشها، انتخابات آمریکا و آثارش بر دنیا، وضعیت اقتصادی و معیشتی رو به وخیمتر شدن، موضوعات چالشساز اجتماعی و فرهنگی و … دیگر کسی حواسش به علی لاریجانی و حرفهایش نیست.
روزنامه جهان صنعت، اما معتقد است که مرزهای سیاستورزی لاریجانی تغییر کرده و این نکته قبل تاملی است.
علی لاریجانی، در مصاحبه اخیر خود با «خبرآنلاین» گفته بود: «جمهوری اسلامی علاقمند به درگیری نیست. ولی آماده دفاع از خود است. این دو مقوله مجزا از هم است. یعنی ما نمیخواهیم ماجراجویی کنیم. بلکه میخواهیم از منافع ملی خود دفاع کنیم. این حتما باید با دیپلماسی خاص عجین شود. انشالله دولت آن را انجام خواهند داد.»
او همچنین گفته بود: «آتش بس امری نیست که به این سادگی خارج شود. ما که اینجا نشسته ایم باید توجه کنیم که آنها زیر بمباران هستند و ما برای دفاع از زن و مرد و … تلاش کنیم. چه در میدان و چه در دیپلماسی؛ بنابراین آتش بس حتما چیزی است که ما فکر میکنیم و مفید است.»
او درباره اهمیت رفع تحریم نیز گفته: «آتش بس امری نیست که به این سادگی خارج شود. ما که اینجا نشسته ایم باید توجه کنیم که آنها زیر بمباران هستند و ما برای دفاع از زن و مرد و … تلاش کنیم. چه در میدان و چه در دیپلماسی؛ بنابراین آتش بس حتما چیزی است که ما فکر میکنیم و مفید است.»
روزنامه «جهان صنعت» همین بخش از صحبتهای وی را حائز اهمیت و مصداق تعریف مرزهای جدید سیاست روزی دانسته است. یادداشت نویس این روزنامه با اشاره به سابقه و مسئولیتهای لاریجانی طی سالها گذشته و تغییراتی که در مواضع وی به مرور ایجاد شده، نوشته: «او اکنون یک سیاستورز نامدار در تراز جمهوری اسلامی به حساب میآید که در صورت تایید صلاحیتش برای دوره بعدی و با فرض برقرار بودن همین شرایط میتواند در زمره اصلاحطلبان قرار گیرد. علی لاریجانی، اما در روزهای تازه سپریشده و در گفتگو با خبر آنلاین از مرزهای تازهای در گفتن برخی واقعیتها عبور کرده و میتوان حالا با توجه به گفتههای مشاور مقام رهبری همان خواستههای وی را در کانون توجه قرار داد. بیشترین نکات بااهمیت لاریجانی در این گفتگو شاید دو نکته باشد؛ نکته نخست این است که برای رفع تحریمهای اقتصادی که از سوی ایالاتمتحده آمریکا اعمال شده است باید مذاکره شود. بدیهی است که گفتگو در اینباره نمیتواند با مقامهای دیگر کشورها باشد. وی به یک واقعیت سترگ اشاره کرده است که حالا باید دستکم از سوی دولت چهاردهم بهمثابه چراغ سبز برای پیگیری این مقوله دنبال شود. مرز دیگری که لاریجانی در این گفتگو برداشته در اینباره است که شهروندان ایرانی باید بدانند ایران کشوری ماجراجو نیست. واقعیت این است که رسانههای نیرومند غربی و همراهان این رسانهها توانستهاند به ایرانیان پیام دهند که ایران ماجراجوست و دلیل تحریمها نیز همین است. بدیهی است دولت و دیگر نهادهای قدرت باید نشان دهند چنین نیست و این تنها با گفتن نیست و باید در عمل نیز نمود داشته باشد