اظهارنظر مقامات کشورمان درباره بدعهدی آمریکا بیانگر آن است که علیرغم انجام تمامی تعهدات برجام از سوی ایران، آمریکا همچنان از اجرای تعهداتش سرباز میزند.
به گزارش یوپنا، در طول سالهای گذشته و به ویژه دوران مذاکرات هستهای ایران و ۵+۱ مقام معظم رهبری همواره درباره بدعهدی آمریکا مسئولان دولتی هشدار داده و به آنان تاکید کرده بودند که همواره نسبت به سیاستهای متناقض دولتمردان آمریکایی هوشیار باشند. ایشان در دیدار با مسئولان نظام در تیرماه سال ۹۲ فرمودند: « آمریکائیها میگویند ما میخواهیم با ایران مذاکره کنیم. خب، سالها است که میگویند میخواهیم مذاکره کنیم؛ این یک فرصتی نیست که برای ما بهوجود آوردند. من اول سال گفتم که خوشبین نیستم. آمریکائیها، هم غیرقابل اعتمادند، هم غیر منطقیاند، هم در برخوردشان صادق نیستند.»
ایشان همچنین در بیانات خود در اجتماع زائران و مجاوران حرم رضوی که اولین روز سال ۱۳۹۵ صورت گرفت، اظهار داشتند: «آمریکا به دلایل واضحی با ما دشمن است؛ همینطور که عرض کردیم، مرادمان سیاستمداران آمریکا و سیاستهای آمریکا است. در قضیهٔ برجام بدعهدی کردند و به تحریمهای دیگری ما را تهدید کردند. همینطور که گفتم، وزیر خزانهداری آمریکا بشدّت شب و روز مشغول کار است برای اینکه نگذارند که جمهوری اسلامی از نتایج برجام بهرهمند بشود.»
حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار سران سه قوه، مسئولان و کارگزاران نظام، مدیران ارشد دستگاههای مختلف در خردادماه سال ۱۳۹۵ نیز به تشریح مصادیقی از عمل نکردن آمریکا به تعهدات خود در برجام پرداختند و خاطرنشان کردند: وظیفهی طرف مقابل، برطرف کردن تحریمها بود اما به این وظیفه عمل نکرده یعنی بخشی از تحریمها را بهنحوی برداشته اما در عمل تحریمها برداشته نشده است.
ایشان در این دیدار با اشاره به زوایای پرابهام سند برجام که زمینهی سوءاستفادهی طرفهای مقابل را فراهم کرده است، تأکید کردند: جمهوری اسلامی ابتدائاً برجام را نقض نخواهد کرد، زیرا وفای به عهد، دستور قرآنی است اما اگر تهدید نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا مبنی بر پاره کردن برجام عملی شود، جمهوری اسلامی برجام را آتش خواهد زد که این کار هم دستوری قرآنی دربارهی نقض عهد متقابل است.
حضرت آیتالله العظمی خامنهای (مدظله العالی) همچنین در بیانات دیگری در دیدار مداحان اهلبیت علیهمالسلام در سال ۹۲ با توجه به خباثت آمریکاییها اظهار داشتند: «آنهایی که دارند با ملّت ایران لجبازی و کجتابی و بدعهدی و خباثت میکنند، آمریکا است» .
اهمیت بدعهدی دولتمردان آمریکایی حتی در نامه رهبر معظم انقلاب به رئیس جمهور نیز نمود پیدا کرد. حضرت آیت الله خامنهای در نامه خود به دکتر حسن روحانی رئیس شورایعالی امنیت ملی در تاریخ ۲۹ مهرماه ۱۳۹۴، با اشاره به بررسیهای دقیق و مسئولانه برجام در مجلس شورای اسلامی و شورایعالی امنیت ملی و عبور این موافقتنامه از مجاری قانونی، دستورات مهمی را در خصوص رعایت و حفظ منافع ملی و مصالح عالیه کشور صادر و با برشمردن تأکیدات و الزامات ۹ گانه در اجرای برجام، مصوبه جلسه ۶۳۴ مورخ ۹۴/۵/۱۹ شورای عالی امنیت ملی را با رعایت برخی موارد و الزامات تأیید کردند که در یکی از بندهای آن آمده است: «وجود پیچیدگیها و ابهامها در متن برجام و نیز گمان نقض عهد و تخلّفات و فریبکاری در طرف مقابل بویژه آمریکا، ایجاب میکند که یک هیئت قوی و آگاه و هوشمند، برای رصد پیشرفت کارها و انجام تعهّدات طرف مقابل و تحقق آنچه در بالا بدان تصریح شده است، تشکیل شود. ترکیب و وظایف این هیئت باید در شورای عالی امنیّت ملّی تعیین و تصویب شود.
واکنش به بدعهدیهای غرب و آمریکا
رئیسجمهوری اسلامی ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به بدعهدی آمریکاییها در تعهدات بینالمللی خود اعتراض کرد و گفت: « عدم پیروی از برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) از طرف آمریکا در چند ماه گذشته منعکسکننده یک رویکرد غلط است که باید فورا اصلاح شود… کوتاهی امریکا در اجرای این توافقنامه یک تخلف بینالمللی قلمداد میشود» .
دکتر روحانی در بازگشت از نیویورک از تعهد مجدد آمریکا در نشست وزیران گروه ۵+۱ و ایران و اصلاح رویکرد این کشور در خصوص اجرای توافق هستهای خبر داد و گفت: در این نشست همه (اعضا) قاطعانه به آمریکا گفتند مشخص است که رویکرد این کشور با توافق هستهای سازگاری ندارد باید آن را اصلاح کند» .
علاوه بر این محمد جواد ظریف نیز در دانشکده شورای روابط خارجی آمریکا از نقش وزارت خزانهداری این کشور در منع موسسات بانکی و اقتصادی برای تعامل با ایران انتقاد کرد و گفت: « آنها میخواهند بیایند و با ایران معاملات جدیدی را آغاز کنند ولی این نهاد داراییهای خارجی موسم به “اوفک” میگوید اشکالی ندارد با ایران معامله داشته باشید ولی! و این ولی به قدری طولانی است و اما و اگر دارد که نهایتا بانکها میگویند ما مسیر امنتر را در پیش میگیریم و اصلا ایران را فراموش میکنیم… هیچ یک از بانکهای اصلی اروپایی پس از گذشت چندین ماه از توافق هنوز نمیخواهند معاملهای با ایران داشته باشد، ما بر این باوریم که این یک کاستی است» .
وزیر امور خارجه کشورمان همچنین تاکید میکند: قبل از اینکه توافق هستهای صورت پذیرد، بسیاری از ایرانیان بر این باور بودند که این توافق میتواند اختلافات با آمریکا را حل کند و موثر خواهد بود ولی هم اکنون اکثریت ایرانیان مخالف این امر میپندارند و همین امر باید علامت بسیار قاطعی را ارسال کند. مشکل این است که ایرانیان فکر میکنند آمریکا در انجام تعهداتش شکست خورده است … ما همچنان بر این باوریم که آمریکا نباید مانع تعامل ایران با بقیه جهان شود. وقتی که میشنویم کنگره آمریکا و یا شمار بسیاری دیگر از لابیهایی که در اینجا هستند وقتی به اروپا میروند به جای انکه به شرکتها برای معامله به ایران اطمینان دهند آنان را از این کار بازمیدارند این همان چیزی است که ایرانیان میبینند و به آنان این حق را میدهد اطمینان کم و کمتری به آمریکا داشته باشد و نه فقط نسبت به دولت آمریکا بیاعتماد باشد بلکه نسبت به داشتن هر گونه تعامل احتمالی با دولت آمریکا نیز اطمینان نداشته باشد.
دکتر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی نیز در کنفرانس عمومی آژانس بینالمللی انرژی اتمی درباره بدقولی آمریکاییها گفت: بعضی از تحریمها که تحت توافق هستهای قرار بود لغو شوند هنوز سر جایشان باقی هستند تهران هنوز زیر سایه بعضی از تحریمها است که قرار بود بر اساس برجام لغو شود. وی ادامه میدهد که ایران به تمام تعهدات خود در این توافق پایبند بوده اما حذف جامع و سریع تحریمها در این چارچوب هنوز محقق نشده است.
رفتار سیاستمداران آمریکاییها در طول ماههای پسابرجام نشان میدهد که آنها هیچ تعهدی نسبت به توافقات مکتوب و بینالمللیشان نداشتهاند، بنابراین مسئولان دولتی ما نباید دلخوش تعهدات شفاهیشان مقامات این کشور باشند.
رئیس جمهور با اشاره به سخنان یکی از اعضای شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی مبنی بر انتظارات جامعه برای بهبود کیفیت اینترنت و رفع فیلترینگ در کشور گفت: در موضوع اینترنت و رفع فیلترینگ به نگاه مشترک میان سران رسیدهایم و در پی حل مشکلات این حوزه هستیم.
گالانت در بیانیهای که بامداد چهارشنبه قرائت کرد، گفت نتانیاهو به دلایل مخالفت او با قانونی که حریدیها را به سربازی فرامیخواند، حمایت از آتشبس و تبادل اسرا با حماس و همچنین درخواست برگزاری کمیته تحقیق درباره شکست در عملیات طوفانالاقصی برکنار کرده است.
ثبت دیدگاه
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.
وزیر امور خارجه آمریکا درباره مذاکرات جاری آتش بس غزه گفت که اسرائیل پیشنهاد رفع اختلاف مورد حمایت آمریکا برای آتش بس را پذیرفته است و حماس نیز “موظف” است که همین کار را انجام دهد
دانشگاه پیام نور با توجه به گستردگی آن در سراسر کشور، اهداف و رسالت های ویژه ای دارد که دستیابی به آنها با هدفمند سازی ظرفیت های منحصر به فرد این دانشگاه محقق خواهد شد.
شرکت ایران خودرو پس از مدتها نامهنگاری سرانجام امروز توانست مجوز افزایش قیمت محصولات خود را بگیرد. این افزایش قیمت بین ۳۰ تا بیش از ۳۵ درصد است که از لحاظ ارزشی به ۱۱۴ میلیون تا ۱۸۲ میلیون تومان میرسد.
۸۹ درصد از کل سرقتهای خودرو در ایران، در سال ۱۴۰۲ مربوط به پراید و انواع پژو بوده است آمارهای پلیس نشان میدهد خودروهای مدل سال ۸۹ به پایین، بالاترین آمار سرقت را در کشور دارند.
«سه موضوع اساسیِ تامین ارز، هزینه ثبت سفارش و قرارداد مانع فرآیند تحویل خودروی جانبازان بالای ۵۰ درصد بود که با دستور وزیر صمت حذف و برطرف شد. یکی دیگر از مشکلات بین شرکتهای واردکننده خودرو و جانبازان، دریافت ۱۵ درصد هزینه کارگزاری بود که در جلسه با مسئولان وزارت صنعت، معدن و تجارت این میزان به ۱۰ درصد تقلیل پیدا کرد که اتفاق بسیار خوبی برای فرایند اجرایی شدن این قانون بود.»