تجلیل از پژوهشگران دانشگاه پیام نور با حضور معاون وزیر علوم/ راه اندازی «شبکه شاپنا»  و رونمایی از دستاوردهای پژوهشی دانشگاهیان
تجلیل از پژوهشگران دانشگاه پیام نور با حضور معاون وزیر علوم/ راه اندازی «شبکه شاپنا»  و رونمایی از دستاوردهای پژوهشی دانشگاهیان

دکتر رستمی ابوسعیدی در چهارمین جشنواره نکوداشت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران و فناوران و مولفان برتر دانشگاه پیام نور گفت: برای اینکه تولید علم به تولید ثروت منجر شود، نیازمند برنامه ریزی دقیق و هدفمند و ایجاد رشته های بین رشته ای، میان رشته ای و حتی رشته های هم عرض هستیم.

گروه دانشگاه – چهارمین جشنواره هفته پژوهش با تقدیر از پژوهشگران، فناوران و مولفان برتر دانشگاه پیام نور برگزار شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری «یوپنا»، در این جشنواره که با حضور معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، رئیس دانشگاه پیام نور، مدیرعامل گروه صنعتی پلیمر بوشهر و جمعی از پژوهشگران دانشگاه پیام نور برگزار شد، از  ۱۵ پژوهشگر، ۱۶ مولف برتر و ۱۲ کارآفرین برتر دانشگاه تجلیل شد.

دسترسی به تجهیزات آزمایشگاهی از طریق شبکه شاپنا فراهم شد

معاون فناوری و پژوهش دانشگاه پیام نور با گرامیداشت هفته پژوهش گفت: با تدبیر و توجه ویژه رئیس دانشگاه به پژوهش، در دولت تدبیر و امید اقدامات ارزنده ای در این زمینه در دانشگاه پیام نور صورت گرفته است.

karimi

دکتر محمدعلی کریمی بیان داشت: توجه ویژه به بخش پژوهش و فناوری و بهره مندی حداکثری از شیوه های آموزشی قابل دسترسی علاوه بر شیوه های آموزشی معمول، مهم ترین برنامه دانشگاه پیام نور است.

وی شیوه آموزشی در دانشگاه پیام نور ترکیبی و نیمه حضوری است و برخلاف دیگر دانشگاه ها که بر حضور حداکثری تأکید دارند در این دانشگاه اصل بر حضور حداقلی و بهره مندی از شیوه های آموزشی دیگر است.

معاون فناوری و پژوهش دانشگاه پیام نور به افتتاح شبکه آزمایشگاهی دانشگاه پیام نور اشاره کرد و بیان داشت: این شبکه مجموعه آزمایشگاه های پیام نور کشور را با هم ارتباط می دهد و امکان دسترسی به فعالیت های علمی هر یک از دانشگاه های پیام نور برای دانشجویان این دانشگاه فراهم می شود.

وی افزود: این شبکه آزمایشگاهی مجموعه آزمایشگاه های کشور را در بر خواهد داشت و با بیش از ۳ هزار فضا و ۶ هزار تجهیزات آزمایشگاهی امکان بهره برداری را برای تمامی پژوهشگران فراهم خواهد کرد.

دکتر کریمی «کلاس همراه، استاد همراه وکتاب همراه» را مهم ترین شعار مدیریت دانشگاه دانست و گفت: امروز به یمن تلاش و اهتمام ویژه مجموعه دانشگاه پیام نور، طرح موبایل بوک دانشگاه برای ارائه آموزش از طریق موبایل رونمایی می شود.

وی رونمایی از سامانه فن بازار با هدف دستیابی به دانشگاه های نسل سوم و کارآفرین و سامانه دستاوردهای دائمی فناورانه دانشگاه پیام نور را از دیگر برنامه های دانشگاه در هفته پژوهش عنوان کرد.

وی گفت: ما باید به سمتی حرکت کنیم که کتاب‌ها از حالت کاغذی خارج شود و مجموعه اطلاعات علمی از طریق موبایل و با کیفیت علمی بیشتر در اختیار دانشجو قرار بگیرد.

دکتر رستمی: باید خودباوری را در دانشجویان تقویت کنیم

رئیس دانشگاه پیام نور با تأکید بر لزوم تحقق سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی مدنظر مقام معظم رهبری (مدظله العالی) اظهار داشت: باید روحیه خودباوری را در پژوهشگران و دانشجویان ایده پرداز تقویت کنیم تا ضمن تولید علم، بسترهای اقتصاد مقاومتی و تبدیل علم به ثروت را فراهم آوریم.

rostami

دکتر رستمی ابوسعیدی در چهارمین جشنواره نکوداشت هفته پژوهش و تقدیر از پژوهشگران و فناوران و مولفان برتر دانشگاه پیام نور گفت: برای اینکه تولید علم به تولید ثروت منجر شود، نیازمند برنامه ریزی دقیق و هدفمند و ایجاد رشته های بین رشته ای، میان رشته ای و حتی رشته های هم عرض هستیم.

وی با عنوان اینکه جوانان خوش فکر و ایده پرداز کشور باید مورد حمایت جدی قرار گیرند تصریح کرد: پژوهشگران ما در حوزه های مختلف علمی و پژوهشی نظیر سلول های بنیادی، نانو و … پژوهش های ارزشمندی انجام داده اند که باید مورد حمایت قرار گیرند.

دکتر رستمی ابوسعیدی با اشاره به گستردگی دانشگاه پیام نور در سراسر کشور گفت: این دانشگاه به لحاظ کیفی رشد چشمگیری در سراسر کشور و خارج از کشور داشته و باتوجه به ماموریت های برون مرزی این دانشگاه، اقدامات گسترده ای در زمینه ارتقای شیوه های آموزشی و پژوهشی صورت گرفته است .

وی افزود: ماموریت دانشگاه پیام نور در خارج از کشور منحصر به این دانشگاه بوده و فعالیت های این دانشگاه در حوزه برون مرزی بی بدیل است.

رئیس دانشگاه پیام نور با عنوان اینکه نمونه بارز این فعالیتها، خدمات آموزشی دانشگاه به دولتمردان کشور افغانستان است، گفت: این اقدامات نشان می دهد که دانشگاه پیام نور توانسته به درستی به رسالت خود در زمینه گسترش دانش آن سوی مرزها عمل نماید.

وی با اشاره به راه اندازی شبکه آزمایشگاهی شاپنا گفت: دانشگاه پیام نور از تجهیزات آزمایشگاهی بسیار مطلوب در سراسر کشور برخوردار است که امید است با استفاده از شبکه آزمایشگاهی شاپنا بتوانیم امکان بهره برداری از این امکانات را برای همه پژوهشگران فراهم نماییم.

وی همچنین از راه اندازی شبکه تلویزیون تعاملی در این دانشگاه خبر داد و گفت: تلویزیون تعاملی دانشگاه پیام نور با تولید بیش از ۴ هزار عنوان محتوا با هدف تسهیل دسترسی به آموزش، با حضور وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری راه اندازی خواهد شد.

دکتر رستمی ابوسعیدی ایجاد پارک های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان را یکی دیگر از اقدامات مهم تحقق اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و گفت : دانشگاه پیام نور برای اخذ مجوز پارک علم و فناوری و راه اندازی پژوهشکده ها نیازمند حمایت جدی مسئولان است.

وی با اشاره به راه اندازی سامانه موبایل بوک گفت: ارائه آموزش کوتاه مدت از طریق موبایل یکی از برنامه های مهم دانشگاه است که از این طریق می تواند خدمات آموزشی ارزشمندی را به دانشجویان این دانشگاه ارائه نماید.

رئیس دانشگاه پیام نو یادآور شد: خوشبختانه براساس آمار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، رشد تولید علم در کشور به ۱۶ درصد رسیده و باتوجه به اینکه متوسط تولید علم در جهان حدود ۶ درصد است، دستیابی به این رشد علمی ۳ مرتبه ای قابل تقدیر است.

وی تأکید کرد: با وجود تمامی اقدامات ارزشمند پژوهشگران کشور در راستای تولید علم اما هنوز در مقدمه راه هستیم و در این زمینه باید اهتمام ویژه داشته باشیم.

جایگاه ویژه دانشگاه پیام نور در ایجاد نظام آموزش عالی پژوهش محور در کشور

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم گفت: دانشگاه پیام نور با توجه به در اختیار داشتن شبکه آموزش مجازی در کشورهای اسلامی و همچنین گستردگی مراکز آموزشی در کشور، دارای جایگاه ویژه ای در ایجاد نظام آموزش عالی پژوهش محور، نوآور و خلاق می باشد.

ahmadi

دکتر وحید احمدی در چهارمین جشنواره هفته پژوهش دانشگاه پیام نور گفت: جامعه زمانی قدردان دانشگاه و دانشگاهیان است که مردم تأثیر آن را در زندگی خود درک کنند.

وی جهت گیری دانشگاه های مطرح دنیا را در حال حاضر نه تولید علم، بلکه نقش آنها در ضریب تأثیر در توسعه جامعه عنوان کرد و افزود: در صورتی که علم و دانش مسیری غیر از کاربرد عملی آن در جامعه را در پیش گیرد، جایگاهش تشریفاتی خواهد بود.

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم ضمن اشاره به تحول در تعاریف آموزشی در دنیا تصریح کرد: مبنای رده بندی دانشگاه ها در سطح بین المللی دارای شاخص هایی همچون: میزان تعامل با اساتید خارجی، تعداد دانشجویان خارجی در کشور، تعداد پروژه های دانشگاهی در حوزه صنعت و فناوری و میزان مشارکت مراکز دانشگاهی در پروژه های بین المللی عنوان کرد.

احمدی با بیان این که جامعه علمی کشور با وجود مشکلات زیرساختی در نظام آموزش عالی تمام توان خود را در راه اعتلای جامعه به کار بسته، از حرکت آنان تحت عنوان جهاد علمی یاد کرد و رشد چشمگیر مقالات علمی ایران در عرصه جهانی از ۰/۸۵ درصد در بازه زمانی ۲۰۱۱-۲۰۱۰ به ۲/۲ درصد در حال حاضر را شاهدی بر این مدعا دانست.

وی جهت گیری وزارت علوم را در عرصه پژوهش پیگیری چرخه علم تا تولید ثروت و همچنین تولید ارزش افزوده برشمرد.

معاون پژوهشی و فناوری وزارت علوم حضور ۱۷۸مرکز رشد علم و فناوری، ۳۹ پارک علم و فناوری و فعالیت بیش از ۴۴۰۰ شرکت فناوری در پارک های علم و فناوری را بخشی از خیزش علمی کشور ذکر کرد و افزود: ارزش ریالی قراردادهای منعقد شده میان مراکز علم و فناوری کشور با متقاضیان از سال گذشته تا کنون ۲۲۰ میلیارد تومان بوده است.

دکتر احمدی در پایان با اشاره به توانمندی های دانشگاه پیام نور در عرصه بین المللی و در اختیار داشتن شبکه آموزش مجازی در کشورهای اسلامی و همچنین گستردگی مراکز آموزشی در کشور نقش این دانشگاه را در ایجاد نظام آموزش عالی پژوهش محور، نوآور و خلاق حائز اهمیت عنوان کرد.