حسن بیگی اظهار داشت: این جمله نیز که میگویند اظهارات آقای ظریف «به طور کلی سری بوده است» اینگونه نیست. وقتی کشورهای خارجی از این موضوع باخبر بودند، سری نیست و این اطلاعات سری نبود. من احتمال میدهم آقای ظریف فرار به جلو را انتخاب کرده است. این اخبار از جاهای دیگر بیرون میرفت. اینکه در مجلس مطرح شود و بعد هم اعلام شود کمیسیون امنیت ملی جای امنی نیست، ظلمی در حق نمایندگان است.
به گزارش یوپنا، ابوالفضل حسن بیگی اظهار داشت: جلسهای که کمیسیون امنیت ملی با آقای ظریف وزیر خارجه داشت، جلسهای برای هماهنگی بود که خارج از زمان قانونی کمیسیون برگزار شد. کمیسیون ساعت ۱۴ تا ۱۶ عموماً جلسه دارد.ما با آقای ظریف توافقی داشتیم مبنی بر اینکه ایشان و معاونانشان به علاوه اعضای کمیسیون امنیت ملی جلساتی جهت هماهنگی و کمک به اهداف سیاست خارجی داشته باشیم.
نماینده مردم دامغان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد:در این راستا تاکنون جلساتی در کمیسیون امنیت و وزارت خارجه برگزار شده است. تقسیم کاری هم بین پارلمان و وزارت خارجه صورت گرفت. در دنیا مجلس به عنوان نماد مردم و نماد آزادی و استقلال کشورها در مباحثی به دولتها کمک میکند و مباحثی که دولتها نمیتوانند از تریبونهای مختلف بیان کنند، مجلسها در دنیا این نظرات را به عنوان نظرات مردم در جهت تأمین منافع ملی بیان میکنند.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس اظهار داشت: جلسه اخیر به دلیل اینکه تعداد حاضران جلسه زیاد بودند و مکان باید بزرگتر میشد، در تالار آیینه تشکیل شد؛ بنابراین جلسه نمیتواند جلسه محرمانهای باشد و قرار بود بودجه وزارت خارجه در این جلسه مطرح شود.
وی ادامه داد: آقای ظریف وقتی که در خصوص داماتو مباحثی را مطرح کرد، اعلام کرد برخی مطالب محرمانه است و بیرون نرود. من به عنوان نایب رئیس کمیسیون خدمت ایشان عرض کردم که مباحثی که شما میگویید، من امروز در صحن مجلس از برخی نمایندگان شنیدهام. آقای ظریف پاسخ دادند اگر شنیدهاید هم از قول من جایی مطرح نکنید.
حسن بیگی تاکید کرد: بنده به آقای رئیس جلسه گفتم با توجه به اینکه خبرنگاران، تصویربرداران و کارمندان مجلس در جلسه حضور دارند، این جلسه محرمانه نیست که آقای بروجردی نیز تائید کرد.
وی ادامه داد: زمانی که فیلمبرداری انجام میشد، آقای ظریف سؤال کرد این دوربین فیلم میگیرد یا صدا هم ضبط میکند که اعلام شد فقط فیلمبرداری میشود. البته فایل صوتی جلسه در مجلس موجود است.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی گفت: مطالبی که آقای ظریف بیان کردند در گذشته پنج وزیر خارجه این حرفها را شنیدند. وزرای خارجه آمریکا، چین، روسیه، انگلیس و فرانسه به علاوه نماینده سیاست خارجی اتحادیه اروپا؛ لذا چیزی که در گذشته بیان شده است و بیگانگان از آن اطلاع دارند، برای نمایندگان محرمانه نیست.
عضو فراکسیون ولایت مجلس ادامه داد: در محلی که جلسه برگزار شد، جلسات محرمانه برگزار نمیشود زیرا در کمیسیون امنیت ملی جلسات محرمانه برگزار میشود و نمایندگان باید در محفظه خاصی، موبایلهای خود را قرار دهند زیرا موبایلها راه شنود است.
وی تاکید کرد: آقای کریمی قدوسی در جلسه حضور نداشت بنابراین تعهد اخلاقی و شرعی که بین ما بود که هیچ خبری بیرون نرود، از طرف ایشان داده نشده است. وقتی دوستان از جلسه خارج میشوند به یکدیگر میگویند در جلسه چه گذشته است. ایشان هم به نوار جلسه مراجعه کردند که طبق آئیننامه داخلی هر نماینده ای مجاز است که نوار جلسات را گوش دهد. ایشان کل نوار جلسه را پیاده کردند و بعد از آن به خبرنگاران اعلام کردند.
حسن بیگی اظهار داشت: این جمله نیز که میگویند اظهارات آقای ظریف «به طور کلی سری بوده است» اینگونه نیست. وقتی کشورهای خارجی از این موضوع باخبر بودند، سری نیست و این اطلاعات سری نبود. من احتمال میدهم آقای ظریف فرار به جلو را انتخاب کرده است. این اخبار از جاهای دیگر بیرون میرفت. اینکه در مجلس مطرح شود و بعد هم اعلام شود کمیسیون امنیت ملی جای امنی نیست، ظلمی در حق نمایندگان است. ایشان قطعاً میدانست که وقتی اعلام میکنیم اینجا جای امنی نیست و مطالب منتشر میشود، اظهارات ایشان منتشر میشد.
وی با انتقاد از جفا در حق مجلس گفت: مگر میشود خبری را اجنبی داشته باشد اما مجلس خبر نداشته باشد.وقتی ایشان قبول میکند که در بحث صحبتهایش با آقای کری اشتباهاتی رخ داده است. اگر نمایندگان همراه ایشان بودند، این اشتباه رخ نمیداد. زیرا از منظر ملت میتوانستند موضوع را بررسی کنند و اجازه اعتماد به شیطان بزرگ (آمریکا) را نمیدادند.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی تصریح کرد: بیاعتمادی که در جامعه نسبت به مجلس و کمیسیون امنیت ملی تبلیغ میشود، ظلم مضاعفی است که در حق ملت ایران و مجلس شورای اسلامی انجام میشود. قطعاً و یقیناً آمریکاییها در حق برجام، بدعهدی میکنند که این موضوع قابل گذشت نیست و مجلس باید در خصوص تمدید قانون «ایسا» برخوردی قاطع داشته باشد.
حسن بیگی با بیان اینکه همه مسئولان بینالمللی اعلام کردند که اقدام آمریکا خلاف برجام و عهدشکنی است، تصریح کرد: جمعبندی ما این است که مجلس و دولت باید دست به دست هم داده و نسبت به عهدشکنی آمریکا همصدا باشند تا منافع ملت ایران و محکوم کردن آمریکاییها تحقق یابد.
عضو فراکسیون ولایت تصریح کرد: اینکه نمیشود که اگر دولت آمریکا عوض شود، برجام را زیر پای بگذارند، این معاهده بینالمللی است و نباید با تغییر یک رئیسجمهور سست شود. با کمال تأسف، مثلث شوم آمریکا، ترکیه و عربستان سعودی با برجام بازی میکنند و توپ را در زمین جمهوری اسلامی میاندازند. این دعوا نباید تبدیل به دعوای جناحی و حزبی شود؛ این دعوا مربوط به منافع ملی و امنیت ملی ماست.
وی با تاکید بر اینکه ما امتیازات بسیار بزرگی را از دست دادهایم تا برجام را به دست آوریم اظهار داشت: حالا وقت نتیجه دادن برجام است و توپ بدعهدی آمریکا را نباید در زمین کمیسیون امنیت ملی و مجلس بیندازیم. اعتقاد ما بر این است که این بازی تقریباً دارد شبیه به بازی مجلس نهم میشود. در مجلس نهم هم وزارت خارجه موضوعی را بهانه کرد و حق مجلس را پایمال نمود و در هیچ یک از مذاکرات، نمایندگان مجلس حضور نداشتند. الان هم خبر سوخته بیارزش را تبدیل به خبر سری و محرمانه کردند.
نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه این اقدام وزارت خارجه و آقای ظریف، فرار به جلو است گفت: متأسفانه در بین نمایندگان مجلس نیز یک خبر سوخته در حال تبدیل شدن به خبری مهم است. اقدام آقای کریمی قدوسی به خاطر اینکه در جلسه حضور نداشت، ایرادی نداشت. اخباری هم که در دسترس آقای کریمی قدوسی قرار گرفت، صد درصد از طرق قانونی قرار گرفت؛ این اقدام خلاف اخلاق، شرع و قانون نبود و حق نماینده مجلس است. همانطور که آقای کریمی قدوسی حق دارد، همه نمایندگان دیگر نیز حق دارند این نوار را گوش دهند.