اپلیکیشن تلگرام برای انتقال پیام‌ها همیشه از رمزگذاری دو طرفه استفاده می‌کرد. این موضوع در تماس‌های صوتی هم مورد نظر قرار گرفته است تا امنیت کاربران حفظ شود و اطلاعات در میانه راه به سرقت نروند.

نرم‌افزار تلگرام که این روزها به یکی از اپلیکیشن‌های محبوب پیام‌رسانی تبدیل شده است و به عنوان یک پیام‌رسان امن نیز شناخته می‌شود، بالاخره قابلیت بسیار مهم تماس صوتی را به کاربران خود ارائه داد.
این قابلیت در حال حاضر در بعضی از کشورهای جهان (در بخش‌های غربی اروپا) فعال شده است ولی به‌زودی به شکل گسترده‌تری در سراسر جهان در دسترس کاربران قرار خواهد گرفت.

به گزارش یوپنا به نقل از انگجت، سؤالاتی که اخیراً در مورد امنیت اپلیکیشن پیام‌رسانی تلگرام، مطرح می‌شود، مسئولان این اپلیکیشن را به ستوه آورده است، زیرا ظاهراً در مقاطعی، مورد حمله قرار گرفته و از این جهت اعتماد به آن گاه زیر سوال رفته است.
به همین خاطر، بسیاری از کاربران از امنیت پیام‌ها و تماس‌های خود از طریق اپلیکیشن مورد بحث اطمینان کامل ندارند و منتظر پاسخی روشن و واضح از سوی دارندگان تلگرام هستند.

اما این اپلیکیشن برای حل این مشکل و جلب اعتماد بیشتر کاربران چه تدبیری دارد؟ تلگرام اعلام کرده به جای استفاده از گزینه‌های سعی و خطا، از پروتکل‌های امنیتی مخصوص به خودش استفاده می‌کند، هر چند همین مسئله، به یکی از موضوعات مورد انتقاد صاحب‌نظران تبدیل شده است.
مطابق اعلام تلگرام، راهکار این نرم‌افزار بدین ترتیب است که در حالی که قابلیت تماس‌ صوتی را به کاربران خود ارائه می‌دهد، امنیت این تماس‌ها، با استفاده از ایموجی‌های خود تأمین خواهد نمود.

توضیحات فنی تلگرام مختصرا از این قرار است که در این قابلیت، وقتی تماس بین دو طرف برقرار می‎‌شود، به هر دو(هم مخاطب و هم فرد تماس‌گیرنده) یک مجموعه از چهار ایموجی نشان داده می‌شود. حال اگر هر دو کاربر، دیدند که مجموعه‌ای که در حال مشاهده آن هستند، برای هر دو نفر، یکسان است، تماس در حالت کاملاً امن قرار دارد و هیچ مشکلی وجود ندارد.

گفتنی است برای سهولت استفاده از این سیستم، تلگرام ایموجی‌های را از بین ۳۳۳ کاراکتر دیگر که کاملاً با یکدیگر متفاوت هستند و در هر زبانی به راحتی توصیف می‌شوند، انتخاب می‌کند و این یعنی امکان ارائه ۱۲.۳ میلیارد ترکیب مختلف از این ایموجی‌ها وجود دارد که ضریب امنیت را به مراتب افزایش خواهد داد.

همچنین تلگرام اعلام کرده است که کیفیت این تماس‌ها، به لطف هوش مصنوعی می‌تواند به مرور زمان بهتر شود.