جدال نفس گیر مناظره اول انتخابات ریاست جمهوری که در لحظاتی همراه با تنش بود، واکنشهای زیادی را در شبکههای اجتماعی و میان فعالان سیاسی داشته است.
جدال نفس گیر مناظره اول انتخابات ریاست جمهوری که در لحظاتی همراه با تنش بود، واکنشهای زیادی را در شبکههای اجتماعی و میان فعالان سیاسی داشته است.
به گزارش یوپنا به نقل از فرارو، رصد شبکههای اجتماعی نشان میدهد، بسیار از مردم زمان استراحت عصر روز جمعه خود را به این جدال نفس گیر اختصاص داده اند.
فعالان سیاسی نیز واکنشهای مختلفی به مناظرهها داشتند. اصولگرا و اصلاح طلب هر یک به گونهای به آن نگاه کرده اند.
اما مناظره امروز چند نکته داشت که بیش از هر چیز دیگری مورد توجه قرار گرفت.
نکته اول؛ رویکرد تهاجمی قالیباف علیه دولت. او در تمام پاسخهای خود سعی کرد عملکرد دولت حسن روحانی را زیر سوال ببرد. قالیباف گویی فقط برای حمله به دولت وارد این انتخابات شده است. روش او انتحاری توصیف شده است.
نکته دوم؛ نحوه ورود اسحاق جهانگیری، نامزدهای منتقد دولت را به شدت غافلگیر کرد. شاید کسی تصورش را هم نمیکرد که جهانگیری مسلطتر از روحانی در پاسخ به انتقادات ظاهر شود. واکنشهای مردمی در فضای مجازی و افکار عمومی نشان میدهد اسحاق جهانگیری پدیده مناظره اول بوده است.
نکته سوم؛ تاکید محمد باقر قالیباف بر دو عدد ۹۶ و ۴ درصد. او در تمام مناظره سعی کرد این مسئله را جا بیاندازد ۴ درصد زالو صفت تلاش میکنند حقوق ۹۶ درصد دیگر را پایمال کنند. او دولت روحانی را دولت ۴ درصدیها خواند. پس از مناظره نیز حامیان قالیباف تلاش میکنند جنبش ” ۹۶ درصدی ها” را راه بیاندازند. تلاشی برای موج سازی در تبلیغات انتخاباتی.
نکته چهارم؛ ناکامی و کم فروغی ابراهیم رئیسی در مناظره ها. او تقریبا در هیچ چالشی حضور پیدا نکرد. شاید پس از جدال قالیباف با روحانی و جهانگیری از حمله به دولت و نامزدهای دولت منصرف شد. بسیاری از ناظران معتقدند با این مناظره احتمالا رئیسی از فرآیند انتخابات حذف شود. اصولگرایان نیز با این مناظره در یک دو راهی مهمی قرار گرفتهاند آن ها باید بین قالیباف و رئیسی یکی را انتخاب کنند.
نکته پنجم؛ از دید بسیاری از ناظران فضای مجازی قالیباف تلاش کرد روش احمدی نژاد در مناظرههای سال ۸۸ را در این مناظره به کار گیرد. او در تمام بحثها گارد حمله خود را رها نکرد و با پیش کشیدن بحث ۹۶ درصدیها و ۴ درصدیها در واقع همان حملات احمدی نژاد در مناظره به میرحسین موسوی و حمله به آیت الله هاشمی و ناطق نوری را بازآفرینی کرد. اما در پایان مناظره قالیباف با بیان جمله “با پدیدهای مواجه هستیم که به دوربین نگاه میکند و حرف دیگری میزند” که جمله مشهور میرحسین موسوی درباره سخنان احمدی نژاد در مناظره معروف سال ۸۸ بود سعی کرد نشان دهد که نه تنها آرای احمدی نژاد را میخواهد بلکه به دنبال جذب آرای موسوی هم هست. استفاده قالیباف از جمله موسوی بازخورد منفی زیادی در فضای مجازی داشته است. کاربری درباره قالیباف توئیت کرده است “قالیباف کپی کاری کرد. صدای میرحسین و سیمای احمدی نژاد”.
نکته ششم؛ حسن روحانی در این مناظره خیلی پر فروغ نبود به نظر میرسد تقسیم کاری میان او و جهانگیری صورت گرفته بود. روحانی فقط سعی کرد سه ادعای مستقیم قالیباف درباره سخنان خودش را تکذیب کند. به نظر میرسد او تلاش میکرد پرستیژ ریاست جمهوری را حفظ کند، اما در دقایقی با حملات بی امان قالیباف مجبور شد با او وارد مشاجره لفظی شود.