انتظارات و امیدهایی که در انتخابات نسبت به شما به وجود آمده بود به نظر نمیرسد که دیگر اهمیتی برایتان داشته باشند. برعکس جلب رضایت اصحاب قدرت برایتان مطرح است.
صادق زیباکلام استاد علوم سیاسی دانشگاه تهران نامه سرگشاده ای خطاب به حسن روحانی رئیس جمهوری منتشر کرد.
به گزارش خبرگزاری یوپنا، متن این نامه به نقل از روزنامه شرق به این شرح است.
سرور ارجمند، جناب دکتر حسن روحانی
رئیسجمهور اسلامی ایران دامت اقباله
با سلام و تحیات، بااینکه از پیروزی درخشان شما در انتخابات پنج ماه بیشتر نمیگذرد، معالأسف آثار نامیدی در میان حامیان شما ظاهر شده. نارضایتی که چندان هم به نظر نمیرسد اهمیتی برایتان داشته باشد. در نظام ما مردم و خواستههایشان به هنگام انتخابات تکریم میشوند و بعد هم فراموش. به نظرمی رسد انتخابات در ایران بیشتر مانوری تبلیغاتی است برای به نمایش گذاردن پشتیبانی مردم از نظام تا توجه به مطالبات آنها. آمار مشارکت را باافتخار بر سر آمریکا میکوبیم و بعد هم کماکان همان سیاستهای نامطلوب گذشته ادامه مییابند.
انتظارات و امیدهایی که در انتخابات نسبت به شما به وجود آمده بود به نظر نمیرسد که دیگر اهمیتی برایتان داشته باشند. برعکس جلب رضایت اصحاب قدرت برایتان مطرح است. برخی این تغییر فاحش را مرتبط با بازداشت ۲۴ساعته برادرتان میدانند. عدهای هم آن را بهپای محافظهکاری ذاتیتان و پرهیز از تغییر میدانند. انتخابات سبب شد تا موقتاً مجبور شوید ردای ترقیخواهانه بر تن نمایید. حال که دیگر به رأی مردم نیازی ندارید، دلیلی هم ندارد که همچنان رخت و لباس ترقیخواهانه تنتان باشد.
بنده اما تصورمی کنم که جنابعالی وارد تعاملی با اصولگرایان شدهاید. آنها در مجلس و مراکز قدرت و شاید هم در آینده در خبرگان از جنابعالی حمایت خواهند نمود و شما هم خواستههای ترقیخواهانه بدنه اجتماعی که شما را راهی پاستور کردند را خیلی جدی نگیرید و در انتخابات ریاست جمهوری۱۴۰۰ هم از جناب دکتر علی لاریجانی حمایت نمایید.
جناب آقای دکتر روحانی، اگر بهراستی وارد تعاملی با اصولگرایان شده باشید، هم شما و هم آنان سخت در اشتباهید. سرخوردگی از عملکرد شما زمینه را نه برای آقای دکتر علی لاریجانی و نه برای هیچ اصولگرای دیگری مهیا نخواهد کرد. بلکه راه را برای ظهور یک پوپولیسم دیگری همچون تیر۸۴ مهیا خواهد کرد. با این تفاوت که مرحوم آیتالله هاشمی رفسنجانی دیگر وجود ندارد تا پوپولیسم سال۱۴۰۰ وی را بهعنوان سمبل اشرافیت بهپای تودههای محروم بیفکند. اتفاقاً نامزد پوپولیست۱۴۰۰جنابعالی، اصولگرایان میانهرو ازجمله برادران لاریجانی را مسبب فقر و فلاکت تودههای محروم هدف قرار خواهد داد؛ دقیقاً همان موجی که آقای احمدینژاد سال ۸۴علیه مرحوم هاشمی به راه انداخت.
اصلاحطلبان چیزی ندارند که راست افراطی از آنها بستاند؛ اما هزینههای سنگین را حضرتعالی و شرکای اصولگرایتان متحمل خواهید شد. در جنبش اعتراضی سال۸۸ عمدتاً جوانان و دانشجویان همراه اقشار و لایههای تحصیلکرده بالنسبه مرفهتر شهرنشین شرکت داشتند. اقشار و لایههای کمدرآمدتر در آن اعتراضات شرکتی نداشتند؛ اما خراب شدن وضع اقتصادی کشور از ۸۸ به اینسو و اینکه آثار بهبودی هم به چشم نمیخورد بیشترین فشارش را بر روی این اقشار گذارده. برآورده نشدن مطالبات سیاسی و اجتماعی به کنار، تداوم وضعیت خراب اقتصادی کشور و اینکه نوری در انتهای تونل اقتصادی به چشم نمیخورد این بار ممکن است اقشار کمدرآمد را هم وارد اعتراضات اجتماعی نماید. اگر زبانم لال چنین شود، تصور نفرمایید به توان به سهولت سال۸۸ آن را جمع نمود.
ایام به کام باد
نهم آبان یک هزار و سیصد و نودوشش