عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه تمام تقصیر سقوط هواپیمای ATR آسمان بر گردن وزیر راه و شهرسازی نیست و در حالی که هنوز جعبه سیاه هواپیما پیدا نشده عامل انسانی (خلبان) هم را در بروز سانحه مقصر دانست.
به گزارش یوپنا، مجید کیانپور با بیان اینکه تاثیر تحریمها بر حملونقل بسیار پررنگ است اظهار کرد: متوسط عمر ناوگان هوایی کشور حدود ۲۳ سال و دو برابر نرم جهانی است لذا باید تلاش شود از تمام ابزار و امکانات روز استفاده شود.
وی با یادآوری اینکه هر یک از نمایندگان دغدغههای مربوط به زیرساختهای جادهای و ارتقا آنها به چهار خطه یا آزادراهی، کاهش تلفات ناشی از حوادث رانندگی و پرواز منظم با هواپیماهای ایمن در حوزه انتخابیه خود را دنبال میکنند، تصریح کرد: در -بروز- هر حادثه، انسان، وسیله، محیط زیست و عوامل دیگر دخیل هستند، بنابراین همه تقصیر را نمیتوان بر گردن یک نفر آن هم وزیر انداخت. در حادثه هواپیمای تهران – یاسوج کارشناسان فرانسوی هم به تهران آمدند و در حال بررسی همه جوانب این حادثه هستند.
وی با بیان اینکه “به نظر میرسد با توجه به همه شرایط میتوان گفت که عامل انسانی در بروز این حادثه دخیل بوده است”، افزود: تا پایان بررسی این سانحه، پیدا شدن جعبه سیاه و رمزگشایی آن نمیتوان عامل یا عوامل سقوط هواپیما را بهطور قطع بیان کرد. اما در این میان آنچه اهمیت بالایی دارد اینکه زیر ساختهای توسعه حمل ونقل باید تقویت شوند و آنقدر صنعت حملونقل کشور توسعه یابد و به روز شود که به شاهراه بینالمللی دست یابیم و حرفی برای گفتن داشته باشیم.
وی گفت: روزانه ۱۴۰۰ تا ۱۵۰۰ پرواز صورت میگیرد و با یک سانحه که البته نباید رخ دهد نمیتوان حکم به بیکفایت وزیر داد و استیضاح او را کلید زد. اما با توجه به شرایط جوی و دیگر عواملی که بر این حادثه تاثیرگذار بودهاند، میتوان عامل انسانی را هم در این سانحه دخیل دانست که احتمالش بسیار زیاد است اما باید منتظر ماند و دید که نتیجه بررسیها و کارشناسیها چه میشود.