مدیرعامل آبفای استان تهران گفت: هدف این است که تا سال ۱۴۰۰ پرونده فاضلاب شهر تهران را ببندیم .
به گزارش یوپنا به نقل از عصرایران، محمد پرورش افزود: به این ترتیب میتوانیم حدود یک میلیارد فاضلاب را تصفیه کنیم؛ به عبارتی معادل بیش از پنج برابر سد کرج پساب به چرخه طبیعت باز میگردد.
پرورش با بیان اینکه تاکنون بیش از ۷۵ درصد شبکه فاضلاب در تهران اجرا شده است که این رقم پیش از این ۱۸ درصد بود، گفت: جمعیت زیر پوشش فاضلاب در تهران بین ۶۳ تا ۶۵ درصد است و در طول شش سال گذشته حدود۳۲۰۰ کیلومتر شبکه اجرا کردهایم و مقدار شبکهای که باید در آینده توسعه دهیم کمتر از ۱۶۰۰ کیلومتر است.
او تاکید کرد: در حال حاضر حدود ۴۰۰ کیلومتر در تهران کار فاضلاب انجام دادهایم و برای تصفیهخانههای فاضلاب مدل مالی پیشبینی کردهایم.
با پول دولت اجرای طرح فاضلاب ۵۰ سال طول میکشد
پرورش افزود: ما یک مدل مالی تهیه کردهایم که فاضلاب تهران ظرف چهار یا پنج سال دیگر جمعآوری شود.
برای تصفیهخانهها از بانک وام میگیریم چون اگر بنا بود این تصفیهخانهها با پول دولتی ساخته شود، حدود ۵۰ سال طول میکشد.
او ادامه داد: تا شهریور سال ۱۳۹۶ با اجرای بیش از ۶۶۰۰ کیلومتر لولهگذاری، نصب ۶۴ درصد از انشعابات طرح و اجرای شش واحد تصفیهخانه در جنوب تهران، ظرفیت جمعآوری و تصفیه فاضلابهای خانگی شهر تهران به ۲۷۰ میلیونمتر مکعب در سال ارتقا یافت و به این ترتیب شاخص برخورداری جمعیت تهران از خدمات جمعآوری و دفع بهداشتی فاضلاب به ۵۷ درصد رسید.
مدیرعامل آبفای استان تهران با اشاره به لزوم انجام عملیاتهایی برای حذف فاضلاب گفت: فاضلاب، فاضلاب است، نمیتوان از دست آن فرار کرد، اما میتوان برای آن تصمیم گرفت و آن را جمعآوری و تصفیه کرد.
زمانی که فاضلاب تصفیه شود، به پساب، یعنی به آبی با ارزش و قابل استفاده بدل میشود. پرورش با تاکید بر اینکه ما به دنبال این هستیم که فاضلاب قابل استفاده باشد، گفت: در کل کشور ۵/۵ تا شش میلیارد مترمکعب آب برای شرب در شهرها استفاده میشود؛ چهارمیلیارد مترمکعب فاضلاب داریم که میتوانیم آن را به پساب قابل قبول تبدیل کنیم.
مدیرعامل آبفای استان تهران گفت: برنامه ما این است که در سال ۱۴۰۰ دیگر مسئلهای به نام فاضلاب نداشته باشیم و برای این منظور حدود ۱۰هزارمیلیارد تومان سرمایهگذاری میخواهیم.