رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی ایران گفت: مشکلات اقتصادی کشور به گونه ای مطرح میشود که گویی تحریمها علت همه آنهاست اما در واقع مسائلی که ایجاد کرده ایم، کمتر از تحریمها نیست.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی ایران گفت: مشکلات اقتصادی کشور به گونه ای مطرح میشود که گویی تحریمها علت همه آنهاست اما در واقع مسائلی که ایجاد کرده ایم، کمتر از تحریمها نیست.
به گزارش یوپنا به نقل از ایرنا، «غلامحسین شافعی» روز یکشنبه در آیین روز ملی صنعت و معدن در محل سالن اجلاس سران، افزود: امروز اقتصاد کشور به ویژه در بخش صنعت و تولید، در وضعیت خوبی به سر نمیبرد و این واقعیتی انکارناپذیر است.
وی ادامه داد: اما این مساله به معنای توجیه ناامیدی یا نبود راه حل برای غلبه مشکلات اقتصادی کشور نیست.
شافعی به نبود راهبرد و دیدگاه بلندمدت در بیشتر دولت ها و تعلل و تردید در فراهم کردن امکانات و ملزومات در سالهای گذشته اشاره کرد و گفت: با این وجود، می توان بر مشکلات فائق آمد.
وی یادآور شد: در سال های گذشته با افزایش درآمدهای نفتی، دولت ها با توهم بی نیازی اقتصاد کشور از بخش خصوصی و نقش آنها در توسعه اقتصادی، دایره فعالیت های این بخش را محدود کردند.
رئیس اتاق ایران ادامه داد: بدون وجود برنامه های دقیق برای توسعه صنعتی، دولت در عمل به رقیب پرقدرت بخش خصوصی تبدیل و سبب شد تا نوآوری و خلاقیت در تولید صنعت موتور اصلی خلق ثروت نباشد و واسطه گری و فروش منابع طبیعی منبع اصلی خلق ثروت شود.
وی افزود: این شرایط اقتصاد کشور را شکننده کرد و با هر تکانه ای تحت تاثیر جدی قرار میگیرد.
رئیس اتاق ایران یادآور شد: اکنون بخش صنعت و معدن فقط ۱۳ درصد از تولید ناخالص داخلی را در اختیار داشته و سهم صادرات صنعتی از کل صادرات ۲ دهم درصد است، در حالی که در سالهای اخیر ۹۲ درصد از رشد تولیدات صنعتی به بازار داخل اختصاص یافت.
وی افزود: اگر بدون توجه به حجم مشکلات، بر اقدام ها و تصمیم های ناکارآمد گذشته پافشاری کنیم، به کاهش رقابت پذیری بنگاهها دامن زده ایم.
شافعی، فرمان رهبر انقلاب اسلامی در ایجاد ستاد هماهنگی اقتصادی را نقطه عطفی در تاریخ اقتصادی کشور دانست و افزود: در این زمینه پارسال خواستار ایجاد نهاد فراقوه ای شدیم.
وی افزود: کره جنوبی، چین، مالزی و ترکیه نیز برای توسعه اقتصادی خود از شیوه واحد استفاده کردند که در فرمایشات رهبری نیز به آن اشاره شده است.
وی با بیان اینکه در مصرف کالای ایرانی به نظر می رسد عمده توجه ها به سمت تقاضا متمرکز شده است، افزود: وقتی از مردم و سازمان های دولتی خواستهایم کالای ایرانی بخرند، حمایت ها نیز باید از کالای ایرانی در بخش عرضه متمرکز شود که پرداخت تسهیلات، تقویت بنیه تولید و کمک به رقابت پذیر بودن تولید به معنای حمایت از بخش عرضه است.
به گزارش ایرنا، بزرگداشت روز ملی صنعت و معدن امروز (یکشنبه) با حضور «اسحاق جهانگیری» معاون اول رئیس جمهوری و «محمد شریعتمداری» وزیر صنعت، معدن و تجارت در سالن اجلاس سران آغاز شد.
دهم تیرماه بر اساس مصوبه شورای عالی انقلاب فرهنگی، روز صنعت و معدن نامیده شده و اختصاص این روز فرصت مغتنمی است که به مهمترین موتور محرکه اقتصاد یعنی بخش صنعت و معدن نگاهی اندیشمندانه شود، زیرا این بخش به عنوان عامل مولد اشتغال پایدار در افزایش تولید ناخالص ملی و درآمد سرانه حایز اهمیت است.