این قدرت بی‌نظیر منطقه‌ای در ژئوپولتیک خاورمیانه را نمی‌توان از طریق توئیت‌های دیوانه‌وار رام کرد یا آن را به تسلیم وادار کرد

 آمریکا بنا به دلایل جغرافیایی قادر نیست به ایران حمله کند و در جنگ پیروز شود. به همین دلیل، استفاده از تحریم‌ها علیه ایران را ادامه خواهد داد.
به گزارش خبرگزاری یوپنا، در هفته گذشته، روسای جمهور ایران و آمریکا، تهدیدات تندی علیه یکدیگر بیان کردند. حسن روحانی، رئیس‌جمهور ایران، به همتای آمریکایی‌اش هشدار داد که با دم شیر بازی نکند. در مقابل، دونالد ترامپ، در توئیتی، از روحانی خواست که آمریکا را تهدید نکند.
این جنگ لفظی، به حدی شدید بود که برخی درباره احتمال وقوع جنگ بین دو کشور هشدار دادند. اما آیا واقعا جنگ بین ایران و آمریکا محتمل است؟ وبگاه شبکه خبری المیادین، در یادداشتی، اعلام کرد که جنگ لفظی بین تهران و واشنگتن چیز جدیدی نیست و سخن گفتن از جنگ واقعی بین دو طرف، فریبکارانه است.
المیادین با اشاره به جنگ لفظی روحانی و ترامپ، نوشت: ” سخنانی با این ماهیت، قبلا هم بیان شده بود. اما به جنگ مستقیم بین دو کشور منتهی نشد. بلکه به تنش مداوم و جنگ‌های نیابتی منجر شد. تا اینکه واشنگتن در دوره اوباما و ایران در دوره روحانی، برای متوقف کردن این روند یا حداقل تعلیق آن، در قالب برجام به توافق رسیدند”.
این شبکه با اشاره به خروج ترامپ از برجام، اعلام کرد استراتژی ترامپ تا به حال بر اعمال تحریم بر ایران به منظور ایجاد ناآرامی داخلی در ایران متمرکز بوده است. تا دولت روحانی را به دادن امتیاز وادار کند.
المیادین ادامه داد: “، اما چرا ایران تسلیم شود؟ کشوری که قبلا به اوباما و اسلافش در کاخ سفید تسلیم نشده بود؟ آیا آمریکا با آمدن ترامپ، قوی‌تر شده است؟ آیا آمریکا جنگ‌های ناکام و خسارت‌های هنگفتش در ۳۰ سال گذشته را از یاد برده است؟ آیا ایران در کشور‌هایی که در آن‌ها نقش دارد، شکست خورده است؟ یا اینکه نفوذش کمتر شده است؟ مگر نفوذ ایران به جا‌هایی که قبلا در آنجا حضور نداشت یا نفوذ خیلی کمی داشت مانند یمن، کشیده نشد؟ چیز جدیدی که ترامپ به نزاع با ایران افزوده، تهدیدات توئیتری است. امروز او در مقابله با تهران، بسیار ضعیف‌تر از باراک اوباما است. او در سطح بین الملل منزوی است و به تازگی در جنگ سوریه شکست خورده است. پس از تهدید به حذف کره شمالی از نقشه، ترامپ امروز جنگ با کره شمالی را بر اساس شروط کره شمالی به پایان می‌رساند”.
به گفته المیادین، درست است که اقتصاد آمریکا مدتی است که رشد قابل‌توجهی را تجربه می‌کند، اما در حدی نیست که بتواند جنگ با کشوری را تامین مالی کند که جیمی کارتر ۳۰ سال پیش پس از ناکامی در صحرای طبس، نتوانست به آن حمله کند. آمریکا در آن زمان، قوی‌تر از امروز بود و پس از وییتنام در هیچ جنگ خارجی شکست نخورده بود.
بر اساس این یادداشت، ایرانی‌ها از توئیت‌های ترامپ نمی‌ترسند. پس از هر توئیت تهاجمی، روحانی معتدل، و نه قاسم سلیمانی، پاسخ می‌دهد که “آمریکا باید از منطقه ما خارج شود یا اینکه ما با زور آن را خارج خواهیم کرد”.
المیادین در پاسخ به این پرسش که چرا آمریکا با وجود اینکه دو جنگ در مرز‌های ایران به راه انداخته، از جنگ مستقیم با ایران می‌ترسد؟ عنوان کرد ترس آمریکا از توازن تسلیحاتی دو کشور ناشی نمی‌شود، بلکه دلیل ترس آمریکا این است که ایران به عنوان یک قدرت منطقه‌ای، کارت‌ها و منابع گوناگونی دارد که هیچکسی نمی‌تواند از آن‌ها تخطی کند. دلیل ترس از ایران، موقعیت استراتژیکی بی‌نظیر آن است.
المیادین در ادامه به طور مختصر موقعیت مهم جغرافیایی ایران را تشریح کرد. چین و ایران به لحاظ تاریخی، منطقه امپراتوری میانه را تشکیل می‌دهند. ایران در یک چهارراه استراتژیک قرار دارد که محل تقاطع بسیاری از قدرت‌های مهم منطقه‌ای است. از جنوب و غرب با جهان عرب مرز دارد. در شمال غرب با ترکیه، در شمال با روسیه و قفقاز، در شمال شرق با آسیا، در شرق و جنوب از طریق افغانستان و پاکستان با جهان هند همسایه است. در میان شیعیان هزاره افغانستان و تاجیک‌های فارسی‌زبان نفوذ دارد. در بحران افغانستان، کنار گذاشتن ایران امکان‌پذیر نیست و با ارمنستان، روسیه و ترکیه روابط حسنه‌ای دارد. ایران با حیات خلوت واشنگتن، یعنی آمریکای لاتین و همچنین با آفریقا روابط محکمی دارد. مضاف بر این، ایران در کشور‌های عراق، سوریه، لبنان، یمن و فلسطین متحدانی دارد.
المیادین در پایان تصریح کرد این قدرت بی‌نظیر منطقه‌ای در ژئوپولتیک خاورمیانه را نمی‌توان از طریق توئیت‌های دیوانه‌وار رام کرد یا آن را به تسلیم وادار کرد. تا وقتی که آمریکا نتواند با ایران جنگ کند و پیروز شود، سلاح تحریم‌ها نزاع دو طرف را تمام نخواهد کرد. فضا برای شکست‌ها و عقب‌نشینی‌های بیشتر آمریکا و گسترش نفوذ و پیشروی ایران همچنان باز خواهد ماند.