در حال حاضر تنها ۲ کشور ایران و کره شمالی در فهرست کشورهای دارای ریسک برای نظام مالی بینالملل معرفی شدهاند. ایران تا ماه اکتبر مهلت دارد ۹ مورد ناتمام باقی مانده از تعهدات خود را انجام دهد و در غیر این صورت در فهرست سیاه و اقدامات متقابل قرار خواهد گرفت.
میدل ایست مانیتور نوشت:کارگروه ویژه اقدام مالی، سازمانی بین دولتی است که در سال ۱۹۸۹ میلادی توسط کشورهای عضو گروه ۷ (آمریکا، انگلیس، ژاپن، کانادا، فرانسه، آلمان و ایتالیا) برای مبارزه با پولشویی تشکیل شد. امروزه هدف این کشور، متقاعد کردن کشورها به پایبندی به قوانین ضد پولشویی و حمایت مالی از تروریسم است.
در حال حاضر ۱۹۸ نهاد و کشور در بالاترین سطوح به اجرای کامل توصیههای این سازمان پایبند هستند. در حال حاضر تنها ۲ کشور ایران و کره شمالی در فهرست کشورهای دارای ریسک برای نظام مالی بینالملل معرفی شدهاند. ایران تا ماه اکتبر مهلت دارد ۹ مورد ناتمام باقی مانده از تعهدات خود را انجام دهد و در غیر این صورت در فهرست سیاه و اقدامات متقابل قرار خواهد گرفت. هر چند که این کارگروه قدرتی برای تحریم کردن کشورها ندارد اما اقدامات متقابل این گروه، قدرتی برابر تحریمهای شدید بینالمللی دارد.
دولت ایران ۴ لایحه را برای اجرای این تعهدات به مجلس فرستاده است که تاکنون یک لایحه به تایید شورای نگهبان رسیده و نهایی شده است و مابقی هنوز باقی ماندهاند. یکی از اصلی ترین دلایل مخالفت با تصویب این لوایح، نگرانی از افشای اطلاعات مالی است در حالی که واحد اطلاعات مالی FATF از هیچ نهادی دستور نمیگیرد و متعهد به حفظ اطلاعات به صورت محرمانه است. از طرف دیگر ایران و این کارگروه تعریف واحدی از مصادیق تروریسم ندارند.
نکته مهم این است که وقتی آمریکا ایران را تحریم کند، اتحادیه اروپا، چین و روسیه در برابر این فشار ایستادگی خواهند کرد اما در صورتی که FATF
این کار را کند نه تنها کشورهای غربی، بلکه روسیه و چین نیز مجبور به توقف مبادلات با ایران خواهد بود. تبعات بعدی قرار گرفتن نام ایران در لیست سیاه میتواند شامل کنار گذاشته شدن بانکهای ایرانی از نظام مالی و سخت تر شدن انتقال درآمدهای نفتی به کشور باشد.