محققان با الهام از حشرات به دنبال تولید و توسعه سمعک های متفاوتی هستند تا جایگزین مناسبی برای سمعک های امروزی باشند.
به گزارش یوپنا، گوش انسان یکی از پیچیده ترین معجزه های خلقت است. وظیفه گوش ها برقراری ارتباط و همینطور درک صداهای جهان است اما زمانی که شخصی از ناحیه گوش آسیب ببیند، مسلما ترمیم این معجزه ساده نخواهد بود.
سمعک های امروزی بزرگ هستند و در بسیاری از موارد قادر به انتقال تمامی صداها به شخص نیستند اما محققان به دنبال روش جدیدی هستند تا با استفاده از آن بتوانند مشکل شنوایی را حل کنند. این راه حل با بررسی جهان حشرات حاصل می شود.
برای مثال، جیرجیرک های نر با انتشار صدای خود به جذب ماده ها می پردازند. اما جالب است، هر اندازه که موجودی کوچکتر باشد، سطح صدایی که تولید می کند بسیار بیشتر است.
جیرجیرک ها برای ایجاد صدا و جذب ماده ها به سوی خود، بال هایشان را با استفاده از روشی خاص محکم کرده و در نتیجه زمانی که بال هایشان به یکدیگر برخورد می کند، صدای بسیار بلندتری به گوش می رسد. محققان این روش را شبیه سازی کرده و به دوختن سطحی سخت روی بلندگو پرداختند.
ملخ، یکی دیگر از حشرات جالب توجه است. این حشره دارای دو غشاء بزرگ صماخی است. این غشاها با صدا به لرزه درآمده و سیگنال های حاصل شده را به سیستم عصبی انتقال می دهند. این عملکرد تا حدودی شبیه به گوش انسان است. اما این روند در اثر تغییراتی است که در غشای شنوایی این حشره رخ می دهد.
غشای صماخ ارتعاش را در نقاطی از سلول های عصبی ایجاد می کند که به واسطه تغییرات منظم ضخامت صماخ، تقویت انرژی صوتی را نیز فراهم می کند.
محققان معتقدند با استفاده از این روش می توان به طراحی میکروفون هایی با قابلیت تقویت صدا پرداخت.
اما برخی دیگر از حشرات مانند مگس های میوه و پشه ها دارای سیستم متفاوتی بوده و آنتن های کوچک بسیار حساسی را بر بالای سر خود دارند که می تواند دنیای جدیدی را در رابطه با ساخت سمعک پیش روی محققان قرار دهد.
ساخت سمعک فرآیند کاملا پیچیده ای است که در گرو عوامل مانند اندازه و عمر باتری دستگاه است. محققان معتقدند در این مرحله باز هم غشای ملخ به کمک آنها می شتابد. غشاهای صماخی ملخ علاوه بر تقویت امواج صوتی و ارسال آنها، برخی از فرکانس ها را نیز فیلتر می کند.
محققان معتقدند سمعک – زیستی شاید به زودی توسعه داده نشود اما مطالعاتی که در این باره انجام می شود، می تواند نیاز افرادی که شنواییشان آسیب دیده را برطرف کند.
منبع:مهر