چرا نباید چشم هایتان را بمالید!؟
چرا نباید چشم هایتان را بمالید!؟

مالش چشم ها با توجه به میزان نیروی وارد شده می تواند به آسیب دیدن رگ های خونی منجر شود و در نتیجه آن، قرمزی شدید چشم ها را تجربه کنید.

به گزارش یوپنا، همه ما گاهی اوقات و به هر دلیلی از خارش چشم گرفته تا ورود جسم خارجی به آن، چشم های خود را می مالیم. به واسطه مالش چشم، احتمالا حسی خوشایند و همچنین تسکین خارش را تجربه می کنیم. اما حقیقت آن است که در حال انجام کاری اشتباه هستیم و ممکن است آسیب بیشتری را به چشم های خود وارد کنیم، زیرا مالش چشم می تواند پیامدهای بدی مانند تغییر شکل قرنیه را به همراه داشته باشد. در ادامه با برخی از پیامدهای ناخوشایند مالیدن چشم بیشتر آشنا می شویم.

تغییر شکل قرنیه چشم

بسیاری از مشکلات بینایی به واسطه شکل قرنیه شکل می گیرند. باید به این مساله توجه داشته باشید که مالش چشم نه تنها به نازک شدن قرنیه، بلکه به تغییر شکل آن نیز می تواند منجر شود.

قرنیه شبیه یک مخروط است و تغییر شکل آن می تواند تاثیر چشمگیری بر بینایی داشته باشد. در برخی موارد حتی ممکن است به عمل جراحی برای اصلاح این شرایط نیاز باشد.

چروک دور چشم

اگر به ظاهر خود توجه ویژه ای دارید، بهتر است از مالش چشم ها با دست پرهیز کنید، زیرا پوست دور چشم نازک تر و لطیف تر از بخش های دیگر بدن است و مالش زیاد می تواند به شکل گیری راحت چین و چروک در اطراف چشم ها منجر شود.

قرمزی چشم

مالیدن چشم ها با توجه به میزان نیروی وارد شده به آنها می تواند به آسیب رگ های خونی منجر شود و در نتیجه آن، قرمزی شدید چشم ها را تجربه کنید.

عفونت چشم

باکتری ها و میکروب های بسیاری روی دست های شما وجود دارند و هنگامی که چشم ها را مالش می دهید، این ها می توانند وارد چشم ها شده و در موارد شدید، عفونت چشم ها و شکل گیری گل مژه یا التهاب ملتحمه را موجب شوند.

آسیب چشم

با مالش چشم ها توسط دست ها ممکن است سطح قرنیه را خراش دهید که غشائی بسیار شکننده و حساس است و در بدترین حالت ممکن است نیاز به پیوند قرنیه نیز وجود داشته باشد.

قوز قرنیه

مالیدن محکم چشم گرچه علت قوز قرنیه نیست، ولی در روند ایجاد آن بی تاثیر نیست، به همین دلیل به بیماران مبتلا به قوز قرنیه توصیه می شود که از مالیدن چشم های خود بپرهیزند.

در بیماری به نام کراتوکونوس (Keratoconus) یا قوز قرنیه ، قرنیه چشم ضعیف و نازک می شود. این امر به از دست دادن بینایی منجر می شود.

در بیماری قوز قرنیه آنقدر وسط قرنیه نازک می شود که به شکل ته انگور به سمت جلو برجستگی ایجاد کرده و سبب بروز اشک ریزش، حساسیت به نور و قرمزی چشم می شود.

اگر در مرحله نازکی قرنیه، چشم توسط بیمار مالش داده شود، در وسط قرنیه لکه ناگهانی ظاهر شده و سبب افت شدید بینایی می شود.

بدتر شدن علائم خشکی چشم

خشکی چشم ناشی از تغییر در کیفیت و کمیت اشک چشم می باشد. سوزش و خارش چشم از عوارض این بیماری هستند. عارضه دیگر این بیماری در موارد حادتر، سوراخ شدن قرنیه چشم است و فرد بایستی از مالیدن چشم ها خودداری کند، زیرا مالیدن چشم ها باعث تحریک بیشتر و بدتر شدن علائم در افراد مبتلا می شود.

مشکلات لنز چشم

مالیدن چشمی که لنز دارد می تواند باعث گیر کردن لنز در پلک، درآمدن لنز از چشم، خم شدن لنز و آلودگی میکروبی آن شود.

تبدیل شدن به عادت

هنگامی که مالیدن چشم با دست را آغاز می کنید، احتمالا قادر به توقف آن نخواهید بود و این کار می تواند به یک عادت همیشگی تبدیل شود. هر چه بیشتر این کار را انجام دهید، شرایط وخیم تر می شود. در اثر مالیدن زیاد چشم ها، با احساس پف کردگی و خشکی چشم ها مواجه خواهید شد.

مالش چشم عادتی شایع بین مردم است، اما همان گونه که اشاره شد می تواند پیامدهای جدی به همراه داشته باشد و از این رو، تا حد ممکن باید از انجام این کار پرهیز کرد.